Silivri Facebook
banner88

Değirmenci Isınıyor mu?

SİYASETE DÖNÜYOR MU?
DYP Silivri İlçe Örgütünün yemeği sırasında partilileri, muhtarları ve çeşitli sivil toplum örgütü yöneticilerini masasında tek tek ağırlayan  Değirmenci, yemek yemekte zorlanırken, salondan ayrılacağı sırada adeta izdiham yaşandı. Dernek ve Oda başkanları, yöneticiler ile sivil toplum örgüt başkanları Değirmenci’nin yolunu keserek büyük ilgi göstermeleri ve DYP’lilerin tek tek Değirmenci’nin boynuna sarılmaları yüzünden Eski Belediye Başkanı Selami Değirmenci yaklaşık on dakika salondan çıkamadı.


GAZETECİLERDEN DE BÜYÜK İLGİ
Bunun yanı sıra gazetecilerin de Değirmenci’nin resimlerini çekmek için masa ve sandal-ye üstlerine kadar çıkmaları gözlerden kaçmadı. Adeta bir parti yöneticisi gibi alkışlarla salondan uğurlanan Değirmenci,   gazetecilerin DYP’ye mi geçiyorsunuz? sorusuna, uzun zaman beri “Aday değilim” dediği halde yemek gecesinde ilk defa “Hayır ben CHP’den aday olacağım” diyerek, siyasete tekrar döneceğinin sinyallerini vermeye başladı olarak yorumlandı.


“HERKES BASKI ALTINDA”
Yemek gecesinde Değirmenci ile yaptığımız kısa görüşmede kendisine çok yoğun baskılar geldiğini, her gün bürosunu ziyarete gelenlerin ve yolda insanların önünü keserek tekrar aday olması için ikna çabalarında olduğunu ifade eden Silivri Belediyesi Eski Belediye Başkanı Selami Değirmenci “Bu yönetimin yaptıkları ve yapamadıkları ortada. Silivri talan ediliyor. Bakıyorum ki bu talana çoğu insan da sessiz kalıyor. Birileri çıkıp ta ‘DUR’ diyemiyor. Esnaf  Sanatkâr, herkes siyasi baskı altına alınmış durumda. Bürokratlar tayin korkusuyla yapması gereken işlerini yapamıyor.” dedi.


“YENİ İMAR PLANLARI SİLİVRİ’NİN FELAKETİ”
Yeni imar planlarıyla Silivri, İstanbul’un çöp-lüğü olma yolunda devam ettiğini söyleyen Değirmenci “Daha bunlar ne ki? Planların tamamı açıklandığında Silivri daha da beter hale gelecek. Silivri asıl felaketi o zaman görecek. Şu anda tartışılması gereken en önemli konu yeni imar planlarıdır. Bu çok önemli konu göz ardı ediliyor. Silivri Belediyesi ve AKP büyükşehir’den hizmet alacağız umuduyla yapılan her şeye razı hale gelmiş. Ama o hizmetleri de alamayacaklar. Çünkü Sayın Topbaş bile artık bir çok lüzumsuz talep-lerden bıktı.” dedi.


“ÖNCE GENEL İKTİDARI İNDİRECEĞİZ. YEREL SONRA”
Değirmenci sözlerinin devamında yaklaşan genel seçimlerin AKP iktidarından kurtulmak için fırsat olduğunu vurgulayarak “Şimdi yapmamız gerek tek şey öncelikle, genel seçimlerde bu iktidardan kurtulmak için gereken seçim çalışmalarını en iyi şekilde yapmaktır. Önce genel iktidarı indireceğiz. Sonra yerelde, Silivri halkımız neyi veya kimi isterse onun için gereken neyse yapacağız. Bu benim Silivrililere sözümdür.” dedi.


Silivri Rehber


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol