Silivri Facebook
banner88

Değirmenci ''mutlaka kongre yapılmalı, tüzük çalıştırılmalı''

''Başta Belediye Başkanı ve Abdullah Yıldırım’ın bu konuda sağduyulu düşünmesi gerekiyor, kendi istedikleri bir yönetimin değil, halkın oluşturduğu bir yönetimin onlara çok daha büyük faydası olacaklarını görecekler’’

Haber: Cihangir Davutoğlu  

          
Selami Değirmenci şunları söyledi; “ Yerel seçimler geçtikten sonra ne belediyeyle ilgili ne de parti içi bu gelişmelerle ilgili ben tam olarak bunların dışında kaldım. Benim bildiğim adaylıkta adı geçen Hüseyin Şahin arkadaşımız var, Erdoğan arkadaşımızın istediğini biliyorum, birde avukat Ünal Doğru arkadaşımın istediğini biliyorum. Muharrem Aydoğan’ın da Abdullah Yıldırım tarafından veya o grup tarafından istenildiğini biliyorum. Ben bu konularda hiç karışmadım, arkadaşlarıma da bu olayların tamamen dışında kalağım dedim. Söylediklerimiz  üst makamlar da bazen yanlış değerlendiriliyor, biz bu partinin iyiliği için faydası için söylemeye çalışıyoruz ama parti içi kavgalara alet ediliyoruz sonra netice görülse de bu nedenle karışmayacağım, vatandaş yapılanları görsün istiyorum.
 
 Benim kendimle ilgili de kesinlikle bir düşüncem olmadı. Refik Bek’le konuştuğumda dedi ki ‘Senin yok ama birileri senin adına çalışıyor’ bu güne kadar ben böyle bir duyum almadım. Ne birilerinin benim için çalıştığını duydum nede birileri ‘sen olur musun?’ gibi bir teklifte de bulunmadı. Yani ben ilk defa bunu burada okudum bu gün, böyle bir çalışma var mıdır, yok mudur bilmiyorum. Dolayısıyla ben bu olayların tamamen dışındayım, ama şunu çok arzu ederim kongre olsun.
 
 Muharrem olabilir, Ali olabilir, Veli olabilir kongre de kim çıkarsa başımızın üzerinde yeri var. Yeter ki delegeler belirlesin, yeter ki partililer belirlesin, birde şunu çok istiyorum oluşacak yönetimle belediye yönetiminin çok uyum içinde çalışması gerekiyor. Çünkü ben parti yönetiminin belediyeye, belediye yönetimindeki arkadaşlarımıza çok yardımcı olacağına inanıyorum. Eğer aklı selim insanlar olursak, toplumda yeri olan arkadaşlar tarafından oluşursa yönetim kurulu, bize emanet gelen bu oyların çünkü %46,7 bizim oyumuz değil bunu kabul edelim. Hiç kimse de demesin ki ‘Bu CHP’nin gerçek oyu’ böyle bir şey yok. Bu oyların büyük bölümünü CHP’de tutabiliriz, iyi bir çalışma yapabilirsek. Çok iyi bir yönetim kurulu, belediye ile uyumlu çalışan bir yönetim kurulu, belediyenin de sağduyulu çalışmaları ile bu oyları bu partide tutabiliriz. Bu nedenle düzgün bir yönetim oluşsun istiyorum.      
 
 Kimse senin adamın, benim adamım diye bakmasın tam kucaklayıcı olmalı birde böyle zamanda özellikle hoş görü öncelikle kazananlara düşüyor. Başta Belediye Başkanı ve Abdullah Yıldırım’ın bu konuda çok sağduyulu düşünmesi gerekiyor. Kendi istediği bir yönetimin değil halkın oluşturduğu bir yönetimin onlara çok daha büyük faydası olacaklarını görecekler. Bıraksınlar parti içi kavgayı kazanmışlar, kendi güçleri ile kazanmadılar bu halkın desteği ile kazandılar. Onları destekleyen insanları dışlamaması gerekiyor, bunu çok açıkça söylüyorum.          
 
  Oluşacak hiçbir yönetim ‘Biz gidelim de onların ayaklarına pranga olalım, onlara ket vuralım, çalışmasını engelleyelim’ diye düşünmez. Tam tersine kim olursa olsun onlara yardımcı olmak isteyecektir, onlarında bu bilinçte olması lazım. Etki tepkiyi doğurur eğer sen birilerini dışlarsan dışladığın insanlar senin aleyhinde olmaya devam edecektir. Bu düşüncedeyim yani, kim olmaları konusunda, bu aday adayları konusunda bir fikrim yok. Geçici olarak herhangi biri olabilir, hiç önemli değil ama bana göre mutlaka kongre yapılmalı, tüzük çalıştırılmalı, tüzük gereği atanan yönetim kırk beş gün içinde gitmeli ama parti geçmişte gitmedi kongreleri yapmadı, yine yapacağına pek ihtimal vermiyorum, yeni bir değişim olmazsa partide” dedi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol