Silivri Facebook
banner88

Değirmenci: Partimizin Takdiri...

CHP milletvekili aday listelerinin açıklanmasının sonra Silivri’nin de yer aldığı 3. Bölgede burukluk yaşanıyor. Özellikle listelerde örgütten gelen isimlere hiç yer verilmemesi, CHP tabanında olumsuz etki yarattı.

Yaklaşmakta olan 12 Haziran seçimleri öncesinde, CHP’nin milletvekili aday listesi, örgütlerin tepkisini toplamaya devam ediyor. İstanbul genelinde 39 ilçede, örgütten gelen isimlere yok denecek kadar yer verilmesi CHP tabanının tepkisini topluyor. Sadece İstanbul ile sınırlı kalmayan uygulama, ülke genelinde de aynı tepkiyi çekiyor.  Silivri’de bu konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız 3. Bölge CHP Milletvekili aday adayları Selami Değirmenci, Abdullah Yıldırım ve CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin’in ortakta birleştikleri görüş “Saygı duymaktan başka yapacak bir şeyimiz yok” olarak ortaya çıkıyor.

SELAMİ DEĞİRMENCİ “ÖRGÜT EMEKÇİLERİNE DEĞER VERİLMEDİ”
Partimizin takdiri, böyle uygun görmüşler. Örgüte emek verenlerin listelerde yer almasını uygun bulmamışlar. Bu sadece Silivri ile kısıtlı değil. Hemen hemen İstanbul’un 39 ilçesinin tamamında durum aynı. Hatta bütün illerde bu şekilde. Örgüte emek verenlere değer göstermiyor Genel Merkezdeki yöneticiler. Partimizi yönetenler bunun doğru olduğuna inanmışlar. Doğru olup olmadığını 12 Haziran gecesi hep birlikte göreceğiz. Biz hiçbir cemaate, örgüte bağlı olmadan, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı olarak çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Genel Başkanımızın “Bu parti yüzde 40 oy alacak” şeklinde demeci var. Yüzde 30’u geçtiğinde saygıyla karşılayacağız. Ama bunun altındaki bir sonucu da saygıyla karşılamamız mümkün değil. O yüzde 40 diyor, biz yüzde 30’u saygıyla karşılıyoruz. Seçimde, yönetici kademesinde olanlar zaten üzerlerine düşeni yapacaklar. Önemli olan diğer insanları bu hareketin içine katabilmek. Bu listelerle bu olur mu bilemem. Belki de olur, biz yanılıyoruzdur. Listelerdeki ilk beşlerin çoğu daha 6 aylık partili. Bunun yanında, mevcut milletvekillerinin yüzde 80’i oranında yenilenmesini de olumlu karşılıyorum. 

HÜSEYİN ŞAHİN “BURUKLUK YAŞADIK”
Elbette ki bir burukluk yaşandığı aşikâr. Bir süre daha listelerden kaynaklı kırgınlıklar ve tepkiler devam edecektir. Ama biz partiliyiz ve çalışmalarımız ilk gün nasılsa sonuna kadar da aynı şekilde devam edecek. Tabi ki, yerelden ve örgüt içinden gelen adaylar olsaydı, bizim işimizi kolaylaştırır, örgütü daha canlı tutardı. Ancak CHP Genel Merkezi böyle takdir etmiş, yapacak bir şey yok. Tabandan bu konuda gelen tepkiler sadece bizim işimizi zorlaştırıyor. Bunları telafi etmekten başka çaremiz yok. Ben bu tepkilerin ve kırgınlıkların kısa sürede sona ereceğine ve hızla çalışmalarımıza devam edeceğimize inanıyorum. Bu saten sonra yapacağımız tek şey, CHP’nin iktidar olması için var gücümüzle çalışmak olacak

ABDULLAH YILDIRIM “BÖYLE BİR LİSTE BEKLEMİYORDUK”
Genel Merkezimiz ne yapmışsa doğrusunu yapmıştır. Tabii ki böyle bir liste beklemiyorduk ama saygı duymaktan başka da yapabileceğimiz bir şey yok ortada. Bizim Genel Merkezimizin aldığı kararlara karşı gelmemiz diye bir şey olamaz. Elbette, örgütten gelen isimlerin seçilebilir bir yerde olması bizi mutlu ederdi. Ancak şu saatten sonra bunları sorgulamak yerine çalışmamız gerektiği kanısındayım. Ben her zaman partimin bir neferiyim ve Genel Seçimlerde üzerime düşen görevi sonuna kadar yerine getireceğim. Eğer bir değerlendirme yapmam gerekirse, bunu da ileriki günlerde bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıklarım.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol