Silivri Facebook
banner88

Değirmenci: Sorunlarınızla İlgileneceğiz...

Silivri CHP İlçe Başkanı Selami Değirmenci Muhtarları ve basın mensuplarını Park Otel’de bir araya getirdi…

Muhtarların sorunlarını dinlemek üzere verilen sabah kahvaltısında konuşan Değirmenci açılış konuşmasında şunları söyledi “ belediye başkanlığı yaptığım dönemlerde sıkıntılı zamanlar yaşandı, sanırım 2001 yıllarında bir rahatlama oldu ama tekrar sıkıntılı dönem başlamıştır ve artarak devam ediyor. Bu krizlerin arkasına saklanıpta mazeret üretmeye gerek yok, önemli olan mevcut imkanlarla köylerimizde, beldelerimizde, mahallelerimizde neler yapmamız gerekir… bugün amacımız sizleri bir de biz dinlemek istedik, sorunlarınızı birebir tespit edelim, başta sayın belediye başkanımız olmak üzere, diğer kamu kurumlarıyla da görüşülmesi gereken, iletilmesi gereken bizlerin yapabileceği bir şeyler varsa onların da takipçisi olmak istiyoruz…

Hepimiz iyi biliyoruz ki sizler kamu kuruluşları ile son derece iyi ilişkiler içerisindesiniz, birebir iletebilen durumdasınız… Dernek olduktan sonra derneğin etkisi takdir edilir ki daha da etkin olabiliyor. Bu bakımdan sizlerin başarılı çalışmalarınızı her zaman takdirle takip ediyoruz ama bizde üzerimize düşen bir şeyler varsa onları da yapmak isteriz. Yaklaşık on gün önce yapmış olduğumuz yemekte bize çok büyük destek verdiniz bir kez daha sizlere şükranlarımızı sunuyorum. Sağ olun var olun buraya geldiğiniz için’’ dedi.

Daha sonra söz alan Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren konuşmasında ilginç bir yorum yaptı.

EREN’DEN İNCİLER

“Başkanla 10 yıl beraber çalışma yaptım, her ne kadar başkanla kavgalarımız oldu ama hizmette bir kere dahi kusur etmedi, çalışkandı, Silivri’nin sarı çocuğudur… Onun için geçmiş yıllarda verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Muhtar deyince köyün her şeyidir. Biz istemedik ama beş köyümüz mahalleye çevrildi, diğer 13 köyümüz kaldı, biz Silivri Belediyesine oy kullanamıyoruz, biz de Silivri Belediyesine oy kullanmak istiyoruz çünkü çöpümüzü belediye kaldırıyor, inşaatımız için belediyeye gidiyoruz, temizlik vergimizi belediyeye veriyoruz ama hizmet açısından geçen dönemde sıkıntı yaşadık, bu dönemde sıkıntı yaşıyoruz. Çok çok basit çözülecek işler var bizim gözümüzde biz muhtarlar hizmet istiyoruz. Elinde imkanlar olmayabilir ama beş on tane çöp konteynerini, parke taşı döşedik asfalt oldu, bunların temizlenmesi, bunlar basit sorunlar.
Hükümet mahalle muhtarlarını kapatsın bizi de kapatsın ya da bize biraz yetki versin, ikametler kaldırılınca bütün işler bitti. Aylık 1,5 – 2 milyar giderleri var, yer kirası elektrik, sekreter giderleri var… Köy muhtarlarının ne de olsa bütçesi var biraz kaçak inşaatlara göz yumuyoruz, bilmem ne yapıyoruz, oradan bir şeyler koparmaya çalışıyoruz işin doğrusu yani kim ne derse desin.’’ Dedi.

Bazı köy ve mahalle muhtarları söz alarak sorunlarını dile getirdiler. Onları dikkatle dinleyen CHP İlçe Başkanı Değirmenci notlar tutarak çözüm için gerekli çalışmaları yapacağını söyledi.

 
 
 
 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol