Silivri Facebook
banner88

''Demokrasi için mücadele etmek isteyenlerin yeri CHP'dir''
 
Uzun yıllar Demokrat Parti saflarında görev yapan Ortaköy Belediye Başkanı Erdinç Tabak, bir süre önce istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisine katılmıştı. Geçtiğimiz hafta içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ankara'da yapılan rozet törenine katılan Tabak, gazetemize değerlendirmelerde bulundu.
 
Haber:Melis AVCI- Müge CESUR
 
“Parti değişikliği korkulacak, üzülecek bir şey değil”
Parti değişikliği ile ilgili açıklamalarına başlayan Tabak şunları söyledi :
 
“Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki siyasi parti değişliği o kadar korkulacak ve üzülecek bir şey değilmiş. Çünkü gitmiş olduğum siyasi parti Cumhuriyet Halk Partisi, şuanda sanki biz orada kırk yıllık o partinin üyesiymişiz gibi bütün arkadaşlarla kaynaşmış durumdayız. O şekilde karşılaştığın bir yerde elbette ki insan mutlu olur. Sayın Baykal’la görüşmemizin ilki  Beşiktaş ta ki Sayın Seba’nın Beşiktaş eski spor kulüp Başkanın heykel açılışında olmuştu. . İkincisi de rozet takma töreninde.
 
Bu programdan sonra ilçe başkanımız Abdullah Yıldırım ve heyeti Ankara’da bir program düzenlemeyi düşünmüşler İl başkanıyla beraber geçtiğimiz hafta da  Salı günü  genel kurulda oraya gitmek için bize haber verildi. Program yapmışsın bizde bu partinin üyesi olduk ve bizde bir belediye başkanı olarak oraya iştirak edeceğiz diye kendilerine bu ifadelerde bulunduk. Bu arada Yıldırım’ın  bu çabaları da tartışılmaz.
 
Ankara’ya gittiğimizde genel kurul öncesi Sayım Mehmet Sevigen ile görüştük. Kendisi bizleri gayet sıcak ve iyi bir şekilde karşıladı. Daha sonra hep birlikte genel kurula geçtik. Genel kurulda sizlerinde bildiği gibi bizim dışımızda bir çok değişik partilerden katılanlar oldu. Katılım töreni bir hayli coşkulu bir ortamda geçti.” Dedi.
 
“Baykal Silivri’nin bizlere emanet olduğunu ve katkılarımız için bizlere  teşekkürlerini iletti.”
Genel kurul toplantı sonrası CHP Genel Başkanı Deniz Baykalla görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyen Tabak “Tören sonrası Sayın Deniz Baykal CHP İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım kanalıyla odasında bizlerle görüşmek istediği belirtti. Hep birlikte Genel Başkanımızın odasına geçtik. Orada sayın Deniz Baykal’ın  ne kadar kendisinden emin ve öz güveni olduğunu gördüm. Bir insanın ancak bu kadar kendisine öz güveni olabilir. Bu nedenle bu kadar kendisinden emin ve kendisine öz güveni olan bir insanın gelecekte de bu mücadeleden başarıyla çıkacağından eminim. Bizlerin katkıları olsun bundan sonra ki yapacağımız katkılar için olsun bizlere de teşekkürlerini iletti. Ve Silivri Sizlere emanet diyerek “Silivri’de seçimi alacağınıza eminim” dedi.
 
Bizlerde Silivri’de seçimi almak için kendisine elimizden geleni yapacağımıza söz verdik. Bizlerde bundan sonra Cumhuriyet Halk Partisinin Silivri’de ve seçimi alması için  mücadelemizi sürdüreceğiz. Kimsenin de şüphesi olmasın.”
 
“CHP’de hatırla gönülle aday çıkmaz”
 Basında çıkan adaylığın belli olduğun yönündeki haberlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Tabak konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: “Bu arada bazı gazetelerde yazıldığı gibi ne genel başkan ne de Sevigen aday tarifi yapmadı. Adaylıklarla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı. Sadece bizim  “6 tane aday adayımız var hepsi bizim aday adayımız. Bunların içinden elbette bir tanesi seçilecek” dedi.
 
Yani her hangi bir şekilde adayımız şu demedi. Kim söylüyorsa bunun aksi bu doğru değildir.  Zaten şu anda hiçbir siyasi parti adayımız şu demez. Çünkü daha vakit var. O yüzden aday adaylarımız sabırlı olsun. Aday olacakmış gibi bütün aday adaylarımız çalışmalarına hepsi devam etsin. Tabi ki teşkilatın da onayını alarak. Çünkü biliyorsunuz Cumhuriyet Halk Partisi teşkilatlara önem veren bir parti. Öyle hatırla gönülle pek aday belirlemezler. Doğrusu da budur. Teşkilatlar gerçekten önemli. İnşallah aday adayı arkadaşlarımızda bu doğrultuda çalışmalarını sürdürürler.”
 
“Aday kim olursa olsun arkasındayız”
“Aday kim olursa da bizler hepimiz o adayımızın sonuna kadar arkasında olacağız. Şu anda Türkiye’de iki sistemli parti’ye gidiliyor. Biri AKP bir tanesi de diğerleri. Diğerlerinin içinde de en yüksek puana sahip olanda CHP’dir. Bizler de partili partisiz bütün arkadaşları CHP’ye katmak için gücümüzün yettiği kadar gayret içerisinde olacağız.  O bakımdan kendi beldem de bu konuda hiçbir sıkıntı yoktur. ama Silivri’de DP’deki arkadaşlarımız bizlere kırılmış olabilirler. O arkadaşlarımızda bizleri bu hareketimizden dolayı hoş görsünler. Bizim kimseye kırgınlığımız küskünlüğümüz yok. Ama siyasi mücadelemize bundan sonra CHP saflarında devam edeceğiz. Buda demokrasinin getirmiş olduğu koşullar çerçevesinde olacak.”
 
Tabak son olarak CHP Abdullah Yıldırım’ın Anakaradaki CHP milletvekilleri  ile tanıştırmasında  ve partiye alınmasında çok yardımcı olduğunu söyleyerek teşekkür etti.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol