Silivri Facebook
banner88

DEV TADİLATA DEV BÜTÇE...

 

7 MİLYON 350 BİN LİRALIK DEV TADİLAT BAŞLADI

 

          AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ve  AK Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, tarihi Piri Mehmet Paşa Camii tadilatını yerinde görmek ve çalışmalar hakkında bilgi almak adına İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası tadilatına başlanan Piri Mehmet Paşa Camiini de gezen AK Partili heyet tadilatı gerçekleştiren firma yetkilileri ile de görüşerek çalışmaları hakkında da bilgi aldı.

 

KAYNARCA CAMİ TADİLATINI YERİNDE İNCELEDİ

 

         İl Özel İdaresi tarafından tadilat kararı onaylanarak tadilatına başlanan tarihi Piri Mehmet Paşa Camisinin tadilat çalışmaları yerinde gören, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, AK Partili İl Genel Meclis Üyeleri, Halit Girgin ve Osman Turan ve bazı ilçe yönetim kurulu üyeleri ilk olarak Silivri Müftüsü İdris Çatmakaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyarete, tadilatı gerçekleştiren Akın İnşaat Mermer Ltd. Şti. Genel Müdürü  Yavuz Akın da katılarak AK Partili heyete tadilat çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi. Yaklaşık 1,5 yılda tamamlanması planlanan restorasyon çalışma toplam 7 Milyon 350 bin liralık dev bir yatırımla gerçekleştirilecek.

 

TADİLATI 1,5 YIL İÇERİSİNDE BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

 

Tarihi Piri Mehmet Paşa Camiinin restorasyonunu yapan Akın İnşaat Mermer Ltd. Şti. Genel Müdürü  Yavuz Akın AK Partili heyete verdiği bilgide, “İlk başta dış cepheye iskele kurulacak, camide mevcut olan çatlaklar nedeni ile kubbeye koruma maksatlı geçici bir çatı yapılacak. Çatlaklara orijinaline uygun bir şekilde çatlaklara enjeksiyon yapılacak. Yaklaşık 25 ton enjeksiyon yapılacak. Yukarıdan aşağı doğru güçlendirme çalışması yapacağız. 1960-70 yıllarında burada yapılan onarımlarda camiinin içerisinde çimento sıva ile sıva yapılmış, bunlar kaldırılarak orijinaline göre horasan sıva olarak yapılacak. Cephe temizliği, iç kısımlarda mermer temizliği, dışlık pencereler yeniden değişerek birinci sınıf ahşap malzeme ile yeniden yapılacak. Lokma parmaklıkların mekanik temizliği ve bakımı yapılacak. Camii içinde çimento sıva olan yerler sökülecek. Camimizde mevcut olan kalem işleri de yine orijinal örneğine uygun olarak yenide yapılmak suretiyle çalışmalarımız devam edecek. Tadilat süremiz 610 gün olarak belirtendi. Ama biz yaklaşık 1.5 yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz.” dedi. Piri Paşa Camii tadilat süresinde ibadete kapalı olacak. Tadilat süresince camii yanında hazırlanan 170 m2 mescitte ibadetler devam edecek.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol