Silivri Facebook
banner88

DP kıratı Silivri'de şahlandırdı!

Melis AVCI

Demokrat Parti Silivri İlçe Teşkilatı, geçtiğimiz cumartesi günü Ünsal Düğün Salonu’nda aday tanıtım programı düzenledi. Programa Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu’da katıldı. Soylu, Selimpaşa gişelerinde kilometrelerce uzatan bir konvoyla karşılandı. Sıcak ve mütevazi tavırlarıyla dikkat çeken Soylu, Silivri’de büyük bir sevgi seliyle karşılandı.

Soylu: “Özgür bir Türkiye için, beyaz yürüyüşü başlattık”

Saat 14.00’da Ünsal Düğün Salonu’nda başlayan programda uzun bir konuşma yapan DP Genel Başkanı Süleyman Soylu şunları söyledi:“Aylardan beri, Türkiye’yi geleceği ile buluşturmak, Türkiye’nin gençlerini, kadınlarını, esnafını, işadamını yarını ile buluşturabilmek, Türkiye’nin köylüsünü, diz çökertilen çiftçisini yeniden ayağa kaldırabilmek  ve anaların yarınlara umutla bakabilmesini sağlamak için Türkiye’yi adım adım geziyoruz. Ben özgür bir Türkiye istiyorum, sizler özgür bir Türkiye istiyorsunuz, biliyorum. Özgür bir Türkiye için, kavgaların olmadığı bir Türkiye için, insanlarının geleceğe umutla baktıkları bir Türkiye için, bu beyaz yürüyüşte Kırat’ı halkımızla buluşturuyoruz. Bunun için yollardayız ve bu yoldan dönmeyeceğiz. Bu yürüyüşte bir çağrıyı ortaya koymaya çalışıyorum. Yalnız olmadığınızı haykırıyorum.”
Sloganları olan Beyaz Yürüyüş’ü de anlatan Soylu “Beyaz yürüyüş, ahlaklı siyasettir, ahlaklı ekonomidir, ahlaklı demokrasidir, ahlaklı bir devlettir, ötekisi olmayan bir Türkiye’dir, ayrıştırmayan ve ayrışmayan bir Türkiye’dir, yolsuzlukla mücadeledir, yoksullukla mücadeledir, tam adalettir, tam demokrasidir, tam refah bir Türkiye’dir, hırsızlarla mücadeledir, hürriyettir” dedi.

“Osman Topaç, adam gibi adam”

Silivri ile kıratı buluşturabilmek için Osman Topaç’la seçime gireceklerini belirten Soylu: “Bugün burada, Kırat’ı Silivri’ye kazımak, Silivri’yi Kırat’la bezemek, Silivri’yi Kırat’la buluşturmak ve Silivri’de adam gibi adam Osman Topaç’la belediyeyi kazanmak için sizlerle beraberim. Ben Türkiye’yi değiştirmeye, yeni ufuklar açmaya hazırım. Sizlerde buna hazırsanız, adam gibi adam Osman Topaç gibi şaibeden uzak, adam gibi adam, kula kulluk etmeyen, kula hizmet etmeyi görev bilen bu arkadaşımızla beyaz yürüyüşte hep birlikte mücadelemizi yapacağız. Ben buna inanıyorum. İnanmadın ötesinde biliyorum” şeklinde konuştu.

“AKP hükümeti, çarkıfeleğe benziyor”

Soylu konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Yaklaşık, 6,5 yıldır Türkiye’de bir hükümet var. Ekonominin, dış politikanın, sosyal hayatın, siyasi hayatın, demokrasinin neredeyse bir cenderenin içerisine sıkıştırılmış olduğu bir durum var. Buna birilerinin dur demesi lazım.  Benim büyük ülkem, vizyonsuz, hukuksuz bir hale getirilmiştir.  Benim ülkem üretmekten alıkonulmuştur. Ne ülkemin ne de bu hükümetin bir ekonomik politikası yoktur. 6,5 yıldır benim ülkem, bir vurgun hükümeti tarafından yönetilmektedir. Benim ülken yıllardır bir saadet zincirine mahkum edilmeye çalışılmaktadır. Ankara adayını günlerce açıklayamadılar, sonunda açıkladılar. Dışarıda bıraksaydı ya! Bırakamaz, çünkü saadet zincirinin bir halkası da o dur. Ankara belediyesinin hazineye 4,5 katrilyon borcu var. Bunları sizler ödüyorsunuz.  Gerek doğal gaz zammı olarak, gerekse diğer yapılan zamlarla. Ama onlar, yerel seçimler için bir gün olsun har vurup harman savurmaktan vazgeçmiyorlar. İsraf ekonomisiyle milleti sıkıntıya sokuyorlar. AKP hükümeti, bir çarkıfeleğe benziyor. Hem numarası yok, hem pas geçiyor. Tüm bunların üstesinden, ancak milletin iradesi gelir.”

“Silivri’yi şaibe kazanının içine oturttular”

Silivri’de yaşanan Kipa olayına da değinen Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu: “Yıllardır biz Silivri’yi anlatırken içimiz sevinç dolardı, içimiz kardeşlik sevgisiyle çarpardı, samimiyet kokardı Silivri. Geldiler ve Silivri’yi bir şaibe kazanının içine oturttular.  Yılarca siyasette halkımıza hizmet ettik. Ama gördüklerimize inanamadık. Öyle bir başkan yardımcısı ki, 1 milyon dolara imar değişikliği yapıyorlar. Sizler yıllardır Silivri’de oturuyorsunuz. Yazıklar olsun ki, sizlerin bir evi yok, yazıklar olsun ki arabanız yok, arsanız yok. Ama onlar bir imar planı yaparak, sizin sahip olamadığınız ve hak ettiğiz her şeye sahip oluyorlar. Siyaset insana hizmet için vardır, kendine hizmet için değil. Silivri’yi böylesine şaibelerin içine atmaya hakları yok. İBB’nin 5,5 milyon dolar borcu var. Kimin adına var? Ne yaptı da borçlandı? Hangi hizmeti getirdiler bu millete?  Ülkenin genç bir lideri olarak, tüm bu yapılanlara sessiz kalacağımı kimse düşünmesin” dedi.

“Türkiye’m 6,5 yıldır yatırıldığın uykudan uyan artık”

Osman Topaç ile birlikte çalışmaktan gurur duyduğunu dile getiren Soylu şu şekilde konuştu: “Burada sayın Osman Topaç ile yan yana olmaktan gurur duyuyorum. Bizim kaldırdığımız eller, dürüst ellerdir, bizim kaldırdığımız eller beyaz ellerdir, bizim kaldırdığımız eller, halka hizmeti ilke edinmiş ellerdir. Buradan tüm halkıma seslenmek istiyorum. Ey Türkiye’m, uyan artık! 6,5 yıldır yatırıldığın uykudan uyan artık! Ortadoğu’nun lider ülkesi, Filistin’de yaşananlara ses çıkartamıyor. Ses çıkarttırmıyorlar. Bundan dolayı başbakan utanmalıdır”

“Başbakan yalan söylüyor”

İktidarı ser bir dille eleştiren Soylu “Sayın başbakan, halkın gözünün içine baka baka yalan söylüyor. Halkın aklını çelmeye çalışıyor.  Önce yaptıklarının hesabını versin. 6,5 yıl önce aldıkları hükümetin borcu 220 milyar dolar iken, şu anki borç tam tamına 506 milyar dolara ulaşmış durumda. Önce bunun hesabını versin millete. Hangi yönetimle, hangi kadrolarla ve hangi politika ile kapatacak bu borcu, söylesin de bilelim. Yine IMF kapılarında, yine 25-30 milyon dolar borç almanın peşinde. Yine dünyanın en yüksek faizini ödeyecek, üretimi sonlandırılmış olan Türkiye’yi yeniden bir ithalat cenneti haline getirecek. Tüm bunlara, ancak dürüst insanlar bir şey söyleyebilir. Ancak temiz ve bu ülkenin aydınlık geleceğine baş koymuş insanlar bir şeyler söyler. 21. yüzyıla hazırlanamamış bir Türkiye vardır. Hala eksik demokrasi vardır.  Literatüre giren yeni bir şey vardır. O da, Tayip Demokrasisidir. Çiftçiye hakaret et, işçiyi azarla, işadamı endişelerini dile getirince “şimdiye kadar çok yaptınız, bundan sonra biz size yapacağız” diye onları bastıracaksın, işsiziz diyen gençleri ”sizi buraya kim gönderdi” diye azarlayacaksın, ama gençlerimizi katleden terör örgütüne yataklık eden Barzani’ye “oraya gelir, sana haddini bildiririm” diyemeyeceksin. Bu hükümetin adaleti kalmamıştır. AKP, adaletsizlik ve fukara partisidir.  Yandaşlarına ihaleleri peşkeş çekenlere, imar planlarıyla oynayıp, kendi dışında kalanları fakirleştiren bir partiye başka ne denebilir ki?”şeklinde konuştu.

“Kırat gelecek, dertler bitecek”

“Kırat’ın olduğu yerde bolluk olur, işsizlik olmaz, geleceğe umutla bakan insanlar olur, mutlu gençler, gözyaşı mutluluktan akan analar olur” diyen Soylu “Bunların olması için, Kırat’ın yemini suyunu iyi vermek gerekiyor. İyi beslenmesi gerekiyor. Bunu da halkın sevgisinden alıyor. Sizler sevginizi ve güveninizi eksik etmediğiniz sürece, Kırat’la birlikte güzel günler bizleri bekliyor. Kırat gelecek, dertler bitecek. Bizim tek bir görevimiz var. Bu ülkenin onurlu ve gururlu yarınlarını inşa etmek. Gelin buna hep beraber ortak imzamızı atalım. Bütün Silivri’ye, sesimizi haykıralım. Silivri’nin yarınlarına sahip çıkmak için çıktığımız bu yolda, Kırat’ınız yine sizlerle birlikte diye haykıralım” dedi. Soylu 29 Mart’ın önemli bir tarih olduğunu vurgulayarak “Bizler temiz ve ahlaklı siyasetin bekçileriyiz. 29 Mart önemli bir tarihtir. Niçin? 6,5 yıldır bu ülkeyi idare edemeyen ve 6,5 yıldır her şeyi eline yüzüne bulaştıran insanlık dışı bir siyaset anlayışını sergileyenlere bir sarı kart gösterebilmek ve haddini bil mesajını verebilmek için önemlidir. 29 Mart’ta sandık başına giderek, ülkemizin yarınlarına sahip çıkacağız. Halkın iradesiyle aydınlık bir Türkiye’nin temellerini atacağız” dedi.

“Osman Topaç için sizden destek istiyorum”

Son olarak Silivri Belediye Başlan Adayı Osman Topaç için destek isteyen Soylu “Yerel belediyecilikte, sosyal, katılımcı, şeffaf, kimsenin yardıma muhtaç bırakılmayacağı bir anlayışı arzu ediyoruz. Ama bunların üzerinden siyaset yapmayı, rant elde etmeyi hedeflemiyoruz. Bunun içinde içinizden biri olan Osman Topaç’ın elini kaldırmaktan onur ve gurur duyuyorum. Kendisi bu hedeflerimiz doğrultusunda, sizleri kucaklayacak adam gibi adam bir siyaset adamıdır. Biz kendisine güveniyoruz ve sizlerinde kendisine sahip çıkacağınıza inanıyorum. Kırat ne kadar onurlu ve başı dikse, o kadar da mütevazıdır. Osman Topaç’ta bir o kadar mütevazı ve onurlu bir şahsiyettir.  Bu yüzden hiçbir şaibesi olmayan bu şahsiyet için sizlerden destek istiyorum” şeklinde konuştu.

Topaç: “Silivri Belediyesi’ni söke söke alacağız”

Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen DP Silivri Belediye Başkan Adayı Osman Topaç, yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Değerli katılımcılar hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Hepiniz bu güzel davaya hoş geldiniz. Silivri’mize başta Kaymakamımız olmak üzere hizmet eden tüm kamu kurum ve kuruluşları ile daire amirlerimize, Silivri’ye katkı sağlayan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün Silivri’nin dirilişi, uyanışı, demokrat ruhun şahlanış günüdür. Hepimize mübarek olsun. Bizim yapılanlara diyecek bir sözümüz yok. Şu güzel Silivri ve beldelerinde taş üstüne bir taş daha ekleyen herkese minnettarız ancak yapılamayanları, bundan sonra yapılacakları sizlere getireceğiz. 100 günlük süre içerisinde bunları size izah edeceğiz. Yürüyüşe çıktık, takke düştü kel göründü. Bize de sayın Genel Başkanımız bir görev yükledi, bizde 29 Martta söke söke belediye başkanlığını alacağız. Ekilemeyen tarlaların, geçilemeyen derelerin, yapılamayanların nasıl yapılacağını bu kampanyada hep birlikte göreceğiz. Siyasete girerken doğduğum yerlere sahip çıkmak, doyduğum yerleri dışarıdan seyretmek ve eleştirmektense içinde olup düzeltmeyi tercih ettim. Bu toprakların altında yatanların kemiklerini sızlatmadan, gelecek nesiller için çalmadan çaldırtmadan millete hakkıyla hizmet etmeye gayret ettim. 20 yıllık siyasi hayatımda bu temizliğe sahip az sayıda adam vardır. Çıkarsa alnını karışlarım. Bugüne kadar başkan dile benden ne dilersen diyenleri çok gördük. Ama biz nefsimize kanmadık.”

“Silivri’yi yönetmeyi beceremediler”

Silivri’de iktidara gelen hiçbir partinin Silivri’yi yönetemediğini dile getiren Topaç: “Silivri’de yıllarca CHP’ye Belediye Başkanlığı görevi verildi. Ancak yapamadılar. AK Partiye bu görev verildi, namusludur alınları secde görür dediler, yetim hakkı yemez dediler seçtiler, onlar da el feneri yakmaktan, deniz feneri yapmaktan, dişsizlere diş çıkartmaktan başka bir iş yapmadılar. Göreceksiniz ki, onların Harun gibi gelip Karun gibi oldukları ortadadır” dedi.

“Biz belediyeciliği biliriz”

Topaç konuşmasına şu şekilde devam etti: “Değirmenköy’de de aday olduğumuzda AKP’nin adayının arkasında bakanları, CHP’nin adayının cebinde tomar tomar paraları vardı. Ancak bizim halkımız dedi ki, biz bu paraları yırtar atarız, yolsuza oy atmayız. Biz seçimi orada söke söke almıştık bugün burada da söke söke alacağız. O temiz oylarınıza talibiz, var mısınız? Arkadaşlar bizim ilkelerimiz bunlar ve ortada. Kampanyamız boyunca neler yapabileceğimizi sizlere tek tek anlatacağız. Belediye Başkanı olarak hiç yokuş aşağı siyaset yapmadım. Hep yokuş yukarıya gittim. Zorlukların nasıl aşılacağını iyi bilirim. Kimse kağıttan aslanlara bakıp da ürkmesin. Bir atımlık barutları bile yok. Biz bu seçimde de bayır yukarı tırmanacağız. Biz Belediyeciliği biliriz. Çöpü de çamuru da çukuru da biliriz. Bunlarla nasıl mücadele edeceğimizi de biliriz. 3Y yi de biliriz. Yalanı dolanı da biliriz. Verilip yerine getirilmemiş vaadleri de biliriz. Ama cennet yetim hakkı yememekten geçer. Çalmadan, çaldırmadan bir yönetimden geçer.”

“Belediyecilik doğumdan ölüme kadar hizmettir”

Silivri için yapmak istediği projelerden söz eden Topaç son olarak:“Bütün Değirmenköylü hemşerilerime sorabilirsiniz. İSKİ de su 2,5 YTL Değirmenköy de 0.65 Ykr. Biz bu suyu vatandaşa bu fiyata verdik. Çalmadan, çırpmadan verdik. Değirmenköylü hemşerilerimize sorabilirsiniz. Biz belediyeciliğin doğumdan ölüme kadar hizmet olduğunu biliriz. Silivri’mize yapılması gerekenlerden bir tanesi de şudur ki, şehirli evinde, köylü köyünde üretmeli, evinde tenceresini kaynatmalı. Bunun içinde gerekli olan bir şey var. Silivri’de bir kapalı halk pazarına ihtiyaç var. Silivri’mizin denizi var. Denizden ailelerimiz yararlanamıyor. Aile plajına ihtiyaç var. Fakiri fukarası var Silivri’mizin. Yeşil Kart ve fakir fukara fonu nasıl çalışıyor ise, Sil Kart uygulaması ile ihtiyacı olanlar mağdur edilmeyecektir. Değirmenköy Belediyesinde meralara nasıl sahip çıktıysak orman köylerimiz var onlara da sahip çıkacağız. Çözümleri de belli. Orman arazilerinde gözü olanların da gözünü oyacağız” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol