Silivri Facebook
banner88

DP ve DSP hareketlendi siyaset ısınıyor

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’in seçim sonuçlarının ardından istifa edip PM’nin olağanüstü kongreye kadar Saffet Başaran’a yetki vermesi ve kongre tarihinin 17 Mayıs olarak belirlenmesinin ardından , olağanüstü kongreye sayılı günler kala Parti Meclisi Üyeleri  Masum Türker, Serdar Savaş ile Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli  genel başkanlık için adaylığını açıkladı. Demokrat Parti’de de Genel Başkan Süleyman Soylu’nun  kongre kararı alması ve aday olmayacağını açıklaması üzerine  genel başkanlık için ismi gündeme gelen Hüsamettin Cindoruk’ta adaylığını resmen açıkladı.
DSP ve Demokrat Parti’de genel kurul heyecanı ilçelere de yansıdı. Yerel seçimlerde her iki partinin de Türkiye genelinde hüsrana uğraması üzerine genel başkanların istifa ederek böyle bir karar alması teşkilatları da hareketlendirdi.
SİYASİ PARTİLERDE BAŞKANLAR VE YÖNETİMLER YENİLENECEK
29 Mart Yerel seçimlerinden sonra Silivri’deki siyasi hareket daha da hız kazandı. CHP İlçe Başkanlığını yürüten Abdullah Yıldırım’ın seçim zaferi kazanmasının ardından belediye başkan yardımcılığına  atanması ile CHP’de yeni ilçe başkanı ve yönetim listesi il teşkilatına sunuldu. Ak Parti’de ise kaybedilen yerel seçim sonrası yeni bir yönetim atanması siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı bile.
Silivri’de yerel seçimlerden çok kötü sonuçlar ile çıkan Demokrat Parti ile DSP’nin yeni seçilecek genel başkanı sonrası il ve ilçe teşkilatlarında yeniden yapılanmaya gitmesi bekleniyor.
ŞİMDİ GÖZLER DSP VE DP KONGRELERİNDE

DSP'nin 17 Mayıs Pazar günü yapılacak olağanüstü kurultayında, 1063 delege genel başkan seçimi için oy kullanacak.

Genel Başkanı Zeki Sezer'in istifasının ardından, olağanüstü kurultay kararı alan DSP'de Parti Meclisi Üyeleri Masum Türker ve Serdar Savaş ile Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, genel başkan adaylıklarını açıkladı.

Bu arada Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alemdar Yalçın'ın da adaylığıyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Büyük Anadolu Otel'de saat 10.00'da başlayacak olağanüstü kurultayda tüzük gereği yalnızca genel başkanlık seçimi yapılacak. Salonun fiziki koşulları nedeniyle kurultaya izleyici alınmayacak. Salonda delegeler, il başkanları, partili milletvekilleri ile basın mensupları bulunacak.

Zeki Sezer, 29 Mart yerel seçimlerinin ardından 11 Nisanda genel başkanlık görevinden istifa etmişti. 12 Nisanda Genel Sekreter Süleyman Yağız başkanlığında toplanan Parti Meclisi Sezer'in istifasıyla boşalan DSP Genel Başkanlığı görevini, olağanüstü kurultaya kadar eski milletvekili Saffet Başaran'ın yürütmesine karar vermişti. PM, olağanüstü kurultay tarihi konusunda Saffet Başaran'ı yetkilendirmişti.

 DP’DE CİNDORUK ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

Demokrat Parti’de genel başkanlık için kulislerde ismi geçen Hüsamettin Cindoruk dün bir basın toplantısı düzenleyerek  genel başkanlığa resmen aday olduğunu açıkladı. Cindoruk’un kalabalık bir partili grubu ile yaptığı basın açıklaması şöyle ; Süleyman Soylu seçimlerden sonra olağanüstü kongre kararını almıştı ve aday olmayacağını söylemişti. Dostlarımızın ve partimizin tavsiyesiyle ben de aday olmaya karar verdim.

DP bizim partimizdir. Siyaset bir belge partisine ihtiyaç var. Partimiz başka partilerle işbirliği aradı başarılı olamadı. Ama biz bu sefer başarılı olacağız. Siyasetin merkezde gençlere ihtiyacı var. Bu gençlerden biri de benim. Ama benim gençlik sürem de kısıtlı. Genç arkadaşlarımızı yeni dönemde siyasete getireceğiz.

Hepimiz birşeyleri başarıya ulaştıracağız. Birikimle, tecrübeyle geliyorum, başarıya ulaşacağız. Aday olma konuşmasını yaparken teferruata girmek istemiyorum. Kongrede daha kapsamlı konulara gireceğim. Bir ülkede ekonominin iyi olması yeterli değildir.

CİNDORUK KİMDİR?

1933 yılında İzmir'de doğdu.Ankara'da Çankaya ilkokulunu, Atatürk Lisesini bitirdi.Babası Vasfi Bey, annesi Ganimet Hanımdır. 1954'de Ankara Hukuk Fakültesinden mezun oldu.1955 yılından itibaren avukatlık yaptı.

Siyasi hayatına Demokrat Parti gençlik kollarında başlayan Cindoruk 1958 yılında "ispat hakkı" tartışmaları sırasında DP’den ayrılarak Hürriyet Partisi kurucuları arasında yer aldı. 27 Mayıs Darbesinden sonra 1960 yılında İstanbul Barosu yönetim kurulunun yasaklamasına rağmen Yassıada duruşmalarında Burhan Apaydın ve Orhan Apaydın ile birlikte Adnan Menderes ve DP yöneticilerini savunan Cindoruk 1960’dan sonra siyasi hayatını Adalet Partisi, Demokrat Parti, Büyük Türkiye Partisi ve DYP’de il başkanlığı, kuruculuk, Genel İdare Kurulu üyeliği görevleri ile sürdürdü.

14 Mayıs 1985 tarihinde Büyük Kongre’de DYP Genel Başkanlığı’na seçilen Cindoruk bu görevini siyasi yasağı sona eren Süleyman Demirel’e bıraktıktan sonra Kasım 1991-1 Ekim 1005 tarihleri arasında TBMM Başkanlığı görevini yürüttü. 17 Nisan 1993 günü Dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatı üzerine 17 Nisan 1993 - 16 Mayıs 1993 tarihleri arasında vekaleten T.C. Cumhurbaşkanlığı görevini üstlendi.

Demirel cumhurbaşkanı seçilince boşalan DYP Genel başkanlığı için aday oldu ancak seçilemedi. 28 Şubat sürecinde ‘postmodern darbe’yi savunan ve bir grup arkadaşıyla DYP’den ayrılarak Demokrat Türkiye Partisi’ni kuran Cindoruk, 28 Şubat’ın ardından kurulan Mesut Yılmaz başbakanlığındaki koalisyona katıldı ancak kendisi görev almadı. 1999 seçimlerinde partisi meclis dışında kalan Cindoruk DTP Genel Başkanlığı’ndan istifa etti.
Ahmet Refik Bek 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol