Silivri Facebook
banner88

''DP yeniden ayaklanacak''
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
DP İstanbul İl Başkanı Remzi Şen, İl Başkan Yardımcısı Kadir Aksu, İl Sekreteri Bedri Baş ve Muhasip Üye Ceylan Dönmez, DP Silivri İlçe Teşkilatı’na ziyarette bulundu.
 
Yapılan ziyarette İl yöneticilerini DP İl Başkan Yardımcısı Bekir Yetkin, DP Silivri İlçe Başkanı Teoman Soydaş, DP İlçe Yöneticileri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları hazır bulundu. Alkışlarla karşılanan il yöneticileri, parti binasında ağırlandı. DP İlçe Kadın Kolları Başkanı Semra Celkan, ilçe teşkilatı adına, İl Başkanı Remzi Şen’e çiçek takdim etti.
 
Soydaş “Görkemli bir kongre geçireceğiz”
İlk konuşmayı DP Silivri İlçe Başkanı Teoman Soydaş yaptı. İl Başkanı Remzi Şen’in ilçe teşkilatına yapılan ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden DP Silivri İlçe Başkanı Teoman Soydaş “İlçemizin, bu ayın sonunda yapılacak olan il kongresine yoğun bir katılım olacağını huzurlarınızda, il başkanımıza teşkilatım adına söz veriyorum. Silivri teşkilatı olarak, il kongresine yoğun bir katılım göstereceğiz, genel başkanımızla birlikte en güzel şekilde kongremizi gerçekleştireceğiz. Ben bu inanç içerisindeyim. Son sözlerimi inşallah bu ayın 29’unda çok görkemli bir kongre yaşayarak, bu kongreyi de İl Başkanımız Remzi Şen’e hediye edeceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.
 
Şen “22 Temmuz seçimleri hak ettiğimiz bir sonuç değildi”
Kendisine yapılan karşılama için teşekkür ederek sözlerine başlayan DP İl başkanı Remzi Şen konuşmasında şu ifadelere yer verdi “Aranızda olmamızın iki temel sebebi var. Bunlardan bir tanesi geçtiğimiz günlerde yapılan kongrede seçilen ilçe başkanımızı ve yönetimini kutlamaktır. Gerçekten partinin yaşamış olduğu zor dönemde bu yükün altına giren ve taşın altına elini koyan arkadaşlarımızı hem şahsım adına hem partim olmak üzere şükranlarımı sunuyorum. Sevgili dava arkadaşlarım DP 1946’da başlayan büyük bir hareket, büyük bir misyondur. Ancak 22 Temmuz’da aldığımız sonuç, hak ettiği ve kabul edebileceğimiz bir sonuç değildir.”
 
“Çiller ve Ağar milletten uzak kaldı”
Geçmişte DP Genel Başkanlığı yapan Tansu Çiller ve Mehmet Ağar’ın insanların partiden uzaklaşmasına neden olduklarını ifade eden Şen “Rahmetli Özal’ın aniden ölmesi ve Sayın Demirel’in aniden Cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte, Doğruyol Partisi’nin genel başkanlığına o tarihten sonra gelen Sayın Çiller’in ve Sayın Ağır’ın 1993’den 2007’e kadar her geçen gün teşkilatlardan uzak kalması ve dolayısıyla milletten uzak kalması, 22 Temmuz seçimlerinde ki sonucu doğurmuştur. Seçimlere bakıldığı zaman sürekli aşağı inan bir ivme vardır. Bunu bütün Demokrat Parti görmüştür. Gördüğünü de 6 Ocak 2008 tarihinde yapılan büyük kongrede ortaya koymuştur. Kongrede kelimenin tam anlamıyla bu partinin içinden gelen, gençlik kolu başkanlığı, ilçe başkanlığı, il başkanlığı yapmış, teşkilatın her türlü cefasını çekmiş olan, genç, pırıl pırıl, yetenekli, çalışkan bir arkadaşımız partiye genel başkan olmuştur. Bu şunun sonucudur; partinin tabanı, partinin tavanına el koymuştur. 6 Ocak 2008’de Demokrat Partililer uyanmışlar ve kendi partisi, misyonuyla bağdaşmayan, barışmayan idarecilerle bir yere varamayacaklarını görmüşler ve kendi bağrından çıkardıkları bir evlatlarını genel başkan yapmışlardır. O gün bugündür hem İstanbul’da hem de Türkiye’nin her yerinde partimizle ilgili büyük bir restorasyon çalışması yapılmaktadır. 29 Haziran günü İstanbul’da bu restorasyonun biteceği ve bu hareketin, bu misyonun yeniden ayağa kalkacağı gün olacaktır. Genel başkanımızda bu güne ayrı bir önem vermektedir. O gün hem İstanbul’a hem de Türkiye’nin tamamına önemli mesajlar verilecektir. Bu mesajların verilebilmesi için İstanbul İl Başkanlığımız her türlü çabayı ve gayreti gösterecektir. Bu kongreden çıkan sesin Türkiye’de iyi algılanabilmesi için, olmazsa olmaz olan şey orada, canlı ve coşkulu bir kalabalığın olmasıdır. Bunu sağlayacak olanlar sizlersiniz” şeklinde konuştu.
 
“Silivri’nin desteğinden şüphemiz yok”
‘Silivri bize hep destek olmuştur’ diyen Şen “Silivri, bizim hep yanımızda olmuştur. Bundan sonra da öyle olacağından hiçbir kuşkumuz yoktur. O gün oraya büyük bir kalabalıkla katılacaktır. Ondan da hiçbir kuşkumuz yoktur. 29 Haziran kongresi İstanbul’da partinin ayağa kalkacağı, yeniden seçim kazanma hırsını ortaya koyacağı bir kongre olmalıdır. Oradan çıkan ses ve mesaj Silivri’ye de, Kadıköy’e de, Kartal’a da, Bağcılar’a da heyecan katmalıdır. O gün düğüne, pikniğe, nişana gitmeyin, o kongreyi hep birlikte bir bayram havasında, bir şölen havasında yapalım. Bunu başardığımız anda, 30 Haziran’da tüm Türkiye’de yeni bir Demokrat Parti olduğunu göreceksiniz” dedi.
 
“Parti adayını siz seçeceksiniz”
Partililere yeni müjdeler veren DP İl Başkanı Remzi Şen “Bundan sonra hiçbir ilçe, hiçbir il, hırsızlığı, yolsuzluğu yoksa çekilen bir faksla görevden alınmayacak. Emek verilecek, çalışılacak gönderilen tek faksla görevden alınacak. Artık böyle birleş olmayacak. İkincisi ise, İstanbul’da olduğu gibi Türkiye’nin her yerinde de parti adayını ilçe belirleyecek. Sizler belirleyeceksiniz. Ankara’dan kimse yazıp göndermeyecek. Bu partinin üyeleri seçecek. Ankara’dan birileri düzmece bir şeyler yazarak, aldım sizi verdim sizi diye bir şey olmayacak. Partiyi yeniden milletle buluşturuyoruz” şeklinde konuştu. DP İstanbul İl Başkanı Remzi Şen ve yönetimi, başka bir ilçe ziyareti gerçekleştirmek üzere Silivri’den ayrıldı.
 
Melis AVCI
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol