Silivri Facebook
banner88

Ekim meclisi gergin başladı

HABER:Melis AVCI

Silivri Belediye Meclisi’nin Ekim ayı birinci oturumu dün saat 14.30’da Silivri Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Silivri Belediyesi Genç Parti Meclis Üyesi Faruk Can, meclisi önerge yağmuruna tuttu. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın, meclis boyunca gergin hal ve tavırları dikkatlerden kaçmadı.

Gündem maddelerine geçilmeden önce CHP’li meclis üyelerinin ve Genç Parti Meclis Üyesi Faruk Can’ın meclise sunmuş olduğu önergeler okundu. CHP’li meclis üyelerinin verdiği önergelerin başkanlık makamına havalesi, oy birliği ile kabul edilirken, Genç Parti Meclis Üyesi Faruk Can’ın meclise sunmuş olduğu önergeler, Can’ın sözlü olarak cevap beklemesi nedeniyle verdiği itirazlar sonucu oy çokluğu ile kabul edildi.

Can: “Bize sayısaldan Şaban Dişli mi çıktı?”

Şehitlere başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Genç Parti Meclis Üyesi Faruk Can, şunları söyledi “Geçen akşam bizim burada yapılan Sayısal Gece programı, çok kötü bir tesadüf oldu. Olmaması gerekiyordu. Keşke o geceyi önlemiş olsaydınız, o eğlenceyi yapmamış olsaydınız. Silivri’mize hiç yakışmadı. Bizim evladımız, içimden biri ölmüş olsa o geceyi yaptırır mıydın? Bizim çok mu paramız var Allah aşkına? 6 ayda 2 oldu Sayısal Gece programını burada yapıyoruz.

Türkiye’de 3500 tane belediye var. Sırayla olsa, bize 20 senede bir gelir. Demek bizim paramız çok ki, bir gecede 50–100 milyar bir gecede harcayabiliyoruz. Bizim öğrencilerimiz burs alıyor. Bu paradan onlara verilseydi ya da 200 aileye erzak verilse kötü mü olurdu? Bizim paramız nerden geliyor? Silivri’den birine sayısal mı çıktı da, burada yapılıyor diye düşünüyorum ama buradan kimseye de çıkmadı. O zaman ne çıktı bize, Şaban Dişli sayısalı çıktı. Günahtır, belediyenin parasını harcıyorsunuz, cebinizden harcamıyorsunuz ki. Ondan sonra Amerika’ya gezi, başkan yardımcısı Fransa’ya, oh maşallah. Bu şekilde olmaz başkanım.”

“Usulsüzlük yoksa elini öpeceğim”

Can konuşmasına şu sözlerle devam etti “Gel bir komisyon kuralım. Bir Mimarlar Odasından, bir de Mühendisler Odasının birer komisyon üyesi, senin gurubundan da, Cumhuriyet Halk Partisi grubunda da temsilciler gelsin. Hakikaten o binada usulsüzlük yoksa elini öpeceğim senin. Ama var ben biliyorum. % 100 var biliyorum. Hodri meydan. Gelin Şaban Dişli olayını sorgulayalım. Bir komisyon kuralım. Kipa’nın genel müdürünü çağıralım. Sende kurtul bu şaibeden, başkan yardımcında kurtulsun. ‘Siz bize Silivri Belediyesi’ne şartlı ve şartsız bağış olarak Şaban Dişli’ye ne kadar para verdiniz?’ diye soralım. İster istemez söyleyecek. O zaman size her türlü boyun eğerim. Ben meclis üyesi olduğumu söylemekten utanıyorum. Sen de o götüren tayfadan mısın diye bana soruyorlar. Bu yüzden sizden rica ediyorum bir komisyon kurun. Çok affedersiniz ama gittikçe çamura batıyorsunuz.”

Turan: “Silivri’nin 15 yıllık açığını kapatıyoruz”

Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Genç Parti Meclis Üyesi Faruk Can’ın konuşmalarına şu şekilde yanıt verdi; “Şehit verdiğimiz gün TRT’nin burada program yapması gerçekten çok talihsiz bir durumdu. Ben bizzat TRT yetkilileriyle görüşerek, bu gecenin burada yapılmamasını önerdim. Onlarda bu geceden TRT olarak kendilerinin sorumlu olduklarını ve bölücü terör örgütünün de istediğinin bu olduğunu söylediler. Bu geceyi iptal etmeyeceğiz, gecenin türkü ve eğlence kısmını değiştireceklerini söylediler. Bende katılmayacağımı belirttim.

Ben ve hiçbir meclis üyesi ve hiçbir arkadaşımda geceye katılmadı. Faruk Bey, ‘Türkiye’de birçok belediye var, sırayla olsa 20 yılda bize anca sıra gelir’ dedi. Biz 15 yılın açığını kapatıyoruz. Silivri’de bunlar yapılmadığı için, şimdi biz yapıyoruz. Kipa’nın genel müdürüyle görüşmeniz için size resmi yazıda verebilirim. Hiçbir yanlış yok. Eğer burada zerre kadar, bir kuruş haram lokma yemiş insan varsa, en adi en şerefsiz insandır. Bunu söyleyip de, ispatlamayanda aynı insandır.”

Gündem maddeleri havale edildi

Silivri Belediye Meclisi’nin birinci gündem maddesinde Hukuk Komisyonu oluşturuldu. Hukuk komisyonuna AK Partili Meclis Üyelerinden Mustafa Bıyık, Teyfik Duru, Sevil Dalgıç, CHP’li Meclis Üyelerinden İlknur Sönmez ve Ayfer Köylü oy birliği ile seçildi.
Gündemin ikinci maddesi olan Silivri Alibey Mahallesi 19NI, 20 NIV pafta, 99 ada, 58–59 nolu parsellerin 1/1000 ölçekli plan tadilatının görüşülmesi ile ilgili madde, İmar Komisyonuna oy çokluğuyla kabul edildi.

Diğer bir gündem maddesi olan Silivri Alibey Mahallesi 20 M III pafta, 755 ada, 7 ve 8 No’lu parsellerin 1/1000 ölçekli plan tadilatının görüşülmesi, oy çokluğuyla İmar Komisyonu’na havale edildi.

Gündemin dördüncü maddesi olan, Silivri Yeni Mahalle 80 Ada ve etrafının 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ile bölge plan tadilatının görüşülmesi, oy çokluğuyla başkanlık makamına havale edildi.
Gündemin beşinci ve son maddesi olan 2009 mali yılı bütçesinin görüşülmesi Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliği ile kabul edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol