Silivri Facebook
banner88

En okkalı teşekkür hayırseverlere geldi!

Melis AVCI

Silivri Selimpaşa İMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin resmi açılışı, dün saat 15.00’da Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in katıldığı törenle gerçekleştirildi. Selimpaşa Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu’nun ev sahipliğinde yapılan açılış törenine Bakan Çelik tam saatinde katıldı. Açılışa Bakan Çelik’in yanında, İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, İstanbul Vali Yardımcısı Hikmet Dinç, İstanbul İl Millieğitim Müdürü Ata Özer, Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Silivri Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Silivri Emniyet Müdür Ömer Duman, Çanta Belediye Başkanı Tahir Sert, Gümüşyaka Belediye Başkanı Hüseyin Agu, oda başkanları, hayırsever iş adamları, çevreciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Erkan: “250.000 bin öğrenciye okuma imkanı sunduk”

Açılışta ilk konuşmayı İMKB (İstanbul Menkul Kıymetler Birliği) Başkanı Hüseyin Erkan yaptı. Erkan: “İMKB olarak 1997 yılından beri başlatmış olduğumuz eğitim projeleri çerçevesinde, Selimpaşa’da bulunmaktan gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Selimpaşa İMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ile birlikte 320 okulun üzerinde projeyi hayata geçirmiş bulunuyoruz ve okullarımızda 180.000’in üzerinde öğrencimiz eğitim görmekte. Yeni imzalamış olduğumuz projelerimiz çerçevesinde de bunlara ilave olarak birçok okul gelecek. Toplam olarak bütün projeler bittiğinde 250.000 civarında öğrenciye eğitim imkânı sunmuş olacağız. Biz İMKB olarak verdiğimiz bu projeye verdiğimiz katkıyı bütün sermaye piyasası çalışanları kurumları adına burada sağladığımızı ifade etmek istiyorum. Hem tüm sermaye piyasası kurumlarına, hem de Milli eğitim Bakanlığı’nın bugüne kadar göstermiş oldukları büyük katkı içinde kendilerine teşekkür ediyorum. Okulumuz hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Dinç: “İstanbul, Türkiye ortalamasının on puan üzerinde”

Erkan’ın ardından konuşma yapan İstanbul Vali Yardımcısı Hikmet Dinç, şunları söyledi; “Hem şahsım adına, hem de İstanbul Valisi Sayın Muammer Güler adına hepinizi en samimi duygularımla selamlıyorum. İMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi açılış töreninde sizlerle olmaktan dolayı duyduğum mutluluğu dile getirmek istiyorum. Bugün ikinci Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinin açılışını yapmaktayız. Gelişmekte olan ülkelerin kalkınma süreçlerini hızlandıracak en etkin unsurlardan biri şüphesiz ki mesleki ara elemanlardır. Türkiye’de ki teknik ve mesleki eğitim okul sayımız 2007- 2008 eğitim ve öğretim yılı istatistiklerine göre 4450 olup, bu okullarda okuyan öğrenci sayımızda toplam 1.264.000’dir. Genel ortaöğretim içinde oranı ise % 37’dir. İstanbul genelindeki okulların % 53’ü genel ortaöğretim, % 47’sinin de mesleki ve teknik eğitim kurumlarının oluşturduğu görülmektedir. Dolayısıyla İstanbul, Türkiye ortalamasının on puan üzerindedir. Ülkemizde kalifiye eleman kaynağına daha fazla ihtiyaç duyması için, mesleki eğitim kalitesini yükseltmesi ve yaygınlaştırması zorunlu hale gelmiştir. 240 öğrenci kapasiteli, 8 derslikli olan İMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisemizin yapımında emeği geçen hepinize teşekkür ediyorum. İMKB Başkanının şahsına ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Okulumuzun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”

Bakan Çelik: “En  büyük bütçe Milli Eğitim Bakanlığı’nın”

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik: “İMKB tarafından yaptırılan Otelcilik ve Turizm Meslek Lisemizin açılışı dolayısıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Okulumuzun önce Selimpaşa’mıza, Silivri’mize, tüm milli eğitime hayırlı olmasını diliyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk daha 1921’de İstiklal Savaşı esnasında milli eğitim komitesini topluyordu. Bunun farkında ve şuurunda olan hükümetimiz, Başbakanımızın önderliğinde son 6 yıldır bütçeden en büyük payı Milli Eğitim Bakanlığına ayırmaktadır. Şuan da Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi, Savunma Bakanlığı’nın bütçesinden 10 katrilyon daha fazladır ve bu son yıldır böyledir. Türkiye’de eğitimin fiziki, teknolojik alt yapısını gelişmiş ülkelerin alt yapısına çıkarmaya çalışıyoruz. Ben söz veriyorum 2008 yılında biz 3 milyar dolarlık yatarım yapacağız. Bunun kaynağı nereden diye sordular. Kaynak Türkiye’dir. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, bugüne kadar yaklaşık 900 trilyona yakın kaynak aktarmıştır.

“Silivri’nin eğitim patronu Kaymakam Mesut Demirkol’dur”

Bakan Çelik, eğitime verdikleri önemden bahsederek, İstanbul’da eğitimin patronu Vali Muammer Güler, Silivri’de ise Kaymakam Mesut Demirkol’dur dedi. Çelik, “Önceden okullarımızda bilgisayarın adı yoktu. Sadece birkaç tane vardı. Biz sadece Silivri’deki okullarımıza bin adet bilgisayar gönderdik. Türkiye genelinde ki ilçeleri hiç hesaba katmıyorum bile. Ve Kaymakamımızla da konuştuk bazı eksikliklerden bahsetti bana onları da temin edeceğiz. Biz eğitime ve çocuklarımızın geleceklerine önem veriyoruz. Eğitim sağlık bunlar en öncelikli hizmetlerimizdir. Biz 132 bin derslik yaptık. Ve bu 132 bin dersliğin 24 binini hayırseverlerimiz yaptı. Ben hep şunu söylüyorum. Ben adamlığı olmayan zengindense, zenginliği olmayan adamı tercih ederim. Bu söz ünlü bir filozofa aittir. Eğer bir zenginimiz hem adamlığı olan bir zengin hem zenginliği olan bir adamsa biz onu başımızda taşırız onlara müteşekkir oluruz.  Bizim sosyal milletimiz sosyal devletin önündedir. 2001 yılında yaşadığımız krizde eğer milletimiz bu hayırseverlik duygusu yardımlaşma duygusu komşusunu gözetme duygusu kardeşçe destek olma duygusu olmasaydı biz Arjantin’den daha beter olurduk. Ama biz bunları atlattık. Şimdi hayırseverlerimiz adeta devletle yarış içersindedirler. Bunu bir şükran duygusu olarak söylüyorum. Zengin dostlarımıza da bazen takılıyorum yok ikidir isimleriniz ya mezar taşlarına yazılacak ya da böyle ilim irfan yuvalarının üstüne yazılacak. Tercih sana ait. Selimpaşa Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Yağcıoğlu’na da Selimpaşa’ya eğitim alanında vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Ama en okkalı teşekkürü hayırsever iş adamlarımıza ediyorum. Çünkü onlar eğitim gönüllüleri ve yetişecek yeni nesillere en güzel eserleri mirasları hediye ediyorlar. Ben özellikle Nurullah Baldöktü ağabeyime Silivri’ye 4 eser ve imzası atılmış ve yapımına başlanacak olan 2 eser için çok teşekkür ediyorum. Ben kendisine her eser için bir kere öpeceğim dedim ama bu gidişle 24 kez öpeceğim bu hayırsever ağabeyimizi” şeklinde konuştu.

Bakan Çelik konuşmasının ardından, Silivri’de çeşitli eğitim kurumlarını yaptıran Şerife-Nurullah Baldöktü çifti, İbrahim Yirik, Mustafa Can, Güler Sarıbekir, Sevim Çoğal ve Yaşar Gümüş’e plaket vererek herkesi eğitime katkı sağlamaya davet etti. Bakan Çelik, açılış kurdelesini kestikten sonra okulu gezdi. Kendisine plaket verilmesi istemeyen, onu yerine okula bir ağaç dikmek istediğini belirten Bakan Çelik, okul bahçesine diktiği fidanların ardından Selimpaşa’dan ayrıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol