Silivri Facebook
banner88

Ergenekon kaldığı yerden devam ediyor
Haber:Müge CESUR
20 Ekim Pazartesi günü Silivri Cezaevinde başlayan Ergenekon Davasına, duruşmanın görüleceği salonun küçük olması nedeniyle avukat ve sanık yakınlarının şikayetleri üzerine 2 gün ara verilmişti.
 
Ergenekon davasının başladığı gün cezaevi önünde kamp kuran gazeteciler ve protesto için gelenlerin en büyük sorunu tuvalet sıkıntısı olmuştu. Bölgeye 10 adet portatif tuvalet getirildi. Fakat suyun olmayışı hala basın mensuplarının sorunu olmaya devam ediyor. Ayrıca çöp kutularının olmayışı da göze çarpan eksiklikler arasında. 

Ergenekon esnafa yaradı

Durumu fırsat bilen Silivri esnafı ilk günden beri cezaevi önünde gıda ve içecek satışlarını sürdürüyor. Silivri esnaflarından Mert Sultan Sofrası siparişle bölgeye yemek getirirken, bazı börekçiler ise arabalarına yükledikleri poğaçalarla basın mensuplarının kahvaltı ihtiyacını karşılıyor. Silivri esnafı sıcak çay, kahve gibi hizmetleri unutmamış. Bölgede her türlü yiyecek ve içecek hizmetleri olsa da esnaf arabalarının arkasında satış yapmaktan memnun değil. Hatta bazı esnaflar ceza evi önüne cafe ya da küçük dükkanların kurulmasını bile istiyor. Satışların iyi olduğunu söyleyen satıcılar “Dava sürecinde iyi satış yapacağımızı umuyoruz. Her ne kadar Cezaevinin buraya gelmesini istemesek de biz de kazancımızı düşünmek zorundayız” dedi. Ergenekon Davası bugün kaldığı yerden devam edecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol