Silivri Facebook
banner88

ESKİ DEVLET HASTANESİ YIKILIYOR... YERİNE.

ESKİ DEVLET HASTANESİ 1 NO’LU VE ŞERİFE BALDÖKTÜ AİLE SAĞLIK MERKEZLERİ YIKILIYOR

 

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, İSMEP (İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi) tarafından yapılan incelemeler sonucunda hasarlı ve depreme dayanıksız olduğu tespit edilen bazı sağlık kuruluşlarının bulunduğu binaların, Sağlık Bakanlığı kararları ile yıkılacağını söyledi.

 

SAĞLIK MERKEZLERİ ORTAKÖY MAHALLESİNDE HİZMET VERECEK

 

17 Ağustos Cumartesi günü tespit edilen binaların başlayacağını belirten AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.  “İSMEP kapsamında yapılan araştırma sonucu depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen, Silivri Merkez 1 No’lu Aile Sağlığı Merkezi ve lojman binası, içinde İstanbul Sağlık Merkezi ve Toplum Sağlığı Merkezini de barındıran Silivri Şerife Baldöktü Aile Sağlığı Merkezi Binasının yıkımını bu hafta sonu yani Cumartesi günü gerçekleşecek. Sağlık Bakanlığımızca İl Sağlık Müdürlüğümüze gelen yıkım kararları doğrultusunda tahliye işlemlerine başlanıldı. 1 No’lu Aile Sağlığı Merkezinin yıkımı bittikten sonra yerine 3-4 katlı yeni bir bina yapılacak.  Bu yeni binamız yaklaşık 2 bin 400 m2 alana sahip olacak. İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak değerlendireceğimiz bu bina bünyesinde Aile Sağlığı Merkezi ve Toplum Sağlığı Merkezi de olacak. Yeni binanın yaklaşık 1,5 yıl gibi bir süre içerisinde tamamlanmasını planlıyoruz. Yeni binamız yapılana kadar Ortaköy Mahallesinde bulunan binamızda hizmet vermeye devam edilecek.  Depreme dayanıklı olmadığı ve hasarlı olduğu tespit edilen Şerife Baldöktü Aile Sağlığı Merkezi binamız da yıkılacak. Bu bunanın yerine henüz bir proje yok. Yıkımı gerçekleşecek olan binaları yapılan incelemeler sonucunda güçlendirme maliyetleri, bina maliyetinin %45’ini aştığı için yıkılacak. Bunun da bilgisini vermek istiyorum.

 

ESKİ DEVLET HASTANESİNİN YERİNE CAMİİ YAPILACAK

 

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, yıkımı gerçekleşecek olan binalar arasında eski devlet hastanesi binasının da olduğunu açıklamalarına ekleyerek,  yıkım gerçekleştirildikten sonra eski devlet hastanesinin yerine ihtiyaca binaen camii yapılacağını söyledi. Silivri’de artan nüfus oranı doğrultusunda Camilerin yetersiz kaldığına dikkat çeken Karakaş, “İlçemizde hızla artan nüfusla camilerimiz yetersiz kalıyor. Özellikle ilçe merkezinde İnsanlar sokaklarda, kaldırımlarda namaz kılıyor. Zaten eski devlet hastanesinin olduğu yerde daha önceden tarihi bir camii vardı. Buraya yapacağımız camimizde hem Silivri Merkezdeki yoğunluğu azaltacak, hem de eskiden orada bulunan tarihi camimizi yeniden canlandırmış olacağız. Ayrıca bu yıkımlar, Sayın Başbakanımızın Türkiye genelinde başlattığı ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamında gerçekleşen yıkımlar. Gelişen be büyüyen Türkiye’mizde gerçekleşen bu yıkımlarla, hem olası bir depremde yaşanacak can ve mal kaybının önüne geçilecek, hem de kentlerimiz modern ve kaliteli bir görünüme sahip olacak. Bunun en güzel örneklerinden birini de Bursa ilimizin Yıldırım ilçesinde yine 17 Ağustosta geçekleşecek olan yıkımlarla göreceğiz. Orada da çok güzel bir proje hazırlandı. İlçemizde de 17 Ağustosta yıkımlar başlayacak ve en kısa zaman içerisinde yeni, sağlam ve modern binalarımız hizmete girmiş olacak.” dedi.

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol