Silivri Facebook
banner88

Gecikmeli teşekkür!
 
Şehitlere vefa
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Silivri ilçe teşkilatı tarafından Garden restorantta sandık görevlileri ve partililerin seçim stresini atmaları için düzenlenen eğlenceli yemeğe Çukurca'da altı askerimizin şehit olduğunun haberinin salonda duyulması yemekte buz gibi bir hava oluşturdu. Yemeklerin yenilip eğlenceye geçildi anda şehit haberinin duyulması üzerine yemeğe katılanlar salonu terk ettiler. Yemekte CHP’li Silivri belediye başkanı Özcan Işıklar ve CHP ilçe başkanı Muharrem Aydoğan teşekkür konuşması yaptılar.
 
Sandıklara sahip çıkmak demokrasiye sahip çıkmaktır
 
Yemekte partililere hitaben konuşan belediye başkanı Özcan Işıklar;
 
"Sandıklarımıza sahip çıkmak çok önemliydi. İstanbul'da dört belediyemizi bu süreçteki yetersizlikler yüzünden kaybettik. O dört belediyeyi alsak bugün İBB'yi de almış olurduk. Belki de çok daha büyük bir çoban ateşi yanacaktı. Silivri'de sandıklara sahip çıkılması konusunda görev alan arkadaşlar, eğitimcilerimiz, ilçe başkanımız ve yönetim kurulumuza çok teşekkür ediyorum. Sandıklara sahip çıkmak, demokrasi ve sonuçlarına sahip çıkmak demek."
 
Yemeğe katılanlara teşekkür konuşması yapan Belediye başkanı Özcan Işıklar;
 
‘Seçimden sonra ilk birlikte buluşmamız çok coşkulu, çok güler yüzlü çok heyecanlıyız. Sanki seçimden çıkalı bir gün olmuş gibi sanki bugün ayın 28’i yarın sandığa gidecekmişiz gibi burada coşkulu bir kalabalık var. Bizler ne kadar büyük bir aile olduğumuzu salonların almadığında anlıyoruz, bizi bu salonlarda almadı. Cumhuriyet halk partisi 1960’dan buyana tarihinde ilk defa böyle yüksek bir oyla seçin aldı. Yüksek bir irade ile büyük bir mutabakatla, uzlaşmayla seçime girdi ve şehrimizde yaşayan iki kişiden biri bu mutabakatın içinde yer aldı. Gönül isterdi ki yüzde 60-70lerin üzerinde olalım. İki aydır her gün vatandaşımız bize gelip, umut içerisinde, sıkıntılarını, özlemlerini, dileklerini anlatmasından anlıyoruz.
 
Sevgili partililerim ben ilk defa 1960dan bu yana yaşanmış seçimlerin en çok konuşulduğu belki en yüksek iradeyle sandığa yansıyanı yaşadım. Bu onuru, bir kardeşiniz olarak 1979 yılında Fatih mahallesinin 8 numaralı sandığında sandık görevlisi olarak atıldığım siyaset hayatına belediye başkanınız olarak sizlere kardeşiniz, emrinize olan bir emir eriniz olarak karşınızda olmaktan gurur duyuyorum. Biz büyük bir aileyiz. Bu da öyle kolay kurulmuyor. Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyeti kuran partidir. Türkiye’yi aydınlık ufuklara, çağdaş düzeye getiren partinin üyeleriyiz. Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizin çimentosudur. Arkasında büyük bir irade var, bu ülkenin önemli yapısını kuran. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’yi aydınlıktan karanlığa götürmek isteyenler oldu biz onlara karşı mücadele ediyoruz. Ülkemizde siyaset ayrı bir kulvara çekilmeye çalışıyor gittikçe daraltılan bir yönetim anlayışı sergileniyor. Tepeden 2–3 kişiyi atayan, bunlarla ülkeyi yönetmeye çalışan ve emperyalist güçlerin bağımsızlığımıza kast etmiş güçleri etkisi altında kaldık. Karanlıklara doğru götürülmek istendik ama 29 Mart bu sürecin karşısında yer aldı. Türkiye’yi bu karanlığın içinden çekip almak isteyen, onu sağ’ı ile sol’u ile inanan ve inanmayanlar arasında, Doğusu ile Batısı ile Çerkez’i ile Kürt’ü ile Arnavut’uyla bir güç birliği kuruldu. Bu meşale Silivri’den yakıldı. Silivri bugüne kadar seçtiğinden en yüksek oyla bir belediye başkanı seçti. Silivri’de yakılan bu ateş Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye iktidarlığına kadar yanacak. ‘Umut Güneşin buz tuttuğu yerdedir’ diye bir söz vardır. Bizim umudumuz güneşin buz tuttuğu yerde değil, bizim umudumuz o kadar uzakta değil. Çünkü Türkiye’nin önünde başka bir sayfa açıldı.
 
29 Mart'ta Silivri'nin tüm duyarlı kesimleri bir mutabakata vardı. İnsanları insan yapan değerlerin, haksızlığın, partizanlığın, ayrımcılığın olmadığı bir Silivri'nin umuduna CHP'ye oy verdi. Bizler sadece CHP'lilerin değil, diğer kesimlerin de oylarını aldık. Önemli bir şeyi ispat ettik; Türkiye'de aydınlık, geleceğe umutla bakan birliği gerçekleştirebiliriz. 81 vilayetten gelen Silivri ile yakaladığımız başarı modelini Türkiye genelinde de yakalayabiliriz. Bunun vazgeçilemez tek faktörü var hep beraber, el ele, gönül birliği ile, aynı umuda, dayanışma anlayışla birlikte emek vererek, çalışarak ulaşılacağını gördük. Bu çaba içerisinde yaşadıklarımı unutmam mümkün değil.
 
Bu seçimlerden sonraki ilk buluşmamız. Çeşitli vesileler ile bir araya gelişlerimizde yoğunluktan kaynaklanan yeterince ilgi göstermediğimiz arkadaşlarımız da olmuştur. Hepsinden özür diliyorum. 
Ben ve belediyedeki ekip arkadaşlarım, hepsi canla başla çalışıyorlar. İki aydır çok zor bir süreçten geçiyoruz. 7 belde belediyesi Silivri'ye bağlandı. Silivri'yi geleceğe taşımaya hazırlanıyoruz. Belediyeyi çok zor bir süreçte teslim aldık. Birkaç gün içerisinde bu süreçler hakkında kamuoyunu da bilgilendireceğiz.
 
TÜM ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELECEK 
 
Silivri'yi çok yanlış bir yola gidecekken durdurduk. Şimdi de hasarlarını tamir etmeye çalışıyoruz. Karşı karşıya kaldığımız zorlukları anlatarak sizin zamanınızı almak istemiyorum. Ama şunu bilin tüm zorlukların üstesinden gelecek güç, irade bu örgütte, ailede fazlasıyla var.
 
HERKESİN KATKISINA İHTİYACIMIZ VAR
 
Dayanışma içerisinde olmamız gereken bir süreçten geçiyoruz. Herkesin emek ve katkısına ihtiyaç duyuyoruz. Bundan sonraki süreçte daha çok ve sık bir araya geleceğiz. Tüm yapılarımızı birbirine entegre edeceğiz. Ağır bir yaptırım altında yine de hedeflerimizi, size verdiğimiz sözleri gerçekleştireceğimizden hiç şüphem yok. Zorlukları bilerek, anlayarak, paylaşarak çalışacağız. Biz siyasette gelinen noktayı bir amaç olarak görmüyoruz. Esas görevimiz bugün başladı. Bundan sonra önümüzdeki zorlukları aşmak için çalışmalıyız. İktidarı en yüksek oyla almış olabiliriz ama bundan sonra daha çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Emir eriniz olarak çalışacağım. Burada olan ve olmayan tüm isimsiz kahramanlarımıza teşekkür ediyorum.
 
SANDIKLARIMIZA SAHİP ÇIKANLAR DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTI
 
Sandıklarımıza sahip çıkmak çok önemliydi. İstanbul'da dört belediyemizi bu süreçteki yetersizlikler yüzünden kaybettik. O dört belediyeyi alsak bugün İBB'yi de almış olurduk. Belki de çok daha büyük bir çoban ateşi yanacaktı. Silivri'de sandıklara sahip çıkılması konusunda görev alan arkadaşlar, eğitimcilerimiz, ilçe başkanımız ve yönetim kurulumuza çok teşekkür ediyorum. Sandıklara sahip çıkmak, demokrasi ve sonuçlarına sahip çıkmak demek. Bu çabayı kutluyor ve alkışlıyorum. Bu iktidarı sizinle birlikte çok daha ileriye götüreceğiz. İnsanı insan yapan, 3-4 tane binanın arkasına sığınmayan, aşını, işini ve geleceğini inşa eden bir anlayışı getireceğiz. Bu konuda umut veren projelerimizi dile getirdik şimdi onları gerçekleştirmek için çalışıyoruz. İnsanlarımızın önce sağlık, eğitim, iş, sosyal güvence konusunda umutlarının hayata geçmesi için çabalarımızı sürdüreceğiz. Bunun iktidarını kuran Kadın, Gençlik Kollarımız, İlçe Başkanlığımız ve oylarıyla destek veren herkesin önünde saygıyla eğiliyorum."
 
İLÇE BAŞKANI AYDOĞAN'DAN TEŞEKKÜR
 
Işıklar'don sonra söz alan CHP İlçe Başkanı Muharrem Aydoğan, sandık görevlilerinin emeğine teşekkür ederek,
 
 "Demokrasi sandıkta yaşar. Ona sahip çıkmak sözde olmaz. Seçim çalışmalarında katkıları olan çok değerli arkadaşlarımız oldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Eğitimleri gerçekleştiren değerli hocalarımız Süleyman Sürgün, Hasan Katrancı, hukuki destekleriyle oylarımıza sahip çıkan Ender Unutkan Ersözlü, Süleyman Yalçıntaş ve Tunç Aka'ya teşekkür ediyorum. Cezaevindeki sandık görevlilerimiz çok büyük bir çabayı ortaya koydu. Ve CHP'ye inanan, güvenen herkese sonsuz teşekkürler. Sandıktan bir iktidar çıktı. Belediye Başkanı, meclis ve il genel meclis üyeleri çıktı. Örgütüm adına teşekkürler" dedi.
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol