Silivri Facebook
banner88

Haziran Ayı Oturumu Yapıldı
 
Silivri Belediye Meclisi’nin haziran ayı olağan toplantısı ilk oturumunda görüşülen gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edildi. Silivri Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen meclis toplantısında verilen önergeler, başkanlık makamına havale edildi.
 
-Gündemin ilk maddesi olan, Meclis toplantılarının sesli ve görüntülü cihazlarla kaydedilmesi oy birliği ile kabul edildi.
-Gündemin diğer maddesinde Çiftçi Malları Koruma Kurulu Heyeti ve Murakabe Kuruluna 5’er asil, 5’er Yedek Üye seçimi gerçekleşti. Çiftçi Malları Koruma Kurulu Heyeti ve Murakabe Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri şu şekilde;
 
ÇİFTÇİ MALLARI KORUMA KURULU HEYETİ
 
ASİL
METİN GÜRSU
VELİ ÖZCAN
NİHAT EROL
YUSUF GÜÇLÜ
HÜSEYİN SULAK
 
YEDEK
ERKAN METİN
CELİL KARES
ALİ İHSAN HÜGÜL
ERDİNÇ ÖZTÜRK
METİN ORAL
 
MURAKABE HEYETİ
 
ASİL
SAVAŞ HASESKİ
OSMAN BAŞMAYA
GÜNAY ERŞEK
MUZAFFER SEZGİNER
KEMAL KORUCUOĞLU
 
YEDEK
TURGAY SAKARYA
FEDAİ GÜZDEMİR
FAHRETTİN ÇINAKLI
RAMİZ SALKIÇ
CEMALETTİN ERKAL
 
-Gündemin 3. maddesinde Silkent hisselerinin, tüm belediyeler ile kamu kurum ve kuruluşlarına ortak olabilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
 
-Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gündemin dördüncü maddesi olan Ek Hizmet Birimleri ve bölge teşkilatlanması ile ilgili meclise bilgi verdi. Başkan Işıklar’ın yeni organizasyon şeması hakkında bilgi vermesinin ardından 4. gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
 
-Gündemin diğer bir maddesi olan Borçlanma ile ilgili Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu oy çokluğu ile meclisten geçti.
 
-Gündemin 6. maddesini oluşturan Tarife ücretlerinin belirlenmesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
 
-Çanta Mahallesi, 340 ada 1 parselin batısı, A parseldeki 75.80 m2’lik trafo yerinin Bedaş’a tahsis edilmesiyle ilgili 7. gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.
 
-Gündemin 8. maddesinde görüşülen Çanta Mahallesi, 357 ada, 8 parselin doğusunda A parseldeki trafo yerinin Bedaş’a tahsisi oy birliğiyle kabul edildi.
-Meclis gündeminin diğer bir maddesi olan Alipaşa Mahallesi, 365 ada, 1 parseldeki trafo yerinin Bedaş’a tahsisi oy birliği ile kabul edildi.
- Selimpaşa Mahallesi, 684 ada 1 parseldeki trafo yerinin Bedaş’a tahsisi gündemin 10. maddesinde görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
-Gündemin 11. maddesini oluşturan İlçemizdeki Cadde ve sokak isimlerinin verilmesi, İsim Komisyonu’na oy birliğiyle havale edildi.
-Gündemin diğer bir maddesini oluşturan Eski Değirmenköy Belediyesi hizmet binası 2 katının Sağlık Ocağına tahsis edilmesi oy birliği ile kabul edildi.
- Huzurevi sözleşmesinin görüşülmesi ile ilgili gündem maddesi İmar ve Hukuk Komisyonlarına oy birliği ile havale edildi.
-Meclis gündemine sonradan eklenen Norm kadroların görüşülmesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken;
-Gündemin son maddesi olan Mahalle sınırlarının belirlenmesi ise İmar ve İsim Komisyonlarına havale edildi.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol