Silivri Facebook
banner88

İş adamları ile buluştu, ekibin tanıttı

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçe sınırları içerisindeki yaklaşık elliye yakın fabrika, firma ve işletme sahipleri ile yetkilileri ile bir araya gelerek İş ve İş İstihdamı, İş Eğitimi Konularındaki Sorunları ve bu konudaki projelerini paylaştı.


Işıklar önce kadrosunu tanıştırdı sonra da projelerini anlattı


Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın daveti ve ev sahipliğinde Jasmine Restaurant’ta düzenlenen İş ve İş İstihdamı, İş Eğitimi Konularındaki Sorunların ele alındığı yemekli toplantı, Başkan Işıklar’ın konuşması ile başladı. Başkan Işıklar öncelikle Belediye Başkan Yardımcılarını toplantıya katılan firma yetkililerine tanıştırdı.

 

Işıklar; “Sizlerle olmaktan çok mutluyum”

Elliye yakın fabrika, firma ve işletme sahibinin katıldığı özel toplantıya Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ev sahipliği yaparken, kendisini Başkan Yardımcıları Abdullah Yıldırım, Yılmaz Kandemir, Elif Uzun, Ayhan Otlatıcı ve İl Genel Meclis Üyesi Gürcan Albayrak yalnız bırakmadılar. Başkan Işıklar “ Sizlerle işbirliği içinde çalışarak, Silivrimiz de iş, iş istihdamı ve iş eğitimi konularındaki sorunları paylaşmak istediğimiz toplantımızda bizlerle bir arada olduğunuz için çok mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim. Davetimize katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Yoğun bir seçim döneminin ardından, göreve geldiğimiz günden bu yana ilk toplantımızı muhtarlarımızla yapmıştık. Onların planlama ile ilgili acil bir gündemi vardı, o gündemi paylaşmak için bir araya gelmiştik. Ama gerçek anlamda, sivil toplum örgütlerimiz, sanayicilerimiz, iş adamlarımız ve toplumumuzun her kesimi ile sık sık toplantılar yapmayı, onlarla sorunlarımızı paylaşmayı, bir kent ortaklığı anlayışı içerisinde kenti yönetmenin, elbirliği ile bir dayanışma içerisinde bir anlayışı ortaya koyup sorunları da beraber paylaşma düşüncesi ile ilk yaptığımız toplantı olarak şu an ki toplantımızı kabul ediyorum. Bunun için davetimize gösterdiğiniz hassasiyet için hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlere yeni bir yapılanma içerisinde olduğumuzu söylemiştim. İşte yeni çalışma arkadaşlarımızı tanıştırmak istiyorum.

“İlk, Bayan Belediye Başkan Yardımcısı Elif Hanım”

“Öncelikle Elif arkadaşımdan başlamak istiyorum. Belediye Meclis Üyemiz ve Belediye Başkan Yardımcımız. Silivri’mizin ilk Bayan Belediye Başkan Yardımcısı. Eğitim-Sosyal-Kültürel ve İstihdamla ilgili projelerimizin takipçisi olacak. Abdullah Bey Başkan Yardımcımız olarak görev aldı, yine Ayhan bey Başkan Yardımcısı olarak görevine yeni atandı. Yılmaz bey Mali İşlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcımız ve yine aramızda bulunan İl Genel Meclis Üyemiz Gürcan Albayrak. Bu programı bizlere organize eden İlham Hanım Halkla İlişkiler Müdürlüğümüze geçici olarak bakıyor, ondan sonra bu görevi Meral Hanım yürütecek. Bunun dışında daire amirlerimizde, müdürlerimizde pek fazla değişiklik yok. Belki bir iki tane yeni müdürlükler atanması gerekçesi ile oluşturacağız. Biz geçmişten gelen, o konuda yetişmiş olan kadroları, onların emeğini bilgisini birikimini herhangi siyasi malaza içinde tutmadan, o kaygıyı taşımadan beraber çalışmayı arzuladık. Yapıyı çok bozmak, değiştirmek gibi bir düşüncemiz yok. Belediye seçimleri bittikten sonra, parti rozetinin bir kenara konulmasından yanayız. Biz % 50 civarında, hatta merkezde bu oranı geçen bir oy aldık. Artık bu oyun çok büyük bir önemi var. Burada toplumun bütün kesimlerini kucaklamamız gerektiğini, sokakta gezen iki kişiden birisinin oy verdiği düşüncesi ile gelen mesajın çok iyi anlaşılması çok iyi okunması gerektiğini düşünüyoruz. Ve hiç vakit kaybetmeden, ilçemizin en büyük sorunu iş istihdamından başlayalım istedik. Ekonomik bir krizin içerisindeyiz, bunu sizlere anlatmam da yanlış olur. Bu ekonomik kriz sürecinin ne zaman biteceğini biz sizler kadar bilemeyiz. Ama yaşadığımız bir gerçekte krizin sıcak yüzü ile karşı karşıyayız, işsizlik kapımızda. Seçim kampanyalarımızda bizim işsizlikle ilgili söylediğimiz bazı projelerimiz vardı. Özellikle yaptığımız beklenti anketlerinde burada yoğun bir işsizliğin ve Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir rakam olduğunu gözlemledik. O talepler doğrultusunda politikamızı oluşturduk. Bu talepler her geçen gün artıyor. Emeğin, işin partisi olmuyor. Artık siyaset, seçim bitti. Bunu 29 Mart akşamı bir kenara bıraktık, geçmişle hiçbir kavgamız olamaz. O süreç içerisinde bir yarış yaşandı, yarışın sonucu böyle tecelli etti buna hepimiz saygılı davranıyoruz”

“Bağımsız birimleri tek tek dolaşacağız”

“Tahmin ediyorum, işsizliğin her geçen gün artması muhalefetteki arkadaşlarımızın da tavrını bu yöne çekerdi. Biz bunları sizlerle paylaşmak istedik, özellikle istihdam konusunda bir kariyer ve istihdam ofisi belediyemizde oluşturmak istiyoruz. Bunun öncesinde bir kent envanteri oluşturacağız. İlçemizdeki tahmin ettiğimiz, yaklaşık 80 bin civarında olan bağımsız birimleri tek tek dolaşacağız. Beş altı aylık zaman dilimi içerisinde sanayi envanteri, kent envanteri, kentte bulunan bağımsız birimlerin önce binaların sonra içinde oturanların envanterini çıkaracağız. Bunun dışında yersel bilgi sistemi dediğimiz yere ait olan yerle ilişkili olan mülkiyet ilişkilerini de alarak sayısal ortamda imar planlarını da bu şehrin geleceğini çok açık ve saydam bir şekilde sizlerle paylaşacağız. Zaman zaman ekonomik ve sosyal bir konsey oluşturup bunu kent meclisi adı altında da oraya getireceğiz. Kenti ilgilendiren makro düzeydeki, planlamaları, projeksiyonları ve beklentileri oraya getirip paylaşacağız. Olumlu görüş alırsak onu yürürlüğe koyacağız. Kent meclisinin yılın belli aylarında, belli periyodlarda toplanmasını sağlayacağız. Bizde kent meclisinin gündemine makro düzeyde olan sorunlarımızı beklentilerimizi getireceğiz. Buraya sizlerde sorunlarınızı getirebilirsiniz. Bizde kamu ile beraber paylaşabileceğiz. Biliyorsunuz kent meclisleri içerisinde, kentimizin bütün yapısı resmi ve anjiyo dediğimiz kesimlerin sivil toplum örgütlerinin devlet dışı organizasyonların tamamının temsil niteliği olanlar orada bulunacaklar. Bu yapı içerisinde birbirleri ile görüşen, bir kent ortaklığı anlayışı içerisinde kentin geleceğini beraber planlamayı, beraber yönlendirmeyi düşünen bir yapıyı önümüzdeki aylar içerisinde üçüncü meclisimizden sonra hayata geçireceğiz. Şu an var olan bir kent meclisi var. Onun biraz yapılanmasını, biraz daha fonksiyonel hale getireceğiz” 

 

“Dinamik bir portal oluşturacağız”

Kent meclisine gelmeyen özellikle bire bir yaşadığınız sorunları araştırma geliştirme ile ilgili müdürlük seviyesinde mesai veren yapı kuralım istedik. Bunun ötesinde çok daha acil olan İstihdamla ilgili bir müdürlüğü oluşturacağız. Bu projede sizlerden toplayacağımız talepler olduğunda bunları sitemizde dinamik bir portal oluşturacağız. Karşılıklı bu bilgileri paylaşacağız. Bilgiyi yalnız bir yerde toplayıp çok yerde sizin özellikle personel müdürleri seviyesinde görevlendirdiğiniz kişilerle paylaşacağız.  Sizin taleplerinizi biz almak istiyoruz, o talepleri karşılayan bire bir örtüşen varsa, sizde zaten bunları ekrandan göreceksiniz. Varsa buluşturmuş olacağız. Talepleri karşılayan bir yapı yoksa biz mobilize bir şekilde o taleplere çok çabuk hareket kabiliyeti yüksek bir eğitim süreci başlatmak istiyoruz. Bunu da Avrupa Birliğinin sosyal riski azaltma projeleri kapsamında giderlerini de biz üstlenelim, onun kaynağını biz bulalım. Bu eğitim sürecini sizin talep ettiğiniz ölçüde, standartları arttıran eğitimleri biz verelim. Sizden gelen talepler doğrultusunda ilgili odalardan, çıraklık eğitimi kurumlarından sertifika verilmesi gerekiyorsa ki gerekiyor. Biz onu bir protokolle Avrupa Birliği ve Dünya Belediyeler Birliğinden alacağımız programlar çerçevesinde, bunların kaynağını da biz sağlayalım. İkinci olarak, ekonomik ve sosyal konseyde geleceğe yönelik projeksiyonu yapabileceğimiz örneğin kolsentırların burada kurulmasını sağlayacak, silikon vadisinin oluşturulması, bir tekno parkın hayata geçirilmesi hizmet sektörlerine dönük olduğu için, içinde bu tip yapıların hayata geçirilmesi konusunda belediyenin üzerine düşen özellikle kamu özel sektör işbirliğine dayalı modelleri hayata geçirebilecek yapıyı kurmak istiyoruz. Özellikle kanunun da bize verdiği yetkileri kullanarak, kiralamalar yaparak mümkünse yer tahsislerini yaparak, o sektörlerin canlanmasını, yatırım yapmasını ve istihdamı çoğaltacak şekilde konuşlanmasını sağlayacak düzenlemeleri yapabiliriz.


“Üniversitelerimizle yakın temas içerisindeyiz”

Özellikle yeni planlarda bizim ileri teknolojik alan olarak tanımladığımız bir bölge var. O bölgede gerekirse biz yer takası yaparak, gerekirse kamulaştırma yaparak, gerekirse tahsisi yaparak özellikle bu sektörlerin gelişmesini istiyoruz. Bu anlayış içerisinde üst düzey görüşmelerimiz var. Silikon Vadisi, Tekno park oluşumunda, mutlak ve mutlak Üniversitelerinde içerisinde bulunması gerekmektedir. Üniversitelerimizle de yakın temas içerisindeyiz. Arıkan, Kadir Has ve Beykent Üniversiteleri de aynı düşünce ve talepte olduklarını ilettiler. Yasanın öngördüğü her teklife açığız. Bunun yanı sıra bilgi teknolojileri bilişim teknolojilerinin de önünü açacak düzenlemeler yapmak istiyoruz. Mümkünse bu teknolojilerin buraya yatırımını sağlayan kolaylıkları da hayata geçirelim. Tabii öncelikle bunlara yerel yönetimlerin bir adım atması gerekiyor. Daha sonra merkezi hükümetle gidilecek yanı da var. Silivri hepinizin de bildiği gibi çok değişik bir yapıya sahip. 81 vilayetimizden insanın yaşadığı çok renkli bir mozaik. Genç ve beklentileri yüksek bir nüfus yapısına sahip olmamız, bizi böyle bir çalışmaya yönlendirdi. Özetlemek gerekirse ilçemizin en yakıcı sorunu olan iş istihdamı sorununa karşılıklı çözüm getirme konusunda sizlerin katkılarınızı bekliyoruz. Bunun çok önemli bir çaba olduğunu, insani bir yaklaşım olduğunu düşünüyoruz. Çok özel bir dönemden geçiyoruz. Bu krizin etkilerini sarıp sarmalamak için, üzerimize düşeni yapmak, bunlara duyarsız kalmamak düşüncesi ile hareket ediyoruz. Bizi anlayışla karşılayacağınıza inanıyoruz. Bir kez daha katılımlarınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Firma yetkilileri “ İlk kez böyle duyarlı kadro gördük”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın konuşmasını dikkatle dinleyen fabrika, firma ve işletme sahipleri ile yetkilileri toplantının gelecek günler adına çok olumlu geçtiğini, özellikle iş eğitiminin ilçe ve ülke adına büyük beklentilere cevap verebileceğini dile getirdiler. Değirmenköy’den toplantıya katılan bayan firma yetkilisi ise kısa süre önce yaşadığı bir olayı anlatarak Başkan Işıklar’a teşekkürlerini sundu. Firma Yetkilisi Bayan “96 yılından bu yana Değirmenköy’de bir fabrikanın işletmeciliğini yapıyoruz. Bu bağlamda, Silivri ve Değirmenköy halkına hizmet veriyoruz. Bizim bir yol sorunumuz vardı, belki de yüzlerce kez söylememize rağmen bir türlü olmadı. Belediye olarak kimse bize sahip çıkmadı. Size ilettiğimiz günün hemen ardından sizin ekiplerinizin fabrikamıza gelmelerinden dolayı çok memnun olduk. Bunu burada dile getirmek istedim. İlk kez böyle duyarlı bir kadro gördük. Sizler sanayicinin yanında olursanız, sanayicide her zaman istihdam yaratmaya devam eder. Gerçekten çok sıkıntılar çektik. Yurt dışından ya da yurt içinden bir misafirimiz bir müşterimiz geldiği zaman biz utanıyorduk. Web sayfamızda sahte bir yol çizdik. Bundan dolayı çok utanıyorduk, ama inanıyorum ki sizlerle bunların hepsini aşacağız. Size çok teşekkür ediyoruz” dedi.     

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol