Silivri Facebook
banner88

''IŞIKLAR SİLİVRİ'Yİ AYDINLATAMADI''

AK Parti Silivri ilçe teşkilatı tarafından AVALON Restoran’da düzenlenen basın toplantısında ilçe başkanı Ender Gezici geçmiş dönemde yapılan hizmetleri ve devam etmekte olan hizmetler hakkında bilgi verdi. Toplantıya katılan Silivri eski belediye başkanı ve AK Parti il yönetim kurulu üyesi Hüseyin Turan’da “ CHP’li Silivri belediyesinin iftiralarla bir yerlere varmak istediğini fakat bu iftiralarla bir yere varamayacaklarını belirtti.  Turan’dan sonra konuşma yapan İl Genel Meclis üye Halit Girgin il özel idaresi tarafından 100 günde yapılan yatırımları ve yapımı devam eden ve yapılacak olan yatırımlar hakkında açıklama bilgi verdi.

AK Parti Silivri belediyesi meclis üyesi ve Gurup başkanı Metin Karakaş, CHP’li Silivri Belediyesinin ilk 100 günde yaptıklarını değerlendirerek belediyenin ilk yüz günde acemi ve tutarsızlıklarla Silivri’yi gerçek anlamda temsil etmekte zorlanıyorlar. İftira ve karalamalarla bir yerlere varmak istiyorlar diye konuşan Karakaş; “belediyenin borç batağında olduğunu iddia ediyorlar. Ve her geçen günde farklı borç açıklıyorlar. İftira ve yalanlarla bir yerlere varmak istiyorlar. CHP’li belediye 100 gün oldu daha elle tutulur gözle görülür bir hizmet sunamadı. Toplantıya Silivri eski belediye başkanı AK Parti il yönetim kurulu üyesi Hüseyin Turan, İlçe başkanı, Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri, Kadın kolları ve Gençlik kolları başkanları, Çanta eski Belediye Başkanı, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Tahir Sert, ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

Ak parti Silivri ilçe teşkilatı Cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında CHP’li Silivri belediyesi’nin ilk yüz gününü değerlendirdi

“IŞIKLAR SİLİVRİ’Yİ AYDINLATAMADI”

Karakaş; “bunların gidişatı iyi değil”
AK Parti Silivri belediye Meclis üyesi ve Meclis gurup başkanı Metin Karakaş belediyenin 100 günde yaptıklarını değerlendirerek belediye başkanı ve başkan yardımcılarının iş bilmez olduklarını ve bu gerçeği de yalan ve iftiralarla örtbas etmeye çalıştıklarını belirterek, CHP’li belediye yöneticilerini hem eleştirdi hem de yol gösterdi.
Metin Karakaş; “AK Partili Belediyenin yoğun çalışmaları, Silivri’ye kazandırdığı güzel projelerden sonra 2009 yerel seçimlerinde seçilen CHP Belediyesince tamamlanan 100 günlük sürede Silivri’de yapılan ve yapılmayan çalışmaları değerlendirmek için toplanmış bulunuyoruz. “Adam olacak çocuk yürüyüşünden belli olur” misali bu 100 günlük zaman dilimini onlara vermemizin sebebi, belediye ve belediyeciliği tanımaları, yeni bağlanan belde belediyeleriyle entegrasyonlarını ve uygulayacakları projelerin altyapılarını tamamlamaları içindir.
Ancak bu 100 günlük zaman zarfında gördük ki; mevcut CHP zihniyetinin iktidar olduğu belediyede Silivri’mizin geleceğini etkileyecek, vatandaşlarımıza istihdam sağlayacak, müreffeh yarınları tesis edecek hiçbir proje, gayret ve çalışma yoktur.
Ama bu 100 günde CHP’li belediyede;
Dedikodu var mı? Evet, var.
Çekişme var mı? Evet, var.
İnsan kayırma var mı? Evet, var.
Partizanlık var mı? Evet, var.
Acemilik var mı? Evet, var.
Yağmacılık var mı? Evet, var.
Adama göre iş bulma var mı? Evet, var.
Ayrımcılık var mı? Evet, var.
CHP’nin egemen olduğu belediyecilik anlayışında Silivri’de geride bıraktığımız 100 günde seçim döneminde verdiği tavizlere mahkum ve mecbur bir yönetim anlayışı sergilendi. Süslü laflarla edebiyat söyleşileri yapan Sayın Başkan’ın 100 günlük zaman diliminde icraattan çok laf ürettiğine hepimiz şahit olduk. Acemilikleri ve tutarsızlıkları ile Belediye Başkanlığı’na ‘Sürpriz’ bir şekilde seçildiğini açık açık ortaya koyan Sayın Işıklar, 100 günde yaptıkları ile değil fiyaskoları ile Silivri belediyecilik tarihine geçti.”

HİZMET BAYRAĞINI DEVRALMAYA,
YANDAŞLARIYLA BASKINA GİDER GİBİ GELDİLER
Sayın Işıklar, belediyede görev devir teslim törenine milletvekili ve yandaşlarından oluşan kalabalık bir grupla gelerek nezaket kurallarını hiçe saydı. Çalışan personele ‘Sen o odadan çık, artık biz geldik’ gibi tehditkar ifadeler kullanılarak; çirkin bir tutum sergilendi.

SÖZDE SOSYAL DEMOKRAT DÜŞÜNCEDEN EMEKÇİYE BASKI
Düzenlediği bir organizasyonda “Emeğin, işin partisi olmuyor” diyen Sayın Işıklar, mazbatasını aldıktan sonra personelle yaptığı ilk toplantıda ‘Siyaseten gelen gitsin’ diyerek belediye personeli üzerinde daha ilk günden siyasi baskı kurmaya başladı. Geçmiş dönemde işe giren bir çok personel kafeteryada bekletilerek görev verilmedi, psikolojik baskı ve yıldırmalar ile bazı personele karşı taraflı ve ayrımcı yaklaşım gösterildi. İşten çıkarmak istediği belediye personeline ‘Siz çıkın, ben sizi mağdur etmeyeceğim’ diyerek baskılar yapıldı. Emekçilikten emekli belediye başkanının belediyesine Silivri”de yüzlerce genç boşta beklerken emekliler işe alınarak Silivri’nin istihdam problemi hızla çözüldü!
Hatta hırsızlıktan sabıkalı, kasten adam öldürmeye teşebbüsten yargılanan partili birini bile iş sahibi yaparak Silivri Belediyesi’nin önümüzdeki dönem kalifiye elemanlarla istihdam açılımını göstermiştir! Belediye işletmeleri ve personeli üzerinde sadece belediye görevlileri değil, CHP’li yönetici ve üyeler de aynı baskıyı uyguladılar.

ACİL EYLEM PLANI OLMADAN BELEDİYEYİ YÖNETMEYE ÇALIŞIYORLAR
Seçimi kendilerinin de kazanacağına inanmayan Sayın Işıklar ve ekibi, belediye başkanlığının ilk 100 gününü acil eylem planı olmadan, Silivri’yi tanımaya çalışmakla geçirdi. Sayın Işıklar, belediyeciliğe o kadar yabancı ki doğduğu büyüdüğü ilçeyi tanıyacağım derken bu 100 günlük zaman diliminde, hazırlıksız, plansız ve programsız olduğundan maalesef hizmet akışını sağlayamadı. Bu süreçte, acemice yanlış kararlar aldı, gayri yasal kararlar ile beldelerde hizmet üretmekten uzak, içi boş yapılanmalar oluşturuldu.

ACEMİ VE TUTARSIZ
Sayın Işıklar, Belediye Meclisi toplantılarını yönetmekte yetersiz kaldı, belediye meclisini acemi bir yönetmenin tiyatro sahnesine çevirdi. Yurtdışına çıkışında yasa gereği mülki amirden izin alması gerekirken bu izinden bile bihaber olan ve izinsiz olarak yurtdışına çıkan Sayın Başkan’ın 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda işçiyle, emekçiyle bir arada olmak yerine bayramı tatil fırsatı olarak değerlendirmesi ise manidardır.

KİM KİMDİR? NE İŞ YAPAR?
Sayın Işıklar, başkan olarak seçildiği belediyede kalifiyesiz elemanlarla hizmet vermeye çalıştı. Ehliyetsiz insanları iş başına getirerek yönetim kazalarına davetiye çıkardı. Silivri Belediyesi ile hiçbir resmi bağı ve imza yetkisi olmayan Murat Yıldız’a sosyal projelere imza atan Beyaz Masa’yı kaldırtarak makam odası hazırlattı ve Silivri tarihinde ilk kez bir makam ‘Çakma’ ünvanla gasp edildi. Yönetimde yetki ve sorumlulukların dağılımı gerçekleştirilemedi, yönetimin belediyecilik ve yasalar konusundaki bilgi eksikliği ve yeteneksizliği her idari konuda karşımıza çıktı. CHP’li Belediye Meclis Üyeleri’nin bir kısmı, belediyenin üst düzey yöneticilerinin yakın arkadaşları ve iş ortakları, belediye koridorlarında cirit atarak, birim müdürlerine baskı kurarak iş takipçiliği ve emlakçılık yapmaktadırlar.  

TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİLER,
BELEDİYECİLİK TARİHİNE GEÇTİLER!
AK Parti Silivri Belediye Meclisi Gurup Başkanı Karakaş; “Sayın Işıklar ve ekibinin ilk icraatı, belediye arsalarını satışa çıkarma isteğini ilk meclis oturumuna taşıması oldu. Şeffaf belediyecilikten uzak, mensubu bulunduğu partinin Belediye Meclis Üyeleri’nin dahi haberi olmadan, belediye organları ve komisyonlar kurulmadan, bir oldu bittiye getirerek daha ilk meclis oturumunda arsa satışını gündeme aldılar.
Satma kararı aldığı parsellerden biri olan, Ortaköy mücavir alanı içinde kalan 1 trilyon 200 milyar muhammen bedelli arsanın icra yoluyla 600 milyara satışına göz yumarak, kamunun 600 milyar zarara uğratılmasına neden oldu.”

GÜVEN ORTAMI OLUŞTURAMADILAR
Karakaş; “Bu 100 günlük süreçte Belediye başkanı ve ekibinin bugün söylediklerini ertesi gün inkar etmeleri, yani söylem ve eylem farklılıklarından doğan panik havası nedeniyle Silivri’de güven ortamını tesis edemediler. Bir dedikleri bir dediklerini tutmadığı için insanların belediye yönetimine güveni kalmadı, alacaklıların vadesi gelen ödemesini yapılandırtmak yerine insanları kışkırttılar, belediye yönetiminin toplumda saygınlığı zedelendi.
Yaratılan güvensizlik ortamı nedeniyle ticari hayat felç oldu, Silivri esnafı siftahsız dükkân kapadı, özellikle emlakçılarda kaparoların yandığı bir dönem başladı.”

YATIRIMCIYI RANT KAYNAĞI OLARAK GÖRDÜLER
Silivri’de ticari hayatı canlandıran anlayışımızı sürdürmekte sınıfta kaldılar. Silivri’de yatırımı teşvik eden, iş ve istihdam sahalarının oluşturulmasındaki çabalarımızı ise baltaladılar. Silivri’de yatırım yapmak isteyenleri, yatırımcıyı rant kaynağı olarak gördüler. Yatırımcıya bu gözle bakan zihniyetin ileride de iş yapamayacağı ortadadır.

 


SİLİVRİ’NİN 1/5000’LİK PLANLARINDA HERKESE KARANLIKTA GÖZ KIRPTILAR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan, Silivri’nin kimliksizliğini ortadan kaldıran, Silivri’ye yeni vizyon ve kimlik katan, Silivri’nin İstanbul ile entegrasyonunu sağlayan planlar yerel seçimlerden önce İBB Meclisi’nde onaylandı, CHP bu planlara ret oyu verdi. Silivri Belediyesi bütçesi ve oradaki arazi sahiplerinin cebinden bir kuruş çıkmadan uzmanlar tarafından yapılan bu planların uygulama ile ilgili bölümlerinde bir adım dahi atılmadı.
Sayın Işıklar ve ekibi, Silivri’de yaptığı toplantılarda herkesin planlama ile ilgili şahsi taleplerini ‘Yapacağız, edeceğiz’ diyerek plana sahip çıkmadılar. Bilgi almak için müracaat eden vatandaşları kışkırtmak suretiyle ‘Senin yerin yeşil alanda kalmış, senin yerin yolda kalmış’ gibi ifadelerle yanlış bilgilendirdiler. Belediyede hazırlanan matbu itiraz dilekçeleriyle 800’e yakın itirazın yapılmasını organize ederek planı belirsiz bir sürece soktular. Ayrıca onaylanan planlarla ilgili 17 köy ve mahallede vatandaşlar ve muhtarlarla yaptığı toplantılarda aynı üslubu kullanarak bu insanları da yanlış bilgilendirdiler. Hâlâ uygulama planları ile ilgili bir adım atılmaması, bir çalışmanın başlatılmaması ise bu konuda samimiyetsiz olduklarının en güzel göstergesidir.

SPORDA İLK GOLÜ KENDİ KALELERİNE ATTILAR
Sayın Işıklar ve ekibi, Belediye Başkanlığının ilk 100 gününde çok yabancısı olduğu sahalardan yediği golle anıldı. CHP Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu’nu Kulüpler Birliği aday listesine sokarak ve ayrıca kulüp başkanlarına telefon açtırtarak taraf olduğunu açıkça ilan eden, kaybedeceğini anlayınca da Meclis Üyesi’ni listeden geri çeken Sayın Işıklar, ilk golü Kulüpler Birliği kongresinde kendi kalesinde gördü. Bu tutum ve davranışlarıyla Silivri’deki spor kulüplerini birbirine düşürdü. Kulüpler Birliği’ne havuz kurmak isteyen Sayın Işıklar, 100 günde spor kulüplerinin başkanlarını birbirine hasım olacak hale getiren uygulamalarda bulundu.
Beldelerde spor kulüplerinin gelirlerine el konularak maddi imkanları ellerinde alındı. 

KENT KONSEYİ ÖLÜ DOĞDU,
‘IŞIKLAR KONSEYİ’ KURULDU
Sözde sosyal demokrat Belediye Başkanı Sayın Işıklar, bir zamanlar yöneticisi olmakla övündüğü Kent Konseyi’ni fiyaskoyla yönetti. Kent Konseyi için toplanılan mecliste çakma liste ve demokrasi kuralları hiçe sayılarak şeffaf belediyecilik ve sosyal demokratlıktan uzak ‘Işıklar Konseyi’ seçildi. Konsey ölü doğdu. Çakma listelerle ve listede yer aldığından haberi olmayan insanlarla yönetimi oluşturulan kent konseyi yönetimi, kuruluş aşamasında demokratik açıdan derin bir darbeye daha maruz kaldı.

BELDELER KADERİNE TERK EDİLDİ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve ekibi, yabancısı olduğu beldeleri tanıyabilmek için belediye faaliyeti mi parti faaliyeti mi olduğu belli olmayan kahvaltı ve geziler düzenliyor. Sözde sorunları tespit etmek için diye ifade edilen bu ziyaretlerde sorunları gerçek manada yaşayan okul, cami, spor kulübü, kalkınma kooperatifi gibi toplumsal hizmet kuruluşlarının yöneticilerine ulaşılmıyor. Kahvehane ziyaretleri gibi popülist ve göstermelik heyet gezileriyle durum idare edilmeye çalışılmaktadır.
Belde belediye binalarında o beldeden seçilen Belediye Meclis Üyesi ve Belde Başkanı, belediye binasında belediye başkanı gibi hareket etmeye başladı, beldelerdeki belediye hizmet binaları adeta kaderine terk edilmiş durumdadır.

SİLİVRİ HALKI, LUNAPARK’I KULLANMADAN EĞLENİYOR
Sayın Işıklar ve ekibinin 100 günlük başkanlık döneminin en acemice işi olarak hafızalara kazınan işi, bir lunaparka bile yer bulamamalarıdır. Silivri halkı lunaparkı kullanamadan eğlenmesini Sayın Işıklar döneminde öğrendi. Dönme dolaplara binilemedi ama dönme dolap malzemelerinin acemiler yüzünden ordan oraya taşınarak dönmesini zevkle izledi.


SİLİVRİ’DE YAĞMA VE TALAN DÖNEMİ BAŞLADI
Sayın Başkan ve ekibi, yeşil alanlarda çay ocağı, yol kenarlarında büfe yerleri vererek halkçılık ilkesini nasıl anladığını bir kez daha ortaya koymuştur! Silivri’de yağma ve talan dönemi encümen kararları ile başladı ve hızla devam ediyor. Seçim dönemi ‘Ayrım yok’, seçimden sonra ‘Partililerimin emir eriyim’ diyen Sayın Işıklar, kendi parti mensubu üyelerini büfelerle ödüllendirdi.

BAŞKANINDAN SATILIK SİLİVRİ!
Belediye başkanına verilen satış yetkisinin yanlış olduğunu belirten Karakaş, belediye başkanı Özcan Işıklar son meclis toplantısında aldığı yetki ile belediye binası dâhil satabilir, diyerek şöyle devam etti;  “Silivri tarihinde ilk defa, Silivri Belediyesi’ne ait olan arsalar Sayın Özcan Işıklar ve ekibi tarafından satılığa çıkartıldı. Yangından mal kaçırırcasına alınan bu kararla, insanlar Silivri’de yağmalama döneminin başladığını söylediler. Oldubittiye getirilerek alınan bu karar çerçevesinde belediyede kent hizmeti üretemeyen, emlakçilik mantığıyla hareket eden bir yapı oluşmaya başladı. Geçmişte bunun örnekleri vardır. Seçimle gelip kelepçeyle giden çok belediye başkanı gördük,  biz belediye başkanımızı seviyoruz. Seçimle geldi seçimle gitmesinden yanayız. Bunun içinde yapılan bu hatalardan biran önce dönmelerini istiyoruz.”

BORÇ ENVANTERİ
Karakaş borç konusuna da değinerek CHP’li belediye yöneticilerinin hesap bilmeden yalanlarla kamuoyunu aldatmak ve Geçmiş dönemki AKP’li belediye yöneticilerine iftira attıklarını belirterek belediyeyi devrettikleri gün belediyenin ne kadar borcu ve alacağını açıkladı. Karakaş; “2004 yerel seçimlerinin ardından göreve geldiğimizde mevcut bütçenin yüzde 85’i borç olmasına rağmen, AK Parti olarak enkaz edebiyatı yapmadık. Borç yükü altında ezilmeden, heyecanımızı yitirmeden hizmet verdik. 5 yılda trilyonlarca liralık hizmette bulunduk. 2009 yerel seçimlerinden sonra hizmet bayrağını devrettiğimizde borç miktarı ve borç dokümanı aşağıdaki gibidir: 
Faturalı borçlar 10.299.676,20
İller Bankası    1.274.530,82
SSK     4.399.710,52
Diğer Emanetler   1.591.980,74
Sendika         86.439,07
Vergi Dairesi       2.895.432,29
T.V.K.     1.421.319,46
Büyükşehir payı      236.695,65 olmak üzere
Toplam 22.205.784,75 TL’dir.
Görevi devrettiğimiz tarih itibariyle tüm alacaklarımız da 14.000.000 TL’dir.

10 TRİLYON BUHAR MI OLDU?

100 günlük sürede Silivri Belediyesi kasasında yaklaşık 10 trilyon para toplandı. Toplanan bu para ile borç yapılandırması çerçevesinde alacaklılara çok rahat ödeme yapılabilirdi. Buna rağmen bu parayı nerede ve nasıl kullanacaklarını, borç yapılandırmasını nasıl yapacaklarını bilemediler. Kışkırtmacı ve uzlaşmaz bir tavırla alacaklılar kışkırtılarak Silivri Belediyesi tarihinde ilk defa bu kadar çok hacizle karşı karşıya kalmıştır. Bugün borç edebiyatıyla Silivri’yi satmaya çalışanlar mirasyedi mantığıyla gelecekte Silivri Belediyesi’ne ait hiçbir gayrimenkul bırakmayacaklardır.

BİZİM BAŞLADIĞIMIZ İŞLERİ KENDİLERİ
 YAPMIŞ GİBİ GÖSTERİYORLAR

Sayın Işıklar’ın bugüne kadar elle tutulur, gözle görülür, süslü laflardan uzak icraat olarak yansıttığı işler de AK Parti döneminde başlatılan çalışmalardır. Örneğin, Fatih Mahallesi’nde Onaterler’in tarihi evinin projeleri bizim dönemimizde hazırlandı, ihalesi gerçekleştirildi. Yine Mimarsinan Mahallesi Semt Sahası ve Stratejik Plan hazırlama çalışmaları bizim dönemimizde başlayan hizmetlerdir.

SONUNDA İBB VE HÜKÜMET GERÇEĞİNİ ANLADILAR

Silivri’ye son 5 yılda kazandırılan maddi değeri trilyonlarca lira olan yatırımları küçümseyenler, İBB ve hükümet desteğini göz ardı edenler bugün ise bu iki yapının Silivri için önemini itiraf ediyor. 2004 yerel seçimler öncesi propaganda çalışmalarında, “Belediye başkanlığını kazandığımızda, AK Partili merkezi hükümet, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve AK Partili belediyeler vasıtasıyla Silivri’ye önemli hizmetler yapacağız” demiştik. O gün başta CHP’liler olmak üzere muhalefet, “Silivri’yi merkezi hükümet ve Büyükşehir mi yönetecek?” diye yorum yapmışlardı.
2004’te seçimleri kazandık, söz verdiğimiz gibi merkezi hükümet ve Büyükşehir’in destekleriyle 5 yılda son 20 yılda yapılan hizmetlerden daha fazlasını yaptık.
Yıllardır ihmal edilen Silivri, son 5 yılda hizmete doydu. İlçemiz, beldeleriyle birlikte doğalgaza kavuştu. Yeni belediye binası, yeni adliye sarayı, yeni devlet hastanesi, yeni yan yollar, 23 yeni okul, 1 adet huzurevi, yeni çocuk parkları, yeni stadyum, yeni kapalı spor salonları vb. hizmetler yapıldı.
Muhalefete mensup siyasiler bu kez, dün söylediklerin aksine, “Tüm yatırımları Büyükşehir yaptı, ilçe belediyesi hiçbir şey yapmadı. Biz olsak, bize de hizmet yapmak zorundalar” dedi.
Onlar da çok iyi biliyor ki, Silivri Belediyesi’nin yatırıma ayırabildiği yıllık bütçe sadece 6 trilyon. Bilmezler ki; başta eğitim, spor, sağlık vs. olmak üzere önemli tüm yatırımlar bu payla yapılmış olup kamu yararı her platformda korunmuştur. Tabii ki İBB ve Hükümet desteği alınmıştır.
Ve şimdi Sayın Işıklar, seçim dönemi söylediklerinin aksine ‘Büyükşehir’le birlikte marka olabiliriz’ itirafında bulunuyor. Büyükşehir ve hükümet gerçeğini çok geç anladılar.

Lafla Peynir gemisi yürümez

Silivri Belediye Başkanı Sayın Özcan Işıklar’ın 100 günlük görev süresi, acemice bir yönetimin elinde ziyan olan bir süreçtir. Hizmetle alakası olmayan, siyasi baskılar, tutarsız ve acemi bir yönetimle 100 günü geride bıraktık.
Sosyal ve halkçı anlayıştan tamamen uzak bu günler, Silivri’de kazanılan bir şeyin olmadığı, sadece kaybedilenlerin hatırlandığı bir zaman dilimidir. Göreve yeni başlayan bir belediye yönetimi heyecanından uzak, ‘Bitse de gitsek’ diye bekleyen, yorgun, yılgın bir yönetim ile karşı karşıyayız. Çalışmadan, üretmeden yorulan, mirasyedi anlayışını laf ebeliğiyle süsleyen Sayın Işıklar ve ekibine lafla peynir gemisinin yürümeyeceğini bir kez daha hatırlatıyoruz.

 


AK Parti Silivri ilçe başkanı Ender Gezici 29 yerel seçimlerinde önce yapılan hizmetleri anlatarak bilgi verdi
.
SANAYİMİZ 45 GÜNDE, EVLERİMİZ
1 YILDA DOĞALGAZA KAVUŞTU

AK Parti ilçe başkanı Ender Gezici; “Yerel seçim öncesi, ‘Bunlar doğalgazı getireceğiz diyorlar ama İstanbul’un merkezinden çok uzaktayız, bu ilçeye yıllarca doğalgaz gelmez. Onlarınki ‘siyasal gaz” diye dalga geçilen doğalgaz hayalimiz çok kısa sürede gerçek oldu. İlk önce sanayi bölgesi 45 gün gibi rekor bir sürede doğalgaza kavuştu, 6 ay sonra da evlerimiz ve iş yerlerimiz, ardından yazlık bölgelerimiz, sonra da beldelerimiz doğalgaza kavuştu”.

KİRALIK BİNADAN 5 YILDIZLI BELEDİYE BİNASINA

Gezici; “Yıllarca bir mobilya mağazasının üstündeki kiralık binanın 2 ve 3.katında hizmet veren Silivri Belediyesi 3 Temmuz 2006’da yeni hizmet binasına taşındı. Böylece belde belediyeleri bile kendi binalarında hizmet verirken, kiralık binada faaliyet gösterme utancından kurtulduk.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Silivri Belediyesi işbirliğiyle yapılan çağdaş ve modern yeni hizmet binamızın hizmete girmesiyle belediyemizin tüm birimleri tek çatı altında toplandı.
Ali Çetinkaya Caddesi üzerinde mülkiyeti Silivri Belediyesi’ne ait yaklaşık 3 dönüm arsa üzerinde kurulu olan yeni hizmet binası 6 bin 40 m2 kapalı alana sahip. 28 Nisan 2005 tarihinde temeli atılan yeni belediye binası 1 yıl 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak 3 Temmuz 2006’da hizmete girdi.”

Çöp sorununu hallettik

İlçe başkanı Ender Gezici; “İlçemizin yıllardır kanayan yarası olan toplu konut bölgesindeki çöplük kaldırıldı. Böylece pis koku ve estetik görünümün yanı sıra her gün ürettiğimiz binlerce ton atığın çevre ve insan sağlığına vereceği zararlar önlendi.
1987-2004 yılları arasında Silivri’deki evsel atıkların vahşi depolama sistemi ile dökümü yapılan çöplük, yeraltı su kaynaklarının kirletmesinin yanı sıra üzerinde bulunduğu dere yatağını da kirletiyordu.
Çöplükten boşalan alanın bir bölümüne stadyum, halı sahalar, basketbol sahaları ve kapalı spor salonu yapıldı.
Silivri ve Çatalca ile 13 çevre beldenin çöplerini toplayarak vahşi depolamaya son veren “Silivri Katı Atık Aktarma İstasyonu” hizmete girdi. Görüntü, hava, gürültü ve trafik kirliliğine son veren istasyonla, küresel ısınma sorununun çözümüne de bir nebze olsun katkı sağlanmış oldu. Silivri, Çatalca, Selimpaşa, Celaliye-Kamiloba, Çanta, Gümüşyaka, Değirmenköy, B.Çavuşlu, Kavaklı, Ortaköy, Kumburgaz, Muratbey, Çiftlikköy, Karacaköy, Binkılıç Belediyeleri ile civar köylere hizmet verecek istasyon günde 1.600 ton çöp işleme kapasitesine sahip. 2.5 milyon TL’ye mal olan Aktarma İstasyonu, çöplerin taşınması için 80 aracın bir günde yaklaşık olarak 10 bin kilometre yol kat ederek 4 bin 900 TL fazladan yakıt tüketmesinin önüne geçmiş oldu. Trafik, hava, görüntü ve gürültü kirliliğini ortadan kaldıran tesis, bölgedeki vahşi depolama nedeniyle ortaya çıkabilecek salgın hastalıkları da önlemiş oldu”.


TRAKYA’NIN EN MODERN ADALET SARAYI İLÇEMİZDE

2007 yılında yapımına başlanan Silivri Adalet Sarayı 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmete açıldı. Bazıları tuvaletten bozma odalarda görev yapan yargı çalışanları da bu sıkıntıdan kurtuldu.
Bodrum üzeri 4 kat olarak yapılan Silivri Adalet Sarayı, toplam 8 bin 383 m² inşaat alanına sahip. Bodrum katında kapalı garaj, nezarethaneler, sığınak, 1. katta 3 adet duruşma salonu, doktor odası, mahkeme kalemleri ve Hakim odaları, İcra Müdürlüğü ve İcra Kalemi Odası, 2.katta 4 duruşma salonu, savcılık, savcılık kalemleri, hakim odaları ve hakim kalemlerine ait odalar, 3.katta 3 duruşma salonu, yemekhaneler, mutfak, 12 adet müdür ve kalem odaları bulunuyor.

TRAKYA’NIN İKİNCİ BÜYÜK DEVLET HASTANESİNE SAHİBİZ

İlçemize bir devlet hastanesi, iki sağlık ocağı kazandırdık. Mevcut hastane hizmet binamız çok yetersizdi. Silivri doğalgaz açılış töreninde bu sorunu ilettiğimiz Başbakanımız R.Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yeni devlet hastanesinin yapımına başlandı.
Trakya’nın ikinci büyük devlet hastanesi olan Silivri Devlet Hastanesi’nin inşaatı kısa sürede tamamlandı ve hizmete açıldı. Bodrum kat dahil 5 katlı ve 105 tek kişilik odaya sahip olan hastanede genişlemeye müsait otopark alanı mevcut.
Kadıköy, Yeni Mahalle ve Mimarsinan Mahallesi’nde 3 adet sağlık ocağı yapımını sağladık.
Acil, laboratuar, çocuk polikliniği, aşı odası gibi birimler bulunan sağlık ocakları, mahalle sakinlerine hizmet veriyor.


ALTYAPI KOMPLE YENİLENDİ, KANSEROJEN SU BORULARI DEĞİŞTİ

Modern Silivri’yi sağlam temeller üzerine inşa etmek için, altyapı çalışmalarına öncelik verdik. Silivri Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla yapılması hayal olan ilçemizin altyapısı baştan sona yenilendi. Özelleştirilen su hizmetleri İSKİ’ye devredildi. Yeni kanalizasyon sistemi yapıldı. Mazgallar yenilendi. Hayatın kaynağı olan su sağlığı eskiden olduğu gibi asbest borulardan değil, 180 km’lik çelik boru hattı sayesinde kansorejen madde içermeyen yepyeni borularla evlerimize ulaşıyor.
Altyapı çalışmaları yaklaşık 300 trilyon liraya mal oldu.

İlçemize yeni Eğitim kurumları kazandırdık

Silivri’de eğitimin kalitesinin yükseltilmesi için her zaman okullarımızın yanında olduk.
İlçemizde bulunan tüm okullarımızın asfalt ve bahçe düzenlemelerini, boya-badana vb. eksikliklerini giderdik. 5 yılda ilçemize 23 yeni okul, 3 ek bina kazandırdık. Okullarımıza şık, kullanışlı, modern, prefabrik kantinler yaptık. Her yıl başarılı öğrencilerimizi ödüllendirdik. Öğrencilerimize karşılıksız burs yardımı yaptık. Okul aile birliği ile toplantılar düzenleyerek dilek ve şikâyetlerini dinledik, sorunlarına çözüm ürettik.
Eğitim alanında yaptığımız çalışmalar, okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi ile sınırlı kalmadı, ekonomik imkânsızlıklar nedeniyle okul ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken binlerce öğrenciye çanta ve kitap seti hediye ettik.

Sportif alanlarda da yatırımlar yaptık

Yıllardır siyasilerin seçim vaatleri arasında yer alan ancak bugüne kadar yapılamayan Silivri Stadı’nın ışıklandırması ve çimlendirilmesi yapıldı, tribünlerin üzeri kapatıldı ve kapalı tribündeki koltuklar yenilendi. Artık sporcularımız çim sahada maçını oynuyor, akşam da ışıklandırılmış statta antrenmanlarını yapabiliyor. Bununla da yetinmedik. Silivri Toplu Konutlar Mevkii’nde, eski çöp depolama alanı bölgesinde yapılan ikinci stadyum hizmete girdi. Rahmetli milli futbolcumuz Müjdat Gürsu’nun adını taşıyan çim zeminli stadın bünyesinde 1 adet uluslar arası standartta futbol sahası, 2 mini futbol sahası, 3 basketbol sahası, yaklaşık 3 bin kişilik tribün bulunuyor.

1 KAPALI SPOR SALONUMUZ VARDI, ŞİMDİ 4 OLDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “120 Okula 120 Kapalı Spor Salonu” projesi kapsamında ilçemizde Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi’ne kapalı spor salonu yapımını sağladık. Temeli 24 yıl önce atılan Silivri Lisesi Kapalı Spor Salonu’nu Silivri Belediyesi imkanlarıyla yaptık. İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından eski çöplük mevkiine yapılan Ertuğrul Sağlam Kapalı Spor Salonu da tamamlandı.
Spor salonlarımızdan, ders saatleri dışında, başta hanımlar olmak üzere tüm bölge sakinleri istifade edebiliyor.

4 ÇOCUK PARKIMIZ VARDI
ŞİMDİ 73 ÇOCUK PARKIMIZ VAR

Çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli bir şekilde oynayıp eğlenebilecekleri, vatandaşlarımızın da gezmek ve dinlenmek amacıyla faydalanabileceği, yeşil alanlar ve parkların sayısını artırdık. Her ay birkaç çocuk parkını hizmete açıyoruz. 4 olan park sayısı, 5 yıl içinde 73’e ulaştı. İlçemize yeni bağlanan köyler de dahil her mahalleye çocuk parkı yapıldı. Eskimiş, yıpranmış oyun aletleri de onarılarak tekrar kullanılır hale getirildi, onarılamayacak durumda olanlar yenilendi.

SİLİVRİ’YE 3472 KONUT KAZANDIRDIK

Çarpık yapılaşmanın önüne geçerek daha çağdaş, daha insanca yaşam standartlarını Silivri halkına sunmak için çalıştık. Dar gelirli hemşerilerimizi de güvenli ve düşük taksitlerle ev sahibi yapmak için KİPTAŞ aracılığıyla binlerce konut ürettik.
İstanbul’un her bölgesinde gerçekleştirdiği projelerle binlerce aileyi ev sahibi yapan KİPTAŞ ilçemize ilk etapta 1452, ikinci etapta 2020 konut olmak üzere toplam 3472 yeni konut kazandırdı.
İçinde okul, cami ve alışveriş merkezi de bulunan 1452 konutluk KİPTAŞ Silivri 1.Etap Konutları’nda yaşam başladı. TEM Silivri çıkışında, yeni stadyumun karşısındaki bölgeye yapılan 2020 konutluk KİPTAŞ Silivri 2.Etap Konutları’nın kaba inşaatı ise tamamlandı. Konutlar önümüzdeki yıl içersinde hak sahiplerine teslim edilecek.

YAŞLILARIMIZ ARTIK SAHİPSİZ DEĞİL
Gönenli Mehmet Efendi Vakfı tarafından Cumhuriyet Mahallesi’nde yapımına başlanan 100 yataklı huzurevinin kaba inşaatı tamamlandı. Bu yıl içinde hizmete açılacak.

ENGELLERİ SEVGİYLE BİRLİKTE AŞTIK

Silivri Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ilçemizde yaşayan engelli vatandaşlar ve aileleri, sosyal hayatta karşılaştıkları zorlukları eskiye göre daha rahat aştı.
2007 yılında hizmete giren Silivri Özürlüler ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nde fizik tedavi, özel eğitim, sağlık hizmetleri, uzman doktor hizmetleri, protez işlemleri gibi tıbbi ve bunun yanı sıra sosyal hizmetler veriliyor. Sevgi Pınarı Sosyal Hizmetler Merkezi’nin alt katında hizmet vermeye başlayan merkezde ücretsiz servis hizmeti de sunuldu. Ayrıca engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye yardımı yapıldı.

FESTİVAL VE KONSERLER ŞEHRİ OLDUK

Kaynak yetersizliği nedeniyle yapılamayan Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali 8 yıl aradan sonra tekrar hayata geçirildi, kapsamı genişletildi, 2005 yılında da uluslar arası oldu.
Silivri Yoğurdu’nun yurt dışına kadar yayılan ününü geri kazandırmak amacıyla düzenlediğimiz Uluslararası Yoğurt Festivali Kültür ve Sanat Etkinlikleri ile ilçemizin yurt içi ve yurt dışında tanınırlık oranının artmasını sağladık. Festival süresince Silivri Kordonboyu, festival nedeniyle tarihindeki en kalabalık günlerini yaşadı. ‘Yoğurt Festivali, Seher Yeli, Sayısal Gece, Diyardan Diyara’ gibi birbirinden güzel etkinliklerde gözde sanatçıların katılımıyla hem Silivri halkı eğlendi hem de ilçemize günübirlik gelen konuklarımız sayesinde ilçemizin tanıtımı yapıldı, esnafımıza katkı sağlandı.

TARİHİ ESERLERİMİZE SAHİP ÇIKTIK

Silivri’nin paha biçilmez tarihi kültür mirasını korumaya ve iyileştirmeye yönelik çalışmalar yaptık. İl Özel İdaresi’nden karşılanacak kaynakla tarihi binaların restorasyon çalışmalarına başlandı.

SİLİVRİ’NİN FOTOĞRAFINI DEĞİŞTİRDİK

Silivri’mizin her açıdan yaşanabilir bir kent olması için doğal güzelliklerini koruduğumuz gibi, yeni yeşil alanlar, parklar ve çevre düzenlemeleri ile bu güzellikleri pekiştirmeye çalıştık. Yapılan yatırımlarla İstanbul’un en yaşanabilir ilçelerinden biri olan Silivri’nin girişini de baştan sona değiştirdik.
İlçemizin girişine inşa edilen yapay şelale şehrimize ilk kez gelenler için hem görüntüsü hem de suyun huzur veren sesiyle dikkat çekiyor. Bu bağlamda terminalde de yeni düzenlemeler yaptık.

ASFALT REKORU KIRDIK

Cumhuriyet dönemi boyunca Silivri’ye dökülen asfaltın 2 katı son 5 yıl içinde döküldü. Altyapısı bitirilen cadde ve sokakları on binlerce ton asfaltla kapladık. Ara sokaklara parke taşı döşedik. Vatandaşımızın ayağını kışın çamurdan, yazın tozdan kestik.
Altyapı inşaatı nedeniyle bozuk olan yollar yeniden asfaltlandı. Ayrıca İlçe merkezindeki tüm kaldırımlara binlerce fidan dikildi.
Köylerimizin tamamına sıcak asfalt döküldü. Köylerin tamamına basketbol, futbol sahaları ve parklar yaptık.

BİLGİ EVİNDE ÜCRETSİZ, TEMİZ İNTERNET

7’den 70’e bütün Silivrililerin çağdaş ve güvenli ortamlarda internet kullanarak bilgiye en doğru ve hızlı şekilde ulaşması için “İnternet Evi” projesini yaşama geçirdik. Silivri genelinde anne ve babaların çocuklarıyla birlikte interneti kullanabilecekleri 3 İnternet Evi’ne 4.500 öğr

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol