Silivri Facebook
banner88

IŞIKLAR YALAN SOYLUYOR

Silivri Belediyesi Eski Başkanı Hüseyin Turan dün düzenlediği basın toplantısında Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a cevap vererek Belediye Başkanı Işıklar’ın yalan söylediğini belirtti. Turan yaptığı açıklamada; “Silivri belediye başkanımız geçen gün 100 günüyle ilgili değerlendirmesi ile ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptı. Gerçi yüz gün değil 120. gün değerlendirmesi oldu. Gerçi bu 120 günlük değerlendirmesinde esas tabi dikkatimizi çeken ne yaptığı değil bu 120 günlük değerlendirmesinde 120 günde ne yaptığını anlatması gerekirdi. İlk dikkatimi çeken ne yaptığı ile ilgili anlattığı hiçbir şey yok. Yazılı basında ve internet sitelerinde de yaptıkları ile ilgili bir açıklama göremedik. Biz 2004 yılında 100 günlük değerlendirme toplantısı yaptığımızda yaptıklarımızı bir dergiye sığdırmıştık ve basın ve kamuoyu ile paylaşmıştık. Bunların değerlendirmesini yapmıştık. Ama burada görüyorum ki amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir. Bu bağcıda yılladır 50 yıldır 100 yıldır Silivri’ye yapılmamış hizmetleri getirmiş buluna bulunan bu ekibe haksız ve bir o kadarda yersiz olarak görüyorum. Amacımız Silivri’nin çok daha ileriye gitmesi ve Silivri’ye yatırım gelmesidir. Silivri’ye yeni seçilen belediye başkanı şunu yapması gerekire beldesine ilçesine nasıl iyi hizmet getirebilirim bunu kavgası içerisinde olması gerekir. Ama buradaki amacın hizmetin gelmeyeceği yatırım yapılmayacağını görüyorum. Hanı atalarımız derya “bir çocuk 7 sinde ne ise 70. dede odur”.  Burada görüyoruz ki şu andaki gördüğümüz nokta 120. günde ne ise 1825 aynı olacağının göstergelerinin aynı olacağıdır. 2004 seçimlerinde başbakanımız bize demişti ki ilk 100 günde altı ayda ve bir senede nasıl hizmet ederseniz hizmetleriniz o hızla gider diye. Bizde o düsturla o şevkle bunu kendinize bir yol alarak Silivri’ye tarihinde görülmemiş hizmetler yaptık.
Amacımız Silivri ye hizmet getirmektir. Bugün Silivri de partili partisiz herkes diyor ki sizin döneminizde gelen yatırım hiçbir zaman gelmemiştir.  Anavatan partilisinden CHP’lisine herkes diyor ki Silivri’ye yatırım bu dönemde geldi ve Silivri’nin birçok sorunu bu dönemde halledildi. Taraflı tarafsız herkes bunu soyluyor.

Borçlu olmak ayıp değil

Silivri belediye başkanı Özcan Işıklar’ın yapmış olduğu haksız eleştiriler olduğunu söyleyen Hüseyin Turan kendisine cevap hakkı doğduğunu belirterek; Sayın Işıklar’a soruyorum bu dört ayda belediyeye tahakkuk eden Vergi borçları, SSK prim borçlarını ve Kültür varlıklarına katkı payını ödedi mi? sayın başkan ödemedi. Birçok belediye devlete olan borçlarını ekonomik sıkıntılardan dolayı ödeyemiyor. Bizde bu borçların bir kimsini ödedik bir kısmini de ödeyemedik. Sayın ışıklara bir soru daha sormak istiyorum, Danışmanlık yaptığı CHP’li Çorlu belediyesinin borcu ne kadar? Yine CHP’li Avcılar belediyesinin borçları ne kadar?  Büyükçekmece belediyesinin borcu ne kadar? Araştırsın,  Araştırsın gelsin inanıyorum ki bunları araştırdığında gelip özür dileyecektir. Borçlu olmak ayıp bir şey değil. Yine bir yanlışı var biz 2004 yılında devraldığımızda borç o dönemin borcu 1 trilyon 400 milyar değildi. 7 trilyon 200 milyardı. Resmi kayıtlarda bunlar var. Hiçbir zaman yalancı çoban olmamak gerekir. Her zaman doğruları konuşmak gerekir. Doğruları konuşmak insana hiçbir zaman bir şey kaybettirmez. Bir insandan bir şeyler götürmez tam aksine kıymetli değerli bir insan olur sözüne güvenilir” dedi.

Bir trilyon 400 milyar borç yok
 
İSKİ’ye alınan işçilerle ilgili Özcan Işıkların eleştirilerine cevap veren Turan;  890 kişi zaten İSKİ de iş yapan işçilerdi. Bu insanların bir belediye üzerinden devredilmesi gerekiyordu. Bu devredilme işi de o zaman Silivri belediyesi 5216 yasa ile birlikte devredilirken, bir günlük girdi ve bir gün sonra çıkartılarak İSKİ’ye devredildi. Sayın başkan ceza geldi diyerek çarpıttırıyor bir trilyon 400 milyar gibi bir ceza gelme durumu var diyor. 8 milyar ceza geldi. Bir trilyon 400 milyar gibi bir borçta yok. Aslında hukuk servisine sorsa bu borç nasıl ödenir, bu olay ne olur diye, hukuk servisi kendisine net bir şekilde gerekli bilgiyi verecektir.  Bu işçiler encümen kararı ile girdi çıktı yapıldı kamuoyunu gözleri önündeydi hiçbir kararı saklamadık ki. Encümen karaları gizli değildi ki. Belediyenin internet sitesine girildiğinde görüle bilirdi.

Yalan söylüyor

Kültür varlıklarını projelendirilmesi ile başvurmadığımızı iddia ediyor. Bu konuda da yanlış konuşuyor çarpıttırıyor, üzülerek soyluyorum yalan soyluyor. 17 tane tarihi evin ve binan restorasyonu ile ilgili projelendirilmesi için 1 trilyon 200 milyar para ayrıldı ve anıtlar kurulundan geçti ve o para orda kullanıldı. Başvuruyu yaptık bunların ikinci etabı devam ediyor şu anda. Geçen hafta Sayın Işıklar İl Özel İdaresini ziyaret etti. Niçin ziyaret etti? Bizim işlerin devamını görmek için, hangi safhada olduklarını görmek için yardım talep etmek için gitti. Ama bu mantıklar zor yapar gibi düşünüyorum. İnşallah yaparda bizde seviniriz.

Bu güne kadar tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemedim ve yine bu güne kadar bir lokma haram yemedim ve yedirtmedim de. En yakınımdan en uzağıma kadarda yedirtmedim.  Bu güne kadar her basın toplantımda sizlerin huzurunda söylemişimdir. Bir kuruş haram lokma yiyen cebine atan en adı şerefsiz insandır. Bazıları bundan anlıyor başka bir şeyden anlamıyor. Söylediğiniz olaylarla ilgili anlamıyor. Dört aydır arkadaşlar dikkat ediyorum çiçek dikiliyor. Neden 3 kuruşluk çiçekler üç, beş katına alınıyor? Park bahçe işçileri sağda solda yatarken neden şirketin işçilerine diktiriliyor. Bunları anlamakta da zorluk çekiyoruz. Kendi dönemlerinde Sayın Işıkların Silkenti yönetirken bakkal defteri gibi yönettiğini de biliyoruz. Makbuz imzalatarak para aldıklarını biliyoruz eğer isterlerse kendilerine ibra edebiliriz. Biz göreve geldiğimizde Silkent bitmişti. Biz göreve geldikten sonra Silkent ayağa kalktı. Azda olsa kar eder kurum haline geldi. Bizim dönemimizde müfettişler inceleme yaparken orda ki görevli arkadaşa sormuşlar biz geldik diye mı bu hesaplar böyle düzgün diye? Sormuşla. Ama arkadaşımız demiş ki bizim hesaplarımız her zaman böyle diye. İnsanlar yanlış yapmış olabilir. Eğer yanlış yapılmışsa, yapanlardan hesap sormakta şuan ki yönetimin hakkıdır.


Mahkeme karşında
Turan: “Eğer bizim dönemimizde belediyenin ihalelerinde bir usulsüzlük yanlışlık varsa belediyenin karşında mahkeme var belgelerinle gidip şikâyet edebilirsin. Mahkemeye gider belgelerini verirsin, kimin burada yolsuzluğu varsa adalet önünde hesap vererek cezasını çeker. Siyasette en kotu şey söylemektir. Söylemek değil, söylediğin şey orda kalır, söylediğin şeyin gidip gereğini yapacaksın. Hizmet alımı başkadır ihale başkadır. Bir belediye hizmet alımı şeklinde işleri yapmak zorundadır. Şuan kendileri de aynısını yapıyor yapmalarına karşı değiliz. Çünkü öyle yapmak zorundalar her küçük iş ihaleye çıkartılmaz. Teklif alırsınız en ucuz teklifi verene işi verisiniz” dedi.

“Onun için mi alacaklarına temlik kondu?”

Işıklar’ın akraba şirketlerine iş yaptırdılar sözlerine de açıklama getiren Hüseyin Turan; “akrabalarıma iş verdiğimi iddia ettiği kişi ile hiçbir aile bağım bulunmamaktadır. Bu insanlar bizim yüzümüzden mağdur oldular. Tefecilerin eline düştüler. Bizden alacaklarına temlik konmuştu. Biz paralarını ödeyemediğimiz için alacaklarına temlik kondu tefecilerden ve aracı kurumlardan yüksek faizlerle para almak zorunda kaldılar. Bizim yüzümüzden mağdur oldular. Akrabam olduğunu bahsettiği şirketin hesaplarını bir incelesinler bakalım alacaklarına temlik konmuş mu konmamış mı? Söylenenler gereksiz, yersiz ve kulakları herhalde duymadan bunları soyluyor lütfen araştırarak konuşsun” dedi.

“Yoğurt festivali’ni cacık festivaline çevirdiler”

Yoğur festivali ile ilgilide açıklama yapan Silivri Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Turan; “Belediye başkanı Festivali Yüz küsur milyara mal ettiğini soyluyor. Gerçekleri söylesin bu festival en az 300 milyara mal olmuştur.  Bizim zamanımızda 600 yabancı kişi geldi. Eğer yaptığın festivalle kentini dışarıya tanıtamıyorsan neye yarar bu festival. Sen, kendi ana kentine tanıtamıyorsan bu festivale yapılan masraflar niye? Bunun için bu festivale cacık festivali diyorum.

Nerede ne zaman 5 kamerayla gidip yardım dağıtmışım bu tur yalanları bıraksın artık.
Silivri belediyesine CHP gençlik kollarını dolduruyorlar. Bizim dönemimizde işçi alırken partili partisiz ayırımı yapmadık kim daha iyi çalışırsa önü işe aldık. Başkan yardımcılığı koltuğuna oturttuğu arkadaşların giriş işlemlerini yapmadı. Bir an önce bu arkadaşların girişlerini yaptırarak asaleten atanmalarını sağlasın. Bir yönetici kendini hissettirmek zorundadır. Eğer bunu hissettirmezse ayaklar baş olur, başlarda ayak. Öncelikle belediyede makam koltuklarını boşuna işgal ettirmesin. O arkadaşların girişlerini bir an önce yaptırsın ve bir an önce hizmet etmelerini sağlasın. Bizler Silivri’ye hizmet etmek isteyenlerin her zaman yanında oluruz, ama amaçları hizmet olmayanlarında karşısında oluruz. Ama bu gün ki yönetim hizmet etmemek istiyor. İnşallah ki Silivri’ye iyi hizmetler ederler” dedi.  

 


 
   


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol