Silivri Facebook
banner88

IŞIKLAR'DAN SİLKENT'E MİSİLLEME

Silkent yöneticilerinin “Belediye Başkanı Özcan Işıklar Silkent’ten aldığı paraları açıklasın” çağrısına misilleme yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da, Silkent’ten Orta Doğu şirketine verilen 20 bin TL’yi ve karşılığında imzalanan senedi kamuoyu ile paylaştı.

Kavga kızıştı

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar yaptığı açıklamada, Silkent A.Ş. kasasından 20 bin TL’nin Orta Doğu adlı bir şirkete senet karşılığı 20 bin TL ödendiğini ve senedin üzerinde tarih bulunmadığını söyledi. Işıklar, bu ödemenin hangi usule uygun olarak ve ne amaçla yapıldığının belli olmadığını, senet üzerinde de tarih bulunmamasının şaibelere neden olabileceğini iddia etti. Orta Doğu adlı şirketin ise Silivri Belediyesinden 60 bin TL alacağı bulunuyor.
Silkent eski yöneticilerinin bu konuda açıklama yapması bekleniyor

Buna ne demeli?
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar Ortadoğu İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret ve Limited Şirketinin genel müdürü ve belediye şoförü Nurettin Arslan’ın akrabası Alaattin Arslan’ın imzalı 20 MİLYARLIK senedini göstererek “Hani Silivri spor’a 100 TL verildi deniyor ya, işte suiistimal öyle değil böyle yapılır. Bu belgeyi onun için açıklıyorum” dedi.

O dönem Ortadoğu İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret ve Limited Şirketi belediyeden para istediğini açıklayan Işıklar ancak belediye’de para olmadığı için Ortadoğu inşaat demişler ki sen bir senet ver sana Silkent’ten 20 MİLYAR TL verelim. Ne alaka belediye işi için Silkent’ten senet ile para mı verilir? Bu senet şimdi elimizde. Ortadoğu inşaat Silkent’e senet veriyor para alıyor. Silkent’e bir iş mi yaptı? Hayır. Resmen borç para veriliyor. Şimdi birde Ortadoğu inşaat belediyeyi o zaman ki alacağından dolayı icraya veriyor. İşte o arkadaşlar da görsünler suistimal böyle yapılır.

“vergi borcu olan şirkete nasıl ihale veriliyor”
Işıklar açıklamasının devamında Şelale işinin ihalesinin Ortadoğu inşaat yapılmasında da yanlışlıklar bulunduğunu söyleyerek, “Bu ihalenin suç oluşturan tarafı vergi borcu bulunan bir şirket ihaleye giremez. Net bir şekilde vergi borcu olduğu belli ona rağmen tutmuşlar hak edişleri vergi dairesine ödemişler. Bu şirketin vergi borcu olduğunun resmi kanıtıdır.”dedi.

“Şoför nasıl Trilyonluk İhale alıyor”
Özcan Işıklar “Hem vergi borcu olan hem de ihaleye giremeyecek şirkete işi 400 küsur milyara veriyorsun. Yüzde 20 işin devamı şeklinde birde fazlalık yaratıyorlar. 520 MİLYAR Liraya bu iş bitiyor. Bu Ortadoğu İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret ve Limited Şirketinin kimin olduğunu da Hüseyin Turan kendi zaten söyledi. Bizim şoförün akrabası dedi. Şoför de zaten Hüseyin Turan’ın kardeşini kayınçosu oluyor. Bir şoför Silivri Belediyesi’nden trilyonluk iş alıyorsa ‘helal olsun’ diyorum.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol