Silivri Facebook
banner88

'İstanbul Kınalı Cezaevi' oy birliğiyle...

Melis AVCI

Silivri Belediyesi Kasım ayı Meclis toplantısının 2. oturumu, geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşti. Saat 14.30’da başlayan meclis gündeminde yer alan Silivri Mimarsinan Mahallesi (Eski 50 parsel) yeni 1406 ada, 3 parsel ile 1388 ada 1 parselin takasının yapılmasının görüşülmesi, CHP gurubunun ret oyu vermesiyle oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin diğer plan tadilatları da CHP ve Genç Partili Meclis üyelerinin ret kararı vermesine karşın, AK Partili meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi.

Silivri Cezaevi’nin adının değiştirilmesi istendi

Silivri Belediye Meclisi, ilçenin cezaevi ile anılmasını önlemek amacıyla Silivri Cezaevi isminin İstanbul Kınalı Cezaevi olarak değiştirilmesini ve bu isteğin Adalet Bakanlığı’na bildirilmesini oy birliğiyle kabul etti.
“Ergenekon” davası nedeniyle Silivri isminin cezaevi ile anılmasının yarattığı rahatsızlık, isim değişikliği talebini gündeme getirdi. Silivri Belediye Meclisi, kasım ayı 2. oturumunda Silivri Cezaevi isminin İstanbul Kınalı Cezaevi olarak değiştirilmesi önergesini oybirliğiyle kabul etti. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın pazartesi günü yapılan ilk oturumda sözlü olarak önerdiği isim değişikliği talebi, Silivri Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edildi. İlçenin cezaevi ile anılmasını önlemek amacıyla Silivri Cezaevi isminin İstanbul Kınalı Cezaevi olarak değiştirilmesi talebi, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı ve Adalet Bakanlığı’na bildirildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol