Silivri Facebook
banner88

İYİ OLURSA BİZ YAPTIK KÖTÜYSE İBB YAPTI...

KARA MUSTAFA SOKAĞA 3 ŞERİT ÇÖZÜMÜ

 

    AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, esnafın talebi üzerine çift yönlü olması tartışılan Kara Mustafa Sokak esnafı ile Samsun’lular derneğinde bir araya geldi. AK Parti Belediye Meclis üyeleri ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda, Kara Mustafa sokak meselesi masaya yatırıldı.

 

İYİ OLURSA BİZ YAPTIK KÖTÜYSE İBB YAPTI MANTIĞINI KINIYORUZ

 

      Kara Mustafa Sokak esnafının talebi üzerine gündeme gelen çift yön tartışmaları üzerine AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Samsunlular derneğinde esnafla bir araya geldi. Toplantıda konuya ilişkin ön konuşma yapan Karakaş; “ Öncelikle, bu dönem çok duyduğumuz bir laf vardır; “iyi olursa biz yaptık, kötü olursa İBB yaptı” bu mantığı her zaman kınıyoruz. Biz kez daha kınadığımızı burada tekrar ifade etmek istiyorum. Bu işe ne kadar ciddi baktığımızı görmenizi istiyorum. Şu anda arkadaşlarımızın söylediği çalışmaları ben 15 gün önce yaptırdım. Revize çalışmalarını oluşturduk. Akgün Silivrili ve Kara Mustafa Sokakla ilgili çalışmaları da yapacağız. Ama çözüm bu değil. Bu sadece bay-pas bir çözüm olur.” Dedi.

 

        Silivri trafiğinin ve ilçenin gelecekteki nüfus artışı ve gelişiminin de hesaplanarak yeni projeler hazırlandığına da dikkat çeken Karakaş; “Belediye Başkanı; “konutlar bölgesine giden kavşaktaki viyadük’ü havaya kaldıracağım” diyor. Bu hem çok maliyetli hem de çok zor bir iş. Yeni şehircilik mantığında böyle bir şey kalmadı. Mesela, Mecidiyeköy’de eski Ali Sami Yen stadının olduğu yerdeki viyadük, şimdi olduğu gibi aşağıya iniyor. Ortaya 63 dönümlük bir meydan çıkartılıyor. Aksaray’da İSKİ’nin olduğu yerde ki viyadükler de aşağı yer altına alınıyor ve ortaya 23 dönüm yer çıkıyor. Taksim’de, Beşiktaş’da ki viyadükler de aynı şekilde yer altına alınıyor. Silivri’de ki viyadük’e baktığımızda, yukarıdan geçenlerin zaten Silivri’ye faydası olmaz. Altını nasıl çalıştıracaksın; BEDAŞ ve terminalin oradan olmak üzere 2 tane yan yol geliyor. Bu yan yollar kesiyor seni. İstediğin kadar yukarıdan götüreceğim de. Bunun için şu alternatifi çalıştırdık; 1. BEDAŞ’ın oradan gelen yan yol kalkacak. KİPA’nın oraya otomatikman indirilecek. Terminalin oradan gelen yan yolu da kaldırıyoruz. Onu da geçiriyoruz. Yeniden Karayolları şu anda derenin orada yaptığımız gibi gidiş-geliş hale getiriyoruz. Ve transit bir şekilde burası çalışmaya başlıyor. 2. Değirmen durağının oradan girildiğinde hiç kesintisiz bir şekilde lisenin oradan çıkıyoruz. Yani hastane caddesinden gelen hiç kesintisiz bir şekilde Kara Mustafa sokaktan geçerek hiç durmadan alt geçitten geçebilecek. Kısacası yan yolları alttan geçirerek hiçbir ışık kullanmadan bir birine bağlamak sureti ile faaliyete geçireceğiz. 3. Güneş Evlerin oradan yerin altına giriyoruz, Ford’un oraya doğru bir taşıt alt geçidi daha yapıyoruz.4.  Devlet Hastanesinin arkasından gelen yolu, taşıt üst geçidi ile E-5’in üstünden almak kaydı ile bölge trafiğin orada olduğu gibi alarak direk BP’nin oradan sahile indiriyoruz. Bunlar çok önemli arkadaşlar. 400-500 bin nüfusu 5-10 yıl içerisinde Silivri’nin kuzeyine getirmiş olcağız ve burada ciddi bir sirkülasyon olacak. Bunları şimdiden çözmüş olacağız.”

 

 

YENİ UYGUAMA İBB’NİN HATASI OLARAK ALGILANMASIN

 

    ‘ Burada iki tane alternatif var. Hem Kara Mustafa hem de Akgün Silivrili caddesinin gidiş gelişli olarak düzenlenmesi. Bura esnaf arkadaşlarımız istediği için söyledik. Kaldırımları tekrar birer metre geriye çekerek buralarda park etme imkanını yeniden sağlamak. Bu kararı geçen hafta çıkarttırdık. Ama biz kurula dedik ki; Bekleyin arkadaşlar. Neden?  Bunu belediye başkanı yaptı. Şimdi biz bu kararı çıkarırsak Belediye Başkanı der ki; Büyükşehir kendi kararını düzeltti, ondan sonra burayı yeniden yaptı. Bende derim ki o zaman; sen bu kararı uygularken nereye bakıyordun?  Hani esnafla anlaşmıştın? Hani esnafla birlikte yapacaktın? Gelip esnafın dükkânının önünü ölçüp; “senin kaldırımın bu kadar olacak” dedin mi? Ya da personelin gelip bu konuda sağlıklı bilgi verdimi? Hayır. Ben bunu esnaf arkadaşlara da söyledim. Eğer Belediye Başkanı düzeltmeyi kabul ediyorsa, gidiş-gelişi yaptırırız. Kaldırımları da birer metre geri çektiririz. Yahut içerde cep yaptırırız. Burada ne karar çıkarsa o kararı aynen Büyükşehir’de o şekilde karar alacak. Bu kararı da Silivri Belediyesine, bölge trafiğe ve kaymakamlık üzerinden emniyet müdürlüğüne de göndererek, bu konuda bu kararı yeniden revize edip yapmış olacağız. Tekrar ediyorum; sakın ola ki bu Büyükşehir’in bir yanlış kararı şeklinde değerlendirilmesin. Bunun için sizler ne karar verecekseniz, başımız, gözümüz üstüne. Silivri’de Selimpaşa’da gördüğünüz gibi, ulaşım alanında birçok yatırımlarımız gerçekleşti ve yine birçok projenin de hazırlıkları devam ediyor.” dedi. Karakaş konuşmasının ardından toplantıya katılan esnafların görüşlerini alarak ortak bir payda da yeni uygulama şeklini İBB’ ye ileteceğini de dile getirdi.’ 

 

ESNAFTAN KARAKAŞ’A TEŞEKKÜR

 

Esnafı oldukları Kara Mustafa sokakla ilgili yapılan projelendirme ve çalışmalarından dolayı AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş ve yönetim kuruluna teşekkür eden ve sokak esnafı adına konuşan, Seyfi Er; “Biz öncelikle buralara kadar gelip bizleri aydınlattığınız için Kara Mustafa esnafları olarak sizlere çok teşekkür ediyoruz. Siz çok güzel bir şekilde bu projenin nasıl olacağı ya da olması gerekeni söylediniz. Belediye Başkanı ile de görüşün demiştiniz. Biz başkanla da görüştük. Kendisi bize; “Üst makamın bana verdiği yetkiye dayanarak, bu konuda gelen her evrakı değerlendireceğim. Başımın üstünde yeri var. Yolu da yapacağım, Kipa’nın ön tarafını da açacağım.” dedi. Bundan sonraki süreçte esnaf arkadaşlarımızın ve vatandaşların da razı olacağı bir uygulama ile burayı hareketlendirmek sizlere ve bizlere düşüyor.”dedi. 

 

Esnaflarla yapılan istişare sonunda alınan kararı tekrar eden Metin Karakaş; Kara Mustafa Caddesi 3 şerit olacak, kaldırımlar biraz daha daralacak, kaldırım tamiratını Silivri Belediyesi yapacak. Kararı biz çıkaracağız. Diğer projeler uygulanmaya başlandığında, yeni güzergahlar seçilecek.”dedi.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol