Silivri Facebook
banner88

Haber MERKEZİ
 
CHP Silivri Kadın Kolları Başkanı Dilruba Önal, Silivri CHP Kadın Kolları Adına yazılı bir basın açıklamasında bulunarak Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 74. yılını kutladı. Önal’ın yapmış olduğu basın açıklaması şu şekilde;
 
“5 Aralık Cuma günü Türk Kadınının Seçme ve Seçilme hakkının verilişinin 74 yıl dönümüdür. Kadın hakları konusunda temel belge olan Medeni, Yasanı’nın 1926 yılında kabul edilmesiyle çağdaş toplum düzenine geçilmiş uzun yıllar görmezden gelenin KADINLARIMIZ; ekonomik, siyasal, sosyal haklara kavuşturulmuş, yaşamın çeşitli alanlarında karşılaşılan eşitsizlik ve ayrımcılığın kaldırılması için önemli bir adım atılmıştır. 1934 yılında ise, birçok Batılı ülkeden önce Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınması, kadınlarımızın etkin yurttaşlar olarak ÜLKE YÖNETİMİN’DE söz sahibi olmalarına olanaklı kılmıştır.
 
Kadınlara dönemin koşullarına göre çağdaş ve ileri boyutta önemli haklar sağlamış olması CUMHURİYET’İN en büyük başarılarındandır. Yüce Atatürk eğitimsizliğe, bağnazlığa ve geri kalmışlığa karşı verdiği savaşım, Türkiye’nin evrensel değerlerini benimseme ve çağdaş dünya ile bütünleşme Kararlılığının da göstergesidir. Kadınlarımızın hak ve özgürlüklerini Atatürk ilke ve devrimlerini doğrultusunda kullanmaları; ülkemizin gelişmesine ve demokratikleşmesi sürecine büyük katkıda bulunmaktadır. Kadınlarımız ülkemizin geleceğinin belirlenmesinde ve gelişme yolunda atılacak tüm adımlarda görev olmalı. Siyasal yaşamda etkinliğini arttırmalı ülke yönetiminde daha fazla söz sahibi olmalıdırlar. Türk Kadınının seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 74. Yıl dönümünü kutluyor esenlik diyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol