Silivri Facebook
banner88

KANDEMİR  MECLİSTE ÖNERGE YAĞDIRDI...

BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI’NA                                                  

SİLİVRİ

                                                                                                         

 

 

1-                    Belediyemiz Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi’nin 2010 yılı sosyolog, psikolog, hemşire ve şoför vs. gibi personel ihtiyacını karşılamak için yapmış olduğumuz personel hizmet alımı ihalesini TARBİR LTD.ŞTİ. kazanmıştır.

                        Bu şirketin kazandığı ihale sizin tarafınızdan onaylanmış ve işin bitim kabulü de sizin tarafınızdan imzalanmıştır. TARBİR LTD.ŞTİ. ile yapılan personel hizmet alım ihale dosyasının evraklarının tamamının birer nüsha çoğaltılarak mecliste bulunan muhalefet partisi AK Parti meclis grup başkanı Metin Karakaş’a ve bağımsız meclis üyesi olarak tarafıma verilmesi hususunu Başkanlık Makamına havalesini Yüce Meclise saygılarımla arz ederim.

 

 

 

2-         Belediyemizin tek şirketi olan SİLKENT A.Ş.’nin 2013 yılı ilk üç aylık bilanço ve kâr-zarar cetvellerinin, mayıs ayında verilecek olan 2013 yılı 1. Dönem Geçici Vergi döneminden sonra, tüm meclis üyelerimize, bilgilendirmek amacıyla birer nüsha verilmesi hususunu Başkanlık Makamına havalesini Yüce Meclise saygılarımla arz ederim.

 

 

 

3-         Silivri ilçemizde son yıllarda inşaat faaliyetleri artarak hız kazanmıştır. Bundan sonraki yıllarda daha da fazla artacağı görülmektedir. Silivrili hemşerilerimizin tatil ve istirahat günü olan Pazar günleri hazır beton araçlarının çalışmasından rahatsız oldukları şikâyetleri alınmaktadır. Bu nedenle hazır beton firmalarının beton dökme araçlarının çevre ilçelerde olduğu gibi tüm yıl boyunca tatil ve istirahat günü olan Pazar günleri çalışmamaları hususunu Başkanlık Makamına havalesini Yüce Meclise saygılarımla arz ederim.

 

 

4-         Silivri çarşı merkezinde bulunan New Center İş Merkezi’nin zemin üstü 2,5 katının yıkılarak Eski Pazar İçi’ne uygun bedesten şeklinde düzenlenmesiyle ilgili bundan bir buçuk yıl önce belediye Ar-Ge sorumlusu mimar Sibel Hasdoğru ile birlikte 32 dükkânlık bir proje hazırlamıştık.

                        Bu bedesten (Eski Pazar İçi) projesiyle ilgili çalışmaların son durumu hakkında meclis üyelerimize sözlü veya yazılı olarak bilgi verilmesi hususunu Başkanlık Makamına havalesini Yüce Meclise saygılarımla arz ederim.

 

 

5-         Silivri çarşı meydanında bulunan Tarihi Han’ın ½ hissesi Erdem Bakır’a, 1/4 hissesi İhsan Nalbantoğlu ve Sıdıka Nalbantoğlu’na, diğer ¼ hissesi ise Balıkesir’de ikamet eden Talat Yeşim’e aittir.

                        İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından bu Tarihi Han’ın restorasyon projeleri hazırlanmış ve Belediyemizde mevcuttur. Restorasyon projesinin kabataslak maliyeti 800 bin TL. civarındadır. Bu Tarihi Han’ın; hissedarlarıyla anlaşılarak, ya bedel ödeyerek ya da Belediye arazilerinden biriyle takas ederek, Belediye mülkiyetine alınması ve 740 m2 olan bu tarihi yapının restore ettirilerek Etnografya Müzesi olarak Silivrimiz’e kazandırılması için gerekli girişimlerde bulunulması hususunu Başkanlık Makamına havalesini Yüce Meclise saygılarımla arz ederim.

 

 

 

Bağımsız Belediye Meclis Üyesi

YILMAZ  KANDEMİR

                                                                                 

 

 

                                                                                 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol