Silivri Facebook
banner88

KARAKAŞ

RAMAZAN PAYLAŞMAKTIR PAYLAŞ Kİ;  KARDEŞ OLASIN

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve  ‘Ramazan Paylaşmaktır. Paylaş ki kardeş olasın’ sloganı ile Silivri’de gerçekleştirilen açık hava iftarları kapsamında bu kez gönül sofraları Büyükkılıçlı Mahallesinde kuruldu. İftara AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, önceki dönem Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Selimpaşa eski Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu, AK Parti ilçe yönetimi, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, Büyükkılıçlı Muhtarı Ahmet Mutlu ve yaklaşık 500 mahalle sakini katıldı. İftar sonrası Büyükkılıçlı Mahallesi Muhtarı Ahmet Mutlu, mahallelerinde düzenlenen iftar programı dolayısı ile teşekkür konuşması yaptı. AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Halit Girgin ise yaptığı konuşmada, “ Ramazan ayının bolluk, bereket ve kardeşlik ayıdır. Bu kardeşlik ve bereket kurulan bu gönül sofralarında paylaşıldıkça çoğalıyor.” dedi.

 

KARAKAŞ “BİZİM GÖNÜLLERİMİZDE SINIR YOK”

 

Yaklaşık 500 kişi ile Büyükkılıçlı’da gönül sofralarını dolduran vatandaşlara hitap eden AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, “ Bizler sadece Silivri’de, İstanbul’da, bu sofraları doldurmuyoruz. Çanakkale’de bu topraklar için şehit olmuş ve bir çoğu yurt dışında gelen 89 şehit torununun da katıldığı iftar programımız vardı ki görülmeye değerdi. Orada o şehit torunlarının anlattıklarını dinlediğimizde gözlerimiz doldu. Filistin’den gelen bir şehit torunu “ Benim dedem Osmanlı için bu topraklarda savaşarak şehit oldu. Gerekirse bende Türkiye için canımı vermeye hazırım” diyordu. İşte Çanakkale’de ırkı, mezhebi, memleketi ne olursa olsun, dünyanın hangi ülkesinden olursa olsun, Müslümanlığın manevi bağları ile bir birine sımsıkı bağlı olan bu insanların arasında artık sınır yok. İşte bu sebeple önümüzde ki günlerde Bulgaristan’daki soydaşlarımızla yapacağımız iftarda da bu manevi bağları tıp kı geçen yıl olduğu gibi bu yılda hissedeceğiz. O sofralarda soydaşlarımızla kucaklaşacağız. Ramazanın bereketi paylaşacağız. İstedikleri kadar Edirne’ye sınır koysunlar. Bizim gönüllerimizde sınır yok. Biz Çanakkale ruhunu hala içerisinde taşıyan, ahde vefa gösteren bir partiyiz.

BEŞ YIL ÖNCE SÖYLESEM KİMSE İNANMAZDI

 

Büyükkılıçlı Mahallemizde birçok sorunlar vardı. Bundan 5 yıl önce ben buraya gelsem ve ‘ Büyükkılıçlı’ya doğalgaz getireceğim’ desem, ‘ başkan bizimle dalga geçiyor’ derdiniz. Ama çok şükür Büyükkılıçlı’ya doğalgazımızı getirdik. Alt yapı ve içme suyu ihalelerimiz yapıldı. En kısa sürede inşallah bu hizmetlerimizi de burada tamamlayacağız. Silivri merkeze hangi hizmetler geliyorsa, aynı hizmetler buraya da gelecek. Artık köylerimiz yok. Köylerimizi, doğalgazı ile, alt yapısı ile, arıtma tesisleri ile, asfalt yolları ile birer modern mahallelere dönüştürdük. Dönüştürmeye de devam ediyoruz.” dedi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol