Silivri Facebook
banner88

KARAKAŞ, ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ...

KARAKAŞ, ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Silivri’deki yatırımlar hakkında bilgi veren Karakaş, Başbakan Erdoğan’ı Silivri’ye davet etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce yaptırılan, Selimpaşa Adnan Menderes Bulvarı’nın da aralarında yer aldığı 20 yeni kavşak, tünel ve yol, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katıldığı törenle hizmete girdi. Toplam maliyeti KDV dahil 432 milyon TL’yi bulan yatırımların açılış töreni Sarıyer-Çayırbaşı Tüneli’nin Sarıyer’deki girişinde gerçekleştirildi. Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti Bölgemiz Milletvekili Tülay Kaynarca’nın da aralarında yer aldığı milletvekilleri, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş ve İlçe Başkan Yardımcısı İsmail Taşkın, belediye başkanları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Bürokratları ve Başkan Danışmanları ile vatandaşlar katıldı.

 

KARAKAŞ, ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ

Tören öncesi AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş bir araya geldi. Başbakan Erdoğan’a Silivri halkının selamını ileten AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Boğluca Deresi Islah Projesi tamamlandığında Başbakan Erdoğan’ı Silivri’de açılışta görmek istediklerini söyledi. Başbakan Erdoğan da Metin Karakaş aracılığıyla Silivri halkına selam gönderdi.

 

BİZ HİZMET ÜRETİRİZ

Törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbul’un 7 tepesine 7 tünel” anlayışıyla çıkılan yolda bugün projelerin üçüncüsünü hizmete aldıklarını söyledi. “Bizim temel değişmez bir ilkemiz var; Ne aldatan olacağız ne aldanan” diyen Başbakan Erdoğan, “Biz yaparız birileri bakar. Onların zaten yapmak diye de bir derdi yok. Biz üretiriz, diğerleri laf üretir. Farkımız bu” şeklinde konuştu.

2009 yılında açılışı yapılan Kağıthane- Piyalepaşa ve Bomonti-Dolmabahçe Tünel Yolları ile bir saatlik yolun 3 dakikaya indiğini hatırlatan Erdoğan, “Bu gerçekten çok farklı bir mutluluk, zira kimi gördüysem; ‘Kağıthane’3 dakikada Dolmabahçe’ye gidileceğimi ben akılımın ucundan geçirmiyorduk. Biz bize bu mutluğu yaşattınız, bu günleri gösterdiniz’ dediler. Sarıyer-Çayırbaşı Tüneli’ni kullanan vatandaşlarımız da 1 saatlik yolu 5 dakikada kat edebilecek. Bunun ülke ekonomisine getirisini yolda giden zaman, akaryakıt gideri ve ülkemize sağladığı katma değeri düşünerek iyi hesap etmek lazım. Hamdolsun Allah’a” diye konuştu.

İSTANBUL TRAFİĞİ ÇOK DAHA RAHATLAYACAK
Ulaşımda köprülerde yapılan bakım çalışmalarının yaşattığı geçici sıkıntı nedeniyle İstanbullulardan özür dileyen Erdoğan, ancak bunun gerekli olduğunun iyi bilinmesi gerektiğini kaydetti. 17 Eylül’den itibaren köprülerde KGS ve OGS’nin kalkarak HGS’nin devreye gireceğini hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Artık gişelerde bekleme olmayacak. Yapımı hızla devam eden Marmaray ve metro çalışmaları ile bağlantı yollarının çalışmasını başlattığımız üçüncü köprü bitince daha da rahatlayacağız. Ağır vasıtalar Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden 3. köprüye sevk ediyoruz. Artık ilk iki köprü şehir içi araçların çalıştığı geçişler olacak. İstanbul trafiği çok daha rahatlayacak. 2015’te lastikli sistem dediğimiz Ahırkapı-Hayadrapaşa arasında denizin altında inşa edilen iki katlı tüp geçit devreye girmesiyle iki kıta arasındaki geçişlerde bizi çok daha rahatlatacak. Durmuyoruz çalışıyoruz. Günde İstanbul trafiğine yaklaşık 500 otomobil giriyor. Bunlar her gün artıyor, bu ülkenin refah seviyesini gösterdiği gibi artan kaliteyi de gösteriyor. Ancak, özellikle toplu taşım aracı kullanma noktasında kültürü geliştirmek zorundayız. Bunların da adımı atılacak ve vatandaşım şu süreci hayatında başlatacak.”

BU 8 YIL TARİHE KAYDEDİLECEK...

Sarıyer-Çayırbaşı Tüneli’nin sahil yolunun yükünü önemli ölçüde azaltacağını ifade eden Recep Tayyip Erdoğan, açılışı yapılan 20 yeni kavşakla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 8,5 yılda yaptığı kavşakların 259’a ulaştığına dikkat çekti. Erdoğan, “Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’a ve tüm ekibine özellikle teşekkür ediyorum. Cumhuriyet tarihi boyunca İstanbul’a yapılar kavşak ve yol yatırımlarının toplamından çok daha fazlasını şu son 8 yılda yaptık. Birileri bundan rahatsız oluyor. Niye Cumhuriyet tarihi diye anla diye söylüyoruz. Sana sene dediğimiz zaman rakam bilmiyorsun. Bir gerçeği ortaya koyuyorum. Yarın bu 8 yılda tarihe kaydedilecek. Burada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kaynaklarıyla yapılmış toplam 432 milyon TL’lik dev yatırımlardan bahsediyoruz. Bu tünel ile kavşak ve yolları kullanacak İstanbullu kardeşlerime şimdiden hayırlı yolculuklar” şeklinde konuştu.

HİZMET SİYASETİ ÜRETİYORUZ

İstanbul’un en önemli sıkıntılarından biri olan ulaşım konusunu çözümü için çok yönlü ve büyük projeleri kararlılıkla hayata geçirdiklerini dile getiren Erdoğan, geçen ay Kadıköy-Kartal Metrosu’nu açtıklarını belirterek, şunları kaydetti; “Ana muhalefet Genel Başkanına tavsiye ederim; Kadıköy ve Kartal ilçelerinde kendi partisinin belediye başkanları var. Kadıköy ve Kartal’ı ziyaret etse isabetli olur. Hiç olmazsa metroyu görür. Oradaki lüks bir taşımacılığın ne olduğunu görmesi açısından önemli. Bakın muhalefet belediyesi var diye bakmıyoruz, hizmeti götürüyoruz. Burada benim halkım, benim insanım var. Biz hizmet siyaseti üretiyoruz, anlayışımız bu.”
İstanbul için 2023 hedeflerini zaman zaman paylaştığını hatırlatan Erdoğan, Kanalİstanbul, iki yeni şehir, şehir hastaneleri, demokrasi ve özgürlük adası, 3. havalimanı, yeni demiryolu hatlarını aşama aşama hayata geçirdiklerini söyledi. İstanbul’un eğitimde ve sağlıkta da her geçen gün sıçrama yapmaya devam ettiğinin altını çizen Erdoğan, şöyle konuştu;

TÜRKİYE'NİN 10 YILDA NEREYE GELDİĞİNİ DÜŞÜNÜN

“Hedefimiz İstanbul’u bölgesinin ve dünyanın saygın şehirlerinden biri olmasının ötesinde, daha örnek bir şehir, bir cazibe merkezi haleni getirmek. ‘Ana gibi yar olmaz İstanbul gibi diyar olmaz’ sözünü sadece söylemekle kalmayacağız. Hayata geçirerek uygulamaya koyacağız. Sadece devam eden projeler bittiğinde bile İstanbul yepyeni bir çehreye kavuşacak. Ancak, biz İstanbul için bunları yeterli görmüyoruz. Sürekli yeni projelerle şehrin ufkunu derinleştirmek iddiasını güçlendirmek peşindeyiz. İnşallah marka şehir İstanbul, gerçekleştirdiğimiz projelerle çok daha güçlü olacak. Bugün İstanbul’da otellerimizin doluluk oranı yüzde 100’e yakın. Geçen 10 yılda Türkiye nereden nereyi getirdiğimizi en iyi sizler biliyorsunuz. Tüm İstanbullara değil tüm halkıma sesleniyorum. Ne olur başınızı iki elin arasına alın, şöyle bir kendinize sorun; ‘10 yıl önce ben neydim, bizim yaşam koşullarımız neydi, şu anda ne’ Bunu bir sorun.”
“Halkımdan kaçak ve imarsız gecekondularla mücadelede bize yardımcı olmasını bekliyorum” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı; “Ülkemizi ve İstanbul’umuzu gelin birlikte güzelleştirelim. Sizleri daha insani şartlarda oturabileceğiniz yerlere yerleştirelim. Bunu ele ele yapalım. Daha modern şehirlere kavuşalım. Bunda bize yardımcı olacaksınız. Yardımcı olmazsanız bunun altından kalkamayız. Allah korusun bir deprem anında İstanbul’da 5 milyon insan kaybından bahsediliyor. Ama evelallah bu riski birlikte aşacağız.”
 
TÜNELLE 1 SAATLİK YOL 5 DAKİKAYA İNDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da 8 yılda İstanbul’a 52 milyar TL yatırım yaptıklarını, bunun 24,3 milyar TL’sini ulaşıma harcadıklarını hatırlatarak, ulaşım yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. Dönemlerinde İstanbul trafiğindeki günlük hareketliliğin 11 milyondan 23 milyona çıktığını, araç sayısının da yüzde 45 arttığını ifade eden Başkan Kadir Topbaş, “Bütün bunlara rağmen, yapılan yatırımlar sayesinde İstanbul trafiği 8 yıl öncesinden çok daha iyi durumda. Devam eden ulaşım yatırımlarının büyük ölçüde tamamlanacağı 2016 yılında, İstanbullular toplu taşımayla rahat bir şekilde şehrin her yerine seyahat edebilecek” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı 3 tünel yoldan bugüne kadar 65 milyon aracın geçtiğini ve bu yollara ne kadar ihtiyaç olduğunun ortaya çıktığını anlatan Başkan Topbaş, açılışı yapılan Sarıyer-Çayırbaşı Tüneli’nin sahil yolu trafiğini büyük ölçüde rahatlattığını, Sarıyer Meydanı’nda artık çocukların top oynadığını kaydetti.
Tünelle Hacıosman bayırından Kilyos Caddesi’ne giden mesafenin yüzde 40 azaldığına dikkat çeken Topbaş, “Yaklaşık 1 saatlik yolculuk 5 dakikaya indi. Bölgeye erişimde tek ana arter olan sahil yolunun trafik yükü azaldı. Ayrıca Kilyos ve Zekeriyaköy bölgesi Sarıyer merkeze girmeden ana artere bağlanmış oldu” diye konuştu.

 

AÇILIŞ YAPMAYA BİLE ZAMAN BULAMIYORUZ

İstanbul’da karayolu yatırımlarına 8.5 yılda 10 milyar 153 milyon TL harcayarak 259 kavşak ile 404 yeni yol yaptıklarını belirten Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Sayın Başbakanımızın İstanbul sevda olarak ifade ettiği bir anlayışla hizmetimize devam ediyoruz. Bir iddiamız var; Türkiye’nin dünyada etkin bir güç olması. Bir iddiamız var; İstanbul’un şehirler yarışında kendini kabul ettirmesi… Geçmişte dünya ile bağını neredeyse kopartan, tarihin çeyiz sandığı olarak ifade ettiğimiz İstanbul, şimdi gelişmeleriyle dünyanın dikkatini çekmekte. Financial Times Gazetesi’nde, ‘Türkiye hangi gezegende?’ diye yazıyor ve ‘Yaşanabilir Şehirler’ anketinde İstanbul’u ilk sıraya yerleştiriyor. London Of School, Brooklyn Enstitüsü ve Gotebank’ın yaptığı araştırmada İstanbul en iyi ekonomik gelişme gösteren şehirler arasında birinci ilan ediliyor. Yine İstanbul, gelişen şehirler arasında Avrupa’da Paris’ten sonda ikinci, dünyada ise üçüncü sıraya yerleşiyor. İstanbul için planladığımız yatırımları bir bir gerçekleştiriyoruz. Hızla çalışırken, temel atmayı bir tarafa bırakın açılış yapmaya bile zaman bulamıyoruz. Böyle fiili olarak açtığımız yatırımların ancak toplu açılış törenlerini gerçekleştirebiliyoruz.”

 

KAVŞAKLARIN AÇILIŞI CANLI BAĞLANTILARLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Törende kurulan canlı bağlantılarla, Çekmeköy Taşdelen Kavşağı'nın açılışını Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Ümraniye Tepeüstü Kavşağı'nın açılışını Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Üsküdar Beylerbeyi Kavşak ve Bağlantı Yolu açılışını Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Bakırköy Yeşilköy Havuzlu Kavşağı açılışını ise İlçe Kaymakamı Yakup Vatan yaptı.

Sarıyer-Çayırbaşı Tüneli’nin açılışı ise Başbakan Erdoğan ve Başkan Topbaş ile beraberindekilerin kurdele kesmesiyle gerçekleşti. Başbakan Erdoğan, daha sonra Başbakanlık aracının direksiyonuna geçerek, Başkan Kadir Topbaş ile birlikte tüneli geçti.

Toplam 4 bin 20 metre uzunluğunda iki tüpten oluşan Sarıyer-Çayırbaşı Tüneli 6 Haziran’da trafiğe açıldı. 2 şerit ve emniyet şeridinden oluşuyor. Yol genişliği 12 metre olan tünelin yüksekliği 8 metre. Acil durumlarda; tüpler arasında 7 adet bağlantı tüneli var. Yaklaşım tüneli ile kurtarma ekipleri tünele direkt ulaşılabiliyor. Tünel en son teknoloji ile donatılmış elektro-mekanik sistemlere de sahip.

Sarıyer Çayırbaş tünelinden günlük ortalama 18 bin araç geçti. Tünel sayesinde yıllık toplam 59 milyon 760 bin TL tasarruf sağlanmış oluyor. İstanbul’a yapılan Kağıthane-Piyalepaşa, Bomonti-Dolmabahçe ve Sarıyer-Çayırbaşı Tünel Yollarını bugüne kadar yaklaşık 65 milyon araç kullandı.

 

AÇILIŞI YAPILAN KAVŞAK VE YOLLAR

1. BAHÇELİEVLER İZZETTİN ÇALIŞLAR CADDESİ YOL DÜZ.
2. BAKIRKÖY YEŞİLKÖY HAVUZLU KAVŞAĞI
3. BAŞAKŞEHİR İKİTELLİ VİYADÜK VE BAĞLANTI YOLLARI
4. BAYRAMPAŞA, BAĞLANTI YOLU ÜZERİ ESENLER KAVŞAĞI
5. BEŞİKTAŞ ETİLER TEM BAĞLANTI YOLU  
6. ÇATALCA HİSARBEYLİ KÖPRÜSÜ
7. ÇEKMEKÖY TAŞDELEN KAVŞAĞI
8. ÇEKMEKÖY MADENLER ALT GEÇİDİ
9. ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ YENİ HİZMET BİNASI BAĞLANTI YOLLARI
10. ESENLER ALT GEÇİDİ
11. BAHÇEŞEHİR- ESENYURT TEM İLAVE KÖPRÜ VE BAĞLANTI YOLLARI
12. KADIKÖY BOSTANCI TCDD ALTGEÇİDİ VE BAĞLANTI YOLLARI
13. KÂĞITHANE BARBAROS CADDESİ KAVŞAK VE YOLLARI
14. SİLİVRİ SELİMPAŞA ADNAN MENDERES BULVARI ÇEVRE YOLLARI
15. SULTANGAZİ OSMANGAZİ İLAVE ALTGEÇİT VE MEYDAN DÜZENLEMESİ
16. ÜMRANİYE TEM YAN YOL ALT GEÇİTLERİ
17. ÜMRANİYE TEPEÜSTÜ KAVŞAĞI
18. ÜSKÜDAR BEYLERBEYİ KAVŞAK VE BAĞLANTI YOLLARI
19. ÜSKÜDAR SAHİLİ YOL DÜZENLEMESİ
20. ZEYTİNBURNU TOPKAPI ULUBATLI HASAN KAVŞAĞI

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol