Silivri Facebook
banner88

KARAKAŞ HIZ LİMİTİNE DEĞİNDİ, EDİTÖR NE CEVAP VERDİ?

BÜYÜKÇEKMECE- GÜMÜŞYAKA ARASI HIZ LİMİTİ 70 KM OLDU

 

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, özellikle Silivri bölgesi E-5 karayolu üzerinde 50 km olarak uygulanan hız limitinden kaynaklanan mağduriyetin giderildiğini ve UKOME komisyon kararı ile Büyükçekmece- Gümüşyaka arası E-5 Karayolunda hız limitinin 70 km’ye çıkarıldığını açıkladı.

 

VATANDAŞIN YOĞUN TALEBİ DİKKATE ALINDI

 

Büyükçekmece- Silivri arası E-5 Karayolunda uygulanan 50 km hız limitinin çok düşük olması nedeni ile birçok vatandaşın mağdur olduğunu ve yaşanan sıkıntının takipçisi olduklarını söyleyen Karakaş, “ Bölgemizden geçen E-5 Karayolu bölünmüş yol olmasına rağmen hız limiti 50 km’ye düşürülmüştü. Bu limit E-5 Karayolu üzerinde yaşanan ölümlü kazaların önüne geçilmesi maksadı ile yapılan bir düzenlemeydi. Ancak hız limitinin çok düşük olması mevcut karayolunu kullanan araç sahiplerinin mağdur olmasına sebep olmuştu. Bize gelen talepler üzerine hem vatandaşların can güvenliğini sağlamak hem de araç sahiplerini mağdur etmemek adına, gerek ilçe teşkilatımız gerekse bölge milletvekilimiz Tülay Kaynarca’nın da girişimleri ile hız limiti UKOME komisyon kararı ile 70 km’ye çıkarıldı.  Hız limitinin artması sürücüleri yanıltmasın. Geçtiğimiz yıllarda Muratçeşme- Parkköy bölgesinde aşırı hız ve dikkatsizlik nedeni ile birçok yaya ölümü gerçekleşti. Ben buradan hem sürücülerimizin hem de vatandaşlarımızın çok dikkatli olmalarını istiyorum. Temennimiz hiçbir can kaybı, kaza ve mağduriyet yaşanmadan bu güzergâhın kullanılmasıdır. Biz hız limiti konusunda vatandaşlarımızdan gelen yoğun talebi dikkate aldık. Umarım vatandaşlarımızda trafik kurallarını ve uyarıları dikkat alır. Yeni kararın ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 

EDİTÖR NOTU: Yanlış uygulama yapıldığı ortaya çıktığına göre 50 Km hız limitini aştıkları gerekçesiyle ceza kesilen vatandaşların paraları iade edilsin…

Parkköy ve Muratçeşme bölgesinde aşırı hız nedeniyle trafik kazaları yaşanmıyor… Bir küçük çocuğun bisikleti ile karşıya geçmeye çalışmasının haricinde bütün ölümlü kazalar gece oldu… Sebebi ise E-5 Karayolunda ışıklandırma olmaması. Karayolları bu yolu görmüyor mu? Sorunu yazdığıma göre şimdi Karakaş’ın girişimlerini bekliyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol