Silivri Facebook
banner88

KARAKAŞ;

BU MİLLET SENİN AKIL OYUNLARINA GELMEYECEK

 

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, İBB’nin tüm uyarılarına rağmen,  Selimpaşa’da,  Silivri Belediyesi tarafından yapımına izin verilerek kamu arazisine izinsiz olarak yapılan büfenin yıkılmasına ilişkin açıklama da bulundu. Yıkımla ilgili Özcan Işıklar’ın açıklamalarını da sert bir dille eleştiren Karakaş “ kamu arazisine peşkeş çekerek asıl eşkıyalığı sen yapıyorsun. Masum vatandaşı kanunsuz vaatlerinle kandırıp  bir de vicdan sömürüsü yapıyorsun. En büyük vicdansızlık senin bu insanların duyguları ile oynayarak maddi manevi zarar vermendir. Bu millet senin akıl oyunlarına gelmeyecek.” dedi.

 

KAMU ARAZİSİNE PEŞKEŞ ÇEKEREK EŞKİYALIĞI SEN YAPIYORSUN

 

Karakaş açıklaması şöyle devam etti ; “ İBB Daire başkanımız ile ve  zabıta müdürü ile yaptığımız  görüşmelerde, yapılan bütün uyarılara rağmen, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın kamu arazisine izinsiz olarak büfe yeri verdiği ve ısrarla bu büfelerin yapılması sonucu  bu yıkımın  gerçekleştiğini bilgisini aldık. Daha önceden yapılan tespitte 4 adet büfe vardı. Bunların yıkımı durdurulmuştu. Bundan sonra yapmayın uyarısına rağmen yapılan 2 büfe haklı olarak yıkılmıştır. Selimpaşa sahilinde ve diğer yerlerde   tespit edilen 63 büfeden daha önceden ruhsatlı olanlarının yıkılmayacağını biz devreye girerek zaten söylemiştik. Ancak belediye başkanı ısrarla kamuya ait olan yerleri birilerine peşkeş çekme mantığı ile büfe vererek aklınca kurnazlık yapıyor. Kamu arazisine peşkeş çekerek asıl eşkıyalığı da kendisi yapıyor. Masum vatandaşı kanunsuz vaatlerle kandırıp  bir de vicdan sömürüsü yapıyor.  En büyük vicdansızlık bu insanların duyguları ile oynayarak maddi manevi zarar vermektir. Bu millet senin akıl oyunlarına gelmeyecek. Bu iki büfe yeri, daha önce tespit edilen büfelerden sonra yapılan yerler olduğu için yıkımı gerçekleştirilmiştir. Bu büfeler yapılmadan önce, İBB’ye ait zabıta ekiplerimiz tarafından  uyarılmış olmalarına rağmen ısrarla büfeleri yapmışlardır. Yapılan yıkımın ardından belediye başkanı yıkımı eşkıyalığa benzetmiş. Ben buradan soruyorum size. Yapılan onca uyarıya rağmen, kamuya ait alana ısrarla ve inatla büfe yeri vererek peşkeş çekmek sureti ile vatandaşı kandırıp zor durumda bırakmak eşkıyalığın da ötesinde değil midir?   Sen kamu malına, kamu arazisine  hiçbir yetkin, hakkın, hukukun olmadığı halde nasıl büfe yeri verirsin? Sana inanarak, senin ipinle kuyuya inerek mağdur olan, maddi manevi zarara uğrayan bu insanlara yazık değil mi? O bölgede bütün yasal sorumluluklarını yerine getirerek, resmi şekilde hiçbir problemi olmayan gerçek hak sahibi esnaflara yazık değil mi?  Orada ki esnaflar esnaf değil mi? Sırf birilerine peşkeş çekeceksin diye orada haksız rekabete yol açıyorsun. Kanunsuz, izinsiz, ruhsatsız kamu arazine büfe yeri vermek eşkıyalığın ta kendisidir. Esas eşkıyalığı sen yapıyorsun.

 

VERGİSİNİ KİRASINI ÖDEYEN ESNAFLARA YAZIK DEĞİLMİ?

 

Bura da  yıllardır hizmet veren, kirasını vergisini ödeyen esnaflara yazık değil mi ? Bunların çolu çocuğu yok mu? Yasal olarak  esnaflık yapanların etrafını  büfelerle dolduran bu zihniyeti şiddetle  kınıyorum. Yaptığı açıklamada “ astarı pahalıya mal olacak” diyor. Bu üslupla devam ederse kendi zararlı çıkar. Bir belediye başkanı sağ duyulu olmak zorundadır. Tehditle bu iş olmaz. Bunun altında da kendisi kalır.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol