Silivri Facebook
banner88

KARAKAŞ: SİLİVRİ'NİN GELİŞMESİNİ İSTEMEYEN BİRİLERİ VAR...

SİLİVRİ’YE 1 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPILDI

 

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, hemşeri dernekleri ile kahvaltılı toplantılarına devam ediyor. Karakaş, İlçe Başkanlığı makamında Tokat Sulusaray Tekkeyeni Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Murat Güler ve yönetim kurulu üyelerini misafir ederek Silivri’ye yapılan yatırımlar ve hizmetler hakkında bilgi verdi.

Tokat ili Sulusaray İlçesi Tekkeyeni Köyü Yard. Day. Derneği ile gerçekleşen kahvaltıda konuşan AK Parti Silivri ilçe Başkanı Metin Karakaş, “ Hangi ilçeye giderseniz gidin, bu ilçelerin içersisinde mutlaka memleket mahalleleri vardır. Samsun Mahallesi, Tokat Mahallesi, Yozgat Mahallesi vs. Bu mahallelerin hangisine giderseniz gidin bu mahalleler genelde varoş mahallesidir. Kaderine terk edilmiş mahallelerdir. Anadolu’dan gelen 1. kuşak hemşerilerimizin derdi; İstanbul’a gelip yerleşmek, kafasını sokacak bir ev bulmak olmuş. Yani hizmet almış almamış pek önemmişler. Ama 2. nesil büyüdükçe, o varoş mahalleden çıkıp otobüse bindiğinde, asfalt, park, alt yapı, yol, okul gibi birçok hizmetin varlığını görünce bu hizmetlerden yararlanmak adına tekrar mahallelerine dönüp, birlik olup dernekleşmişler, siyasi otoritenin yanında yer almışlar ve yaşadıkları mahallelere hizmet akışını sağlamaya çalışmışlardır. Burada tercih edilen partiler ise genelde muhafazakar veya milliyetçi partiler oluyor. Böylelikle bu siyasi mücadelenin de içine girerek hakkını aramaya başlıyorlar” dedi.

 

MAHALLELERDE HİZMET AYRIMI YAPMADIK

 Silivri’de yapılan hizmetlerde hiçbir zaman mahallelerde hizmet ayrımı yapmadıklarına da dikkat çeken Karakaş “Biz 2004 yılında belediyeyi aldığımızda Pirimehmet Paşa Mahallemize ne hizmet yapılmışsa, Mimarsinan Mahallesine de aynı hizmeti, aynı yatırımı yaptık. Mahalle, oy ayrımı yapmadan. Semizkumlar’da ceza evinin önüne 50 yataklı Devlet Hastanesi yapılıyor. Başhekimi bile atandı. Denizin 10 metre altında 3 metre çapında tüneller kazılıyor. Kocaman borular döşeniyor. Bunların ucu Kınalı’ da ki arıtmadan çıkacak. Kiptaş bölgesinden sahile kadar bir çok yerde yerin altında köstebekler çalışıyor. Bu tam eski para ile 400 milyonluk yatırım. Dere ıslah çalışması 62 milyon lira değerinde bir yatırım. Silivri’de 1 milyar dolar yatırım yapmışız. Silivri’de 10 yılda 59 tane okul yapmışız. Ama Silivri hala geride. Neden geride? Burada Silivri’nin gelişmesini istemeyen birileri var. Küçük olsun bizim olsun mantığı ile hareket eden birileri var. Bu nedenle bu inancı yıkmak için Silivri’yi hep beraber modern bir şekilde büyütüp geliştirmemiz için, çocuklarımızın geleceği için, sizlerin desteğine ihtiyacımız var.” dedi

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol