Silivri Facebook
banner88

KARAKAŞ

KARAKAŞ “ IŞIKLAR OY UĞRUNA KENDİ ÖRGÜTÜNÜ BİLE KANDIRIYOR”

 

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş Selimpaşa ve Kavaklı Mahallesi 1/5000’lik planları ile ilgili son durum değerlendirmesi ve taleplere ilişkin her iki mahallenin de kanaat önderleri ile bir araya gelerek kahvaltılı toplantı düzenledi. AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı konferans salonunda gerçekleşen toplantıya, Selimpaşa eski belediye başkanı Ahmet Yağcıoğlu, belediye meclis üyeleri, Yalçın Yönet, Saffet Sert, Zeki Tüfekçi,Tamer Şişman, Sezgin Emir, Osman Umuç,Tamer Akın, yönetim kurulu üyeleri Süleyman Atasoy, Filiz Güler, Turan Kurtarmış, Selimpaşa Mahalle Başkanı Mustafa Zorlu, Kavaklı Mahalle Başkanı Cengiz Han ve çok sayıda kanaat önderi katıldı.

 

GEREKİRSE CHP’NİN KONFERANS SALONUNDA PLANLARI ANLATIRIM

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, “Bu toplantıyı yapma amacımız, nerelerde düzeltme yapabileceğimiz, bu planlarda nerelerde nüfus artışı yapabileceğimizi, bu konuda hangi adımları atmamız gerektiği noktasında da ortak akıl olarak oluşturmaktır. Bu ortak akılı ve kati Büyükşehir meclisinde de bu planı revize ettirmek için bizlerde siyasi gücümüzü kullanalım. Ben belediye meclis toplantısını yarıda bırakarak daha önceden planlanmış olan Sayın Kadir Topbaş başkanımızla olan randevumuza gittim. Kendisini evinde ziyaret ettim. İmar komisyon başkanımız Sefer beyi de çağırmıştı. Görüşmemiz boyunca  bu planları da masaya yatırarak kendilerine anlattım.

 Mayıs ayı meclisinin ilk oturumunda verdiğimiz sözlü önerge ile bu planları ikinci oturumda meclis üyelerinin de katılımı ile oturup tartışalım. Herkes kafasında ki düşünceyi anlatsın. Ortak aklı oluşturalım şeklinde gayet masumane bir önergemiz vardı. Saffet bey önergeyi sundu. Yalçın kardeşimiz savunmasını yaptı. Ama her zaman ki gibi niyeti planları revize etmekten ziyade siyasi şov yapmak olan belediye bu işin  tarafı olmak istemedi. Atatürk meydanında yapalım dediler. Bizim için fark etmez. Birkaç arkadaşımızla geliriz CHP’nin konferans salonunda CHP’lilere bile anlatırım bu planları. Çünkü biz sonuna kadar bu planların arkasındayız. Bu planın kusuru olabilir ama bu plan yanlış bir plan değil. Bu kusurlarla ilgili tedbirli olan plan notlarını oluşturduğumuzu her yerde anlattık. Ama yoğunluk, kat artışları, belli yerlerdeki düzenlemelerin yapılması noktasında da hep birlikte karar vereceğiz. Bunu yapan bir meclistir, bunu düzeltecek olan da Büyükşehir belediye meclisidir. Mahallelerde bilerek veya bilmeyerek, belediyenin de yönlendirmeleri ile yapılan kulislerle tıpkı Silivri’nin planlarında yapılan spekülasyonlar gibi  bu planları boğuntuya getirmeye çalışıyorlar.” dedi.  

 

ALTINKÖK’DEN 5 MADDELİK ÇÖZÜM ÖNERİSİ

 

Selimpaşa Mahalle sakinlerinden Mustafa Altınkök, Karakaş ve yönetimine tertiplenen toplantı için teşekkür ederek başladığı konuşmasında soruna 5 maddelik bir çözüm önerisi getirerek, “Selimpaşa planlarının da memnuniyeti  kazanmak için 5 adet çözüm var. Yoğurthane bölgesinde, otobana kadar vatandaşa 1.20 imar 4-5 de kat verilmesi lazım. E-5’in alt tarafında kalan yazlık bölgede, nasıl anlatacaksanız, 300 metrenin altında parsellerin tamamının imarının  devam edeceğini anlatmamız lazım. 300 metrenin altındaki parsellere imar verilmeyeceğini anlatıyorlar. Bilinçli bilgi kirliliği yaratıyorlar. 10 bin civarında ki dilekçenin 3 bine yakını bu yüzden verildi. Dere kenarında bulunan alanda yani en büyük sıkıntının yaşandığı bölgede, şunu çok iyi anlatmamız lazım dere ıslah çalışması yapıldıktan sonra parsellerin tamamının imar hakkının tekrardan verileceğini anlatmamız lazım. İnsanların bir kaybı olmayacağı anlaşılsın. Çünkü burada insanlar yanlış bilgilendiriliyor. Her hangi bir haklarının kalmadığı anlatılıyor. Kavaklı yolunun sol tarafı ile sanayinin arasında kalan bölge bozulmamış, hiçbir yapılanma yok 3-5 tane yer var. Bu bölgenin sokakları caddeleri açıldığı zaman, buraya verilecek bir yapılaşma ile insanların nasıl mutlu olduğunu göreceksiniz. Bütün bunlar yapıldığında her kesin gönlünü ve duasını alırsınız. “ dedi.

 

BELEDİYE BAŞKANI PLANLARI SABOTE EDİYOR

 

AK Parti Belediye Meclis üyeleri  Saffet Sert ve Yalçın Yönet  ise konuya ilişkin yaptıkları açıklamalarda, “Biz Selimpaşa önergeleri ile ilgili dün çok net bir önerge verdik. Bu konuyu mecliste tartışmak istedik. Hatta başkanımız Atatürk meydanında yada nerede isterseniz orada yapalım dedi. Bu konu belediye tarafından  kamuoyuna yanlış anlatıldığını, sabote edildiğini düzeltmek için bu önergeyi verdik. Bu konunun muhatabı Selimpaşa bu yüzden Selimpaşa’da belediye başkanının da vatandaşların da katılacağı bir toplantı yapalım. Belediye başkanının da katılması lazım. Belediye başkanının kendisi ve kadrosu bu işi sabote ediyor. Kavaklı’ya gidip Kavaklı’da planları överken, Selimpaşa’da planları nasıl kötülediğini, alt kadrosunun insanları nasıl yanlış yönlendirdiğini görüyoruz. Selimpaşa’nın planları askıdan yeni indi. İtirazların hepsi incelenecek, raporlar değerlendirilip insanlara cevap verilecek. Belediyenin 1 Nisan’dan sonra hiç kimseye ruhsat vermediğini söylüyorsunuz. Bu yasalara tamamen aykırıdır. Bundan sonraki süreçte gerekli yerler meclis komisyonunun itirazları ile düzeltilecek, bu plan tekrar meclise sunulacak, meclis onayacak, Silivri’ye belediyesine tebliğ ettiğinde eski planlar geçersiz olacak. Bu süreç 3 ay 5 ay belki de 1 yıl sürecek. Bu süreç içerisinde belediye insanlara mevcut planlara göre ruhsat vermek mecburiyetindedir. İnsanları senin yerin yeşil alanda kaldı, hiçbir hakkında kalmadı, artık ruhsat veremiyoruz diyerek vatandaşı kandırıyorlar planları sabote ediyorlar.” Diyerek, “ Bu plan Selimpaşa’ya katma değer kazandırdı.”  Vurgusu yaptılar. Oldukça verimli bir şekilde gerçekleşen toplantıda katılımcılar planlara ilişkin tespitlerini ve isteklerini AK Parti’li heyete sinevizyona yansıtılan görüntüler eşliğinde anlattı. Toplantı soru, cevap şeklinde sona erdi.

 

KARAKAŞ “BU SORUNU ÇÖZECEK İRADE BİZİZ”

 

Toplantı sonunda toplantıya ilişkin genel bir değerlendirme de bulunan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, “Geçekleştirdiğimiz toplantı çok seviyeli ve verimli bir toplantı oldu. Kamuoyunun beklentilerini tespit ettik. Özellikle rapor hazırlayıp getiren arkadaşlarımız vardı. Planlarla ilgili her kes düşüncesini açıkça söyledi. Şunu tekrar etmekte fayda var ki; Silivri Belediyesi karalıyor, insanları yanıltarak ucuz siyaset yapıyor. Bize iletilen sıkıntılar çözülmeyecek sıkıntılar değil. Bunlar çözülecek. Bu plan revize edildikten sonra Selimpaşa’ya çok ciddi bir şekilde ivme kazandıracak. Ama yerel belediye şu anda bu beceriksizliğinden dolayı, bu planları yapma kabiliyeti olmadığından kötülemesinden dolayı, kamuoyunda yanlış algılanıyor ve bu tutum Silivri’nin katma değerini düşürüyor. Bunu toplantıda hep birlikte konuştuk. Arazi fiyatlarının düşmesine sebep olan bu sabotajla ilgili gerekirse Selimpaşa’da toplantı yapmak için çağrı yaptığımızı bir kez daha tekrar ettik. Selimpaşa halkı ile beraber Hep birlikte halkın karşısına çıkalım, kim yalan söylüyor? Kim halkı kandırıyor görelim demek sureti ile de bu çağrımızı yeniledik. Bu konunun ilk olarak  belediye meclisinde konuşulması için önerge vermiştik. Ama bu konuda belediye meclis gündeminde de konuşmaya koktular. korkak davrandılar. Çünkü yalanlarının ortaya çıkmasından çekindiler ve böle bir toplantıya gerek duymadılar. Bunu meclis toplantısında alenen gördük. Bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu ve bu planların doğru bir plan olduğunu her zaman söylediğim gibi tekrar ediyorum. Planlara ilişkin yaptığımız istişare toplantıları ile de halkımızın talepleri neticesinde yapılacak revizyonla bu iş düzelecektir. Zaten bu işi düzeltecek tek iradenin de bizlerin olduğunu Silivri bir kez daha görmüştür. bu plan Silivri’ye ve Selimpaşa’ya katma değer kazandıracak bir plandır. Bu süreçten sonra gerekirse CHP konferans salonunda örgütünü bile nasıl kandırdığını, belediye başkanının yalan üzerine nasıl bir dünya kurduğunu insanlara tek tek anlatacağım. Birileri oy toplama niyet ile insanları kandırırken, bizler aklı başında bir çalışma ile Selimpaşa, Kavaklı ve Ortaköy halkının önde gelen isimleri toplayarak bu planları nasıl iyileştire bilirizin metotlarını aradık. Bu konuda ortak bir akıl oluşturmak sureti ile ortak bir sonuca da gitti. Bu sonuçları Büyükşehir yetkilileri ile de görüşerek bu kararları planlara işleteceğiz.” dedi.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol