Silivri Facebook
banner88

Kırkıcı : ''Ülke kaosa gidecek.''
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın ‘laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği’ iddiasıyla AKP’nin kapatılması istemiyle açtığı davanın yankıları sürüyor.
 
Anayasa Mahkemesi’ne açılan dava ile ilgili açıklamalarda bulunan ÖDP Silivri İlçe Başkanı Süheyl Kırkıcı, AKP’nin bu süreçten karşı çıkacağını ifade etti. Kırkıcı’nın yapmış olduğu yazılı basın açıklaması şu şekilde;
 
“Parti kapatma girişimleri demokrasimiz adına utanç vericidir. Yargıtay başsavcısının AKP’yi kapatma davası Türkiye’yi yeni bir kaosa sürükleyecektir. Daha önce de laikliği koruma adına partiler kapatılmıştı. Ancak bunun sonuçları olarak karşımıza AKP’yi çıkarmıştır. Çünkü onları var eden koşullar var oldukça AKP’nin misyonu sona ermeyecektir. Yine mağduru oynayacak AKP, bu süreçten karlı çıkacaktır.
 
AKP izlediği antidemokratik ve gerilim siyasetiyle toplum yaşamında büyük tahribatlar yapmıştır. Üstelik “ ben yüzde 47 oy aldım, bunun dışında meşruiyet aramam, toplumsal uzlaşma aramaya ihtiyacım yok” diyerek toplumsal talepleri görmezden gelen, onları aşağılayan ve bildiğini okumaktan vazgeçmeyen bir anlayışla ülkeyi yönetmeyi hedef almıştır.
 
Ancak AKP’yi ve onun yıkım politikalarını durduracak ve geriletecek güç, ne askeri muhtıralar ne de balans ayarcı zihniyetlerdir. Dün sosyal güvenlik hakları için meydana çıkan emekçiler, demokratlar, işçiler, kamu çalışanlarıdır. Yani bu ülkenin haksızlığa uğrayanları, eşitsizliğe maruz bırakılanlarıdır.
 
İddianame’de Silivri’nin ve belediye başkanının adının geçmesi çok talihsiz bir durumdur. AKP’li yöneticiler arasında Türkiye’yi çaktırmadan adım adım şeriat hükümleriyle yönetilen bir ülkeye dönüştürmeyi hedefleyen kişiler vardır. Bir kısmının böyle düşündüğüne kuşkumuz da yok.
Ancak Silivri Eğitim-Sen ve Silivri ADD’nin öncülüğünde kamuoyuna taşınan ve gerek sözlük olayında gerekse safahat kitabının dağıtılmasında Hüseyin Turan’ın inisiyatifinden çok, genel merkezin veya benzer bir adresin belirleyici olduğu görülüyor.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol