Silivri Facebook
banner88

MECLİSTE HAVA GİDEREK ISINIYOR

CHP’li yeni yönetime Ak Parti’nin verdiği 100 günlük sürenin dolmasına ramak kaldı ve tartışmalar başladı.

Silivri Belediyesi Temmuz Ayı Meclisi 1. oturumu dün yapıldı. 31 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda özellikle arazi satışı konusu maddesi CHP ve Ak Parti’lilerin zaman zaman tartışmasına zemin hazırladı.

Silivri Belediye Meclisi Temmuz Ayı 1. oturumu dün saat 14.30 da belediye meclis salonunda gerçekleşti. 31 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda güne damgasını vuran hiç kuşkusuz arazi satışı maddesi oldu.
Yoğun bir ilginin yaşandığı mecliste havanında sıcak olması dolayısı ile klimaların yetersiz kalmasından sıcaklık salonda zaman zaman hamamı aratmayacak derecelere yükseldi. Sakin bir ortamda başlayan mecliste 26. maddeye kadar gündem maddelerinin neredeyse tamamı oy birliği ile geçti.
ARSA SATIŞLARI HAVAYI İYİCE ISITTI
Arsa satışları konusuna kadar sakin ve uyumlu bir havada geçen meclis işte bu madde de hareketlendi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar belediyeye ait 100 kadar 20 dönümden az irili ufaklı arsanın satışını meclise getirdiklerini bunların satılmasının gerektiğini belirterek özetle şunları söyledi ;   Silivri Belediyesi’nin borcu söylendiği gibi 10 trilyon değildir. Beldelerin de kapatılarak oradan gelen borçlarında eklenmesi ile birlikte toplam borç 40 trilyonlara dayanmıştır. Bu borcun mutlaka yapılandırılması gerekiyor. Nefes alabilmemiz için en az 15 trilyon gibi bir kaynağa ihtiyacımız var. Bu kaynak sağlandığı taktirde borçlarımızı yapılandırır ve nefes alırız. Bizimle birlikte Silivri esnafı da nefes alır. Borcun büyük bir miktarı küçük alacakların toplamından oluşuyor. Eğer biz bu borcu yapılandırmazsak bir yıl sonra borcumuz artarak büyüyecek ve sıkıntı daha da büyüyecek.
KARAKAŞ “ 3 AYDA TOPLANAN PARA NE OLDU? “
Silivri Belediye Meclis Üyesi Metin Karakaş’ta bu arada konu ile ilgili söz alarak Silivri Belediyesi’ne 3 ayda yaklaşık 10 trilyona yakın para girdi. Bunun 2 trilyonunu personel gideri olarak ele alırsak , kalan para sizi rahatlatmadı mı? Böyle bir toplu satışın yapılmasını doğru bulmuyoruz. Bunun tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz .
IŞIKLAR “ PARA BUHAR OLDU “
Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Metin Karakaş’ın 3 ayda toplanan para ile doğru dürüst bir yatırım yapılmadığını belirtik bu paralar ile ödemelerin yapılıp yapılmamasını sorması üzerine tekrar söz alan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar paranın buhar olduğunu söyleyerek şöyle konuştu “ Okul çağımızda öğretmenimiz bize soru sorardı “ Çöle yağmur yağar mı ? “ diye. Bizde el kardırır ve “ Yağmaz “ cevabını verirdik. Oysa öğretmenimiz bize çöle yağmur yağdığını fakat su taneciklerinin sıcaktan dolayı havada buhar olduğu için yere düşmediğini söyleyince çok şaşırmıştık. Şimdi bizim konumumuz da öyle. O kadar çok borç var ki 3 ay içerisinde bizim kasamıza giren para hesabımıza geçmeden alacaklılara gitti ve resmen buhar oldu. Biz bu parayı görme şansımız bile olmadı. Ben bu arazi satışlarından elde edilecek gelirden hiçbir şekilde yatırım yapmayacağım. Bu paraların tamamını borçların yapılandırılmasında kullanacağız. Sadece Çanta Belediyesi’nin asfalt borcu için ödediğimiz rakam 1 trilyon 200 milyar. 
KARAKAŞ “ KENDİ BORÇLARIMIZIN HESABINI VERİRİZ “
26. maddenin görüşülmesi sırasında Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile tartışmaya giren Metin Karakaş Işıklar’ın sürekli olarak borcun 40 trilyon civarında olmasını gündeme getirmesi üzerine söz alarak kendileri dönemin de Silivri Belediyesi olarak yapılan borcun hesabını verebileceklerini belirterek şunları söyledi ; Geçen dönem Silivri Belediyesi’nin borçlarının hesabını verebiliriz. Fakat belde belediyelerin borçlarının hesabını verme şnsımız yok. Sizin belediye başkan yardımcısı olduğunuz dönemde biz de belediye yi 8.5 trilyon borçla devir aldık. 10 trilyonluk bütçesi olan bir belediyeyi 8.5 trilyon ile devir aldık. Buna rağmen şu kadar borcumuz var, hizmet getiremeyiz demedik. Hükümet kaynakları, Büyükşehir ve Silivri Belediyesi’nin yatırımları geçtiğimiz dönem 700 trilyon civarıdır.
IŞIKLAR “ SİZ BİR KALEMDE 320 DÖNÜM SATTINIZ “
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Metin Karakaş’a cevaben siz ilk gün daha 1. noterin bulunduğu binayı İSKİ’ye sattınız diyerek şunları söyledi ; Siz daha göreve geldiğiniz ilk gün İSKİ’ye 1. noterin bulunduğu binayı sattınız. Bizim satmayı önerdiğimiz 100 parça irili ufaklı yerin toplam miktarı 200 dönüm civarı. Oysa siz TOKİ’ye bir kalemde 320 dönüm yer sattınız. Ben hiç kimsenin yapmaya cesaret edemediği bir şeyi yaptım. İlk mecliste arsa satışını gündeme getirdim. Siyasi geleceğimi düşünmeden bunu yaptım. Çünkü yapılması gerekiyordu. Bu borçların yapılandırılması için bu şart. Belediye yapılan planlar ile arazi kazanabilir yeniden. Fakat biz bu arazileri elimizde tutar ve borç yarın 70 trilyonları bulursa bana “ Niye arazileri satıp borçları ödemedin “ diye sorarlar.
Silivri Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı 1. Oturumu’na damgasını vuran 26. madde sonrasında diğer maddeler yine oy birliği ile kabul edildi ve meclis Cuma günü tekrar toplanmak üzere dağıldı. A.Refik BEK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol