Silivri Facebook
banner88

MHP İLÇE TEŞKİLATI BASIN DUYURUSU...

MHP Silivri İlçe Teşkilatı Basın Duyurusu

Başbuğ Alpaslan Türkeş'in 16. ölüm yıldönümü

 

Necip Türk milletinin yetiştirdiği kutlu evlatlarından biri olan, bütün Türklerin son Başbuğ'u cennet mekan Başbuğ Alpaslan Türkeş'in ebedi âleme göçmesinin üzerinden tam 16 sene geçti. 4 Nisan 1997 günü aramızdan bedenen ayrılan Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in 16. ölüm yıldönümünde rahmetle anıyoruz.

 

Sadece bir siyaset adamı olmadığını, gelecek seçimleri değil gelecek nesilleri düşünen bilge Başbuğ'umuzun hayatını kısaca üç-beş kelâmla elbette anlatamayız. O diğer siyasetçiler gibi gözünü iktidar bürümüş, koltuk sevdalısı biri değildi. O gerçek bir vatan sevdalısı ve çok sevdiği milletini ileri nasıl götürebilir düşünceleriyle geceli gündüzlü durmadan çalışan Türk milletinin yetiştirdiği büyük evlatlarından birisiydi.

 

Başbuğumuz ömrünün yarım asırdan fazlasını Türk milliyetçiliği hareketine adamıştır. Türk Milletinin yaşadığı sorunları ve gelişmeleri yok etmek için hakka yürüdüğü son ana kadar Türk Milletine ve Türk Dünyasına hizmet etmeye devam etmiştir.  Tutukluluklar gördüğü, işkenceye maruz kaldığı 1944-1980 yıllarından 1997 yılı 4 nisanına kadar hep ayaktaydı. Aman dilemedi ,mazeret ortaya koymadı. Uğruna baş koyduğu davasının zorluğundan, çilesinden bahsetmedi. İhanetler gördü yılmadı, yıkılmadı.



Geride kalan bu on altı senenin her biri, onu daha çok andığımız, daha çok aradığımız günlerin ve artan bağlılığımızın en büyük ispatı olmuştur.

Bugün Türkiye’miz sosyal, siyasal, ekonomik, kültürel bir buhran ve bunalım hali yaşamaktadır.

Bunlardan daha da vahimi ise, Türk milleti, bin yıllık kardeşliğini sorgulama ve sadakatini sınama noktasına kadar sıkıştırılmış ve gerilmiştir.

Merhum Başbuğumuzun sevdalısı olduğu büyük Türk milleti üzerinde tehditlerin arttığı bu günlerde, milli kimlik, milli varlık ve milli bekanın devamı için ittifak etmiş vatan evlatlarının dayanışmasına ve güç birliğine her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır. İçimizde başbuğ sevgisi ve onun kararlılığı, azmi, cesareti olmalı. Ülkücü Hareket ve Milliyetçi Hareket Partisi su gibi hava gibi önemlidir. Bilge kağanın şu sözünü hatırlatmak isterim;

Türk beyleri, Türk Milleti işitin..

Üstte gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe

Ey Türk Milleti senin ilini, Senin töreni kim bozabilir.

Ey Türk Milleti titre ve kendine dön…

 

Türk Milletinin Başbuğu Büyük Lider BA?BU? Alparslan TÜRKE?'in Vefatının 16. yıl dönümünde Rahmetle Anarken Yüce Mevladan Mekanının Cennet Olması Diliyorum.

 

  MHP SİLİVRİ İLÇE BA?KANI

 ?ENO?LU TÜRKYILMAZ

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol