Silivri Facebook
banner88

MHP SİLİVRİ BASIN DUYURUSU...

 

MHP Silivri İlçe Teşkilatı Basın Duyurusu

 

Balkan savaşlarının üzerinden tam bir asır geçti. 8 Ekim 1912 tarihinde başlayan ve Türk Milleti adına kötü sonuçlara yol açan Balkan savaşları, tarihimizin en acı sayfalarından bir tanesidir.

 

Türk milletinin hoşgörü götürdüğü Balkan coğrafyasından, zalimce sürülerek; geride yüz binlerce ölü ve yaralıyla birlikte, milyonlarca da evinden, doğduğu topraklardan uzaklaştırılan insan kaldı.

 

İnançların, kültürlerin, medeniyetlerin ve milletlerin kesiştiği bir bölge olan Balkanlar;Jeopolitik konumu dolayısıyla sürekli dış güçlerin müdahalelerine maruz kalmıştır.

 

Balkanlarda ki topluluklar, Osmanlı İmparatorluğu’nun zayıflamasıyla birlikte, bir ulus kimliğinde, bir ortak paydada buluşamadıkları için inanç ve  etnik kimlikleriyle ilgili kışkırtılmış, bir çatışma  içine sokulmuşlardır.

Balkan savaşları neticesinde Osmanlı Devleti’nin çok büyük bir oranda toprak kaybetmekle kalmamış, Osmanlıya karşı savaşan devletler, bölgede yaşayan Türk ve Müslüman kardeşlerimiz üzerinde büyük bir soykırım gerçekleştirmişlerdir.

Balkanlarla birlikte Edirne, Kırklareli, Tekirdağ illerimiz de Bulgar işgali altında kalmıştır. Trakya, tarihinin gördüğü en ağır zulümleri bu dönemde yaşamıştır.650 bin Türk-Müslüman öldürülerek, 1 milyon Türk ise yaşadığı toprakları can korkusuyla terk ederek Anadolu'ya ve Doğu Trakya'ya göç etmek zorunda kalmıştır.Bu göç sırasında 630 bin civarında göçmen de yollarda hastalık ve diğer devletlerin saldırıları sonucunda hayatını kaybetmiştir.

Balkan Savaşlarında etnik kimlik ve inanç farklılıklarını ateşleyen emperyalist devletler;bunun bir benzerini yaklaşık seksen yıl sonra 1992-1995 yılları arasında Bosna Savaşı'ndaki Srebrenitsa katliamında aynen tekrarlamıştır.Türk-Müslüman kardeşlerimiz sırf farklı oldukları için katledilmiş, malları gasp edilmiştir. Srebrenitsa’daki dram hala zihinlerden silinmemiştir. Balkan Türklerine karşı uygulanan asimilasyon politikaları unutulmamıştır,unutulmayacaktır.

 

Yüz yıl önce Balkanlarda, emperyalist devletlerin etnik kimlik ve inanç farklılıkları üzerine yaptıkları oyunun bir benzeri Orta Doğu'da da yaşanmakta ve Balkan Savaşı'ndaki süreçle benzeşmektedir. Tarihten dersler çıkarmalı , Orta Doğu ve Türkiye'de böyle bir siyasetten uzak durulmalıdır.

 

Osmanlı, Balkanlarda yabancıların birbirleriyle birleşmesini önleyici politika izliyordu. Abdülhamit tahttan indirildikten sonra bu politika terk edilmiştir.Akabinde de birbirine muhalif olan kiliseler Makedonya'da yaptıkları toplantıda birleşmişlerdir.Osmanlı yönetiminin hacizliği ve atmış olduğu bir yanlış adım korkunç sonuçlara neden olmuştur. Günümüz de de Suriye'deki muhalif grupları ‘birleştireceğiz’ dersek  yarın kendi başımıza da büyük bela açma ihtimalimiz doğacaktır.

 

Batı Trakya Türklüğü dün vardı, bugün vardır ve yarın da ilelebet olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi Balkanlardaki Türk varlığına yönelik tüm haksızlıkların karşısında,soydaşlarımızın yanında her zaman yer alacaktır. Balkanlardaki Türk varlığının daim olması için; MHP olarak elimizden gelen her şey yapılacaktır.
 

Balkan Savaşlarının 100. yılında şehitlerimize rahmet diliyor, gelecek yılların balkanlarda ki kardeşlerimize huzur, sağlık ve esenlikler getirmesini temenni ediyoruz.

 
MHP Silivri Basın Sözcüleri,
İlknur KANBUROĞLU,Varol KARADENİZ

 

iletişim:

Varol Karadeniz 0532 671 46 57

İlknur Kanburoğlu 0537 607 46 56

 E posta:

[email protected]

[email protected]

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol