Silivri Facebook
banner88

Müezzinoğlu Silivrili Sanayicilerle Buluştu
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı, düzenlediği milletvekili ilçe toplantılarının beşincisini geçtiğimiz Cumartesi günü AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirdi.
 
Silivrili iş adamları ile gerçekleştirilen toplantı Silivri Kale Park’ta yapıldı. Toplantıya Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Başkan Yardımcısı Metin Karakaş, Selimpaşa Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu, Çanta Belediye Başkanı Tahir Sert, Gümüşyaka Belediye Başkanı Hüseyin Agu, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Halit Girgin, AK Parti Silivri İlçe Yönetimi, İl Genel Meclis Üyeleri, SİAD Başkanı Kadir Baran ve Silivrili iş adamları katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan AKP Silivri İlçe Başkanı Halit Girgin:
“Toplantımızın amacı; milletvekillerimizin, toplumun farklı kesimleriyle buluşarak sorunlarını dinlemesi, çözüm önerilerinin yasamayla ilgili olanlarının TBMM gündemine taşıması, yürütme ve idari konuların ilgililere ulaştırılması” şeklinde konuştu. 
 
Girgin’in ardından kısa bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan:
“Geçmiş yıllarda milletvekillerimiz bu kadar sık ilçemize gelmezdi. Halkın içine çıkabilmek, halkla ve sivil toplum örgütleriyle birlikte kenti yönetmek güzel bir şey. Desteklerinden ötürü il yönetimine teşekkür ederim” dedi. Mehmet Müezzinoğlu, uzun zamandır Silivri’ye gelmek istediğini, program yoğunluğundan dolayı bugün gelebildiğini söyleyerek, sözü Silivri Sanayici ve İş adamları Derneği Başkanı Kadir Baran’a bıraktı.
 
Baran, istekleri sıraladı
Sanayicilerin sorunlarının hiçbir zaman bitmeyeceğini dile getiren Sanayici ve İş adamları Derneği Başkanı Kadir Baran, şunları söyledi “Türkiye’de sanayicinin sorunu hiçbir zaman bitmez. Dövizin gerçek değerini bulmasını istiyoruz. Ülkede üretim ve istihdam sorunu var. Diğer sorunumuz, bölgemiz gelişmiş bir bölge kabul ediliyor ama bölgemizde teşvikler sıfır değerde. Bölgesel teşvikin yanında sektörel teşvik ve proje bazında teşviklerin olmasını istiyoruz. İşletmelerin en büyük sorunlarından biri, kayıt dışı ekonomi. Silivri ilçesinde 14 tane sanayi bölgesinin oluşu, altyapı sorunlarını ortaya çıkarmaktadır. Hiçbir bölgenin altyapı sorunu, bugün için tamamlanmış değil. Organize sanayi bölgesi yasasının bir an önce çıkmasını istiyoruz. Bölgemizde işletmelerin yarısından fazlasının inşaat ruhsatı yok. Ruhsat sorunun bir an önce halledelim. Belediyenin önüne 5 bin kişi toplanıp gösteri yapsa üzülürüz. 300 tane firma var, daha da geliyor. Ama altyapısı olmayan bir bölgeye geliyor. Fabrikaya harcanan para kadar altyapıya harcanıyor.”
 
Müezzinoğlu “Milletvekili, milletin hamalıdır”
Tüm bu sorunların çözülebileceğini, bunca sorunla uğraşılması gerekirken, anlamsız sorunlarla mücadele etmek zorunda kaldıklarını dile getiren AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu “Tüm bu sorunlar çözülür. Fakat ne yazık ki esas çözmemiz gereken sorunlardan çok, ilgisi alakası olmayan sorunlarla uğraşmakla muhatap kaldı ülkemiz. 1,5 yıl önce başladı. Cumhurbaşkanlığı seçimi gibi. Ne yazık ki ülkemizde; bir taraftan sorun çözmek isteyen bir anlayışla, bir taraftan sorun üretim merkezi gibi çalışan bir zihniyet var. Parti için açılan kapatma davasına da değinen Müezzinoğlu, davanın nasıl sonuca varacağıyla ilgili tereddüt bulunuyor. ‘Bunlar hak etti’ diyenlerin bile kafasında, ülkenin yarınıyla ilgili tereddüt var. AK Parti’nin kapatılmak istenmesinden mutlu olup da parası olanlar bile, önlerini göremedikleri için yatırım yapamıyor. Milletvekillerimizin %90ının milletvekilliği değil, millet hamallığı yaptığından hiç tereddüdüm yok. Bundan şikâyet etmiyoruz. Ama yapmamız gereken bu kadar çok iş varken, bu kadar anlamsız sorunlarla mücadele etmek ayrıca bir emek ve gayret istiyor. AK Parti’nin partinin ilk beş yılında çok iş yaptık ama yapmamız gereken işler, yaptıklarımızdan çok daha fazla. Henüz merdivenin ilk basamağındayız” dedi. Müezzinoğlu, bu sorunların milletle el ele çözülebileceğine inandığını söyledi. En büyük sorunumuz kayıt dışı ekonomi olduğunu ifade eden Müezzinoğlu “Bu sorunu da istikrarlı bir şekilde çözmek niyetindeyiz” dedi.
 
“Millet iradesinin muhakeme yeri sandık olmalıdır”
Bir başka sıkıntının enerji maliyetleri olduğuna dikkat çeken Müezzinoğlu, “2002 de enerji için bütçeden harcanan para 9,6 katrilyon, 2007’de 33,6 katrilyon. Bir taraftan o maliyet artışı olmasa, buna sevineceğiz. Dokuz katrilyondan 30 katrilyona çıkmış, demek ki daha çok harcamışız, daha çok üretmişiz. Nüfus artışı olmadığına göre enerji artışı sanayide demektir. Demek ki bir yerlerde bir dinamizm oldu. Ama bunu yeterli görmüyoruz, daha yüksek rakamlardan bahsedebilmeliyiz. Bunu başarabilecek dinamiklerinin olduğuna da inandığımız bir ülkeyiz. Ama 3–4 yılda yakaladığımız istikrarlı ve güvenli ortamı ne yazık ki peş peşe kaybettik. Sorunun sadece iktidarın sorunu olmadığını vurgulayan Müezzinoğlu, “Bu sorun, iktidarıyla muhalefetiyle hepimizin sorunudur. Bu bir demokrasi sorunudur” dedi. Müezzinoğlu konuşmasına şu cümlelerle devam etti “Millet iradesinin muhakeme yeri, mahkemeler olmamalı. Millet iradesinin muhakeme yeri sandık olmalıdır. Millet iradesini mahkeme sonucuna göre hükmetme stratejisiyle, bir ülkede sağlıklı bir demokrasi bulunamaz.  Bugün bazı konuların sıkıntısını çekiyorsak, bunun temel zeminini siyasetçiler oluşturur. Muhalefet partisinde siyaset yapanlar, millet iradesine yanlış yapılmasına asla müsaade etmemelidir. Muhalefetin tek bir sorumluluğu var: Milletin hak ve hukukunu gözetmek.” Müezzinoğlu konuşmasına şu örnekle devam etti “1967’de Yunanistan’da askeri darbe oldu. Hemen sonrasında tüm siyasi partiler o darbeye karşı koydu. Bir kısmı hapse girdi bir kısmı yurtdışına gitti. Ama ne sağdaki ne soldaki siyasiler o darbeye prim vermedi. O askeri iktidar 74 Kıbrıs çıkarmasına kadar devam etti. Sonra yanlış yaptıklarını itiraf ederek karamanlısı geri çağırdılar. Ondan sonra da dışarıdaki tüm muhalifler ülkeye geri gelerek ülkesine sahip çıktılar. Muhalefet ve iktidar birlikte dediler ki darbe yapan komutanlar suç işlemiştir. 19 komutan ömür boyu hapse mahkûm edildi. 1992’ de meclis kararıyla yunan halkından özür dilerlerse af çıkaralım. 14 tanesi özür diledi, biri hapiste öldü, 4 tanesi hala cezaevinde. İşte bu, demokrasiyi arzu etmekteki samimiyettir. Bu, silahlı kuvvetlere saygısızlık değildir. Tam aksine halkın hak ve hukukuna sahip çıkmaktır, yani sandığa. Bizde de aynı şekilde, hangi dünya görüşünde olursa olsun, birinci görevini iyi yaptığı gün, ülkemiz bu krizlerden kurtulur.”
 
AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, sanayicilerin ve işadamlarının taleplerini bir dosya halinde sanayi bakanına iletileceğini söyleyerek, Büyükçekmece’de ki üye buluşmasına katılmak üzere Silivri’den ayrıldı.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol