Silivri Facebook
banner88

MUHARREM İNCE:

 

TÜRKİYE UÇURUMA SÜRÜKLENİYOR

 

 

CHP TBMM Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin başkanlığında dört milletvekili Silivri İlçe Örgütü’nü ziyaret etti. Silivri’de yaptığı konuşmada Suriye sorununa değinen Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan için “taşeron kabadayısı” dedi.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve milletvekilleri Ramis Topal, Haluk Eyidoğan ve Selahattin Karaahmetoğlu Silivri İlçe Örgütü’nü ziyaret etti.

 

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’li Milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ı ziyaret eden milletvekilleri daha sonra Silivri merkeze gelerek CHP Silivri ilçe binasına geçti.

 

İlçe Başkan Vekili Turgut Saygın, Belediye Başkan Vekili Seval Fildiş Çolakoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Elif Bilici, Kadın Kolları Başkanı Nazan Kaçar ve Yönetim Kurulu, Gençlik Kolları Başkanı Anıl Onur ve kalabalık bir partili grubu tarafından karşılanan milletvekilleri, parti binasında Silivrili CHP’lilerle biraraya geldi.

 

CHP TBMM Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Türkiye’nin genel durumu ve güncel konular üzerine kısa bir konuşma yaptı.

 

CHP’li İnce özetle şunları söyledi:

 

 

“SİLAHLI KUVVETLER BİTMİŞ”

 

Silahlı kuvvetler bitmiş, STK’lar çökmüş. Yargı hükümetin arka bahçesi olmuş. Dış komşularımızın hepsiyle kavgalı haldeyiz. AB hedefini bırakmışız. Asala’nın adını yeniden duyar olduk. Ermeni Diasporası en aktif günlerini yaşamakta. Kıbrıs Rum Kesimi kendisini adanın hâkimi olarak görüyor. Petrol aramalarına yeterli tepkiyi gösteremiyorsun.

 

“BUNU BİRLİKTE YAPMALIYIZ”

 

Askere gittiğimizde havada, kara, denizde diye başlayan bir yeminimiz vardı. Gökyüzündeki uçağını vurmuşlar gıkını çıkartamamışsın. Karada kentini bombalamışlar, askerinin başına çuval geçirmişler, gıkını çıkartamamışsın. Denizde 9 vatandaşını vurup öldürmüşler, sesin çıkmamış! Tüm bunların üzerine bir de yetmezmiş gibi kabadayı kesiliyorsun başımıza. BU, taşeronluğundan kaynaklanıyor. Çakma kabadayılık bu. Bunu insanlara bu şekilde anlatmalıyız. Bunu birlikte yapmalıyız. Onların anladığı dilden konuşmak durumundayız .

 

“MHP, AKP’NİN YEDEK LASTİĞİ GİBİ”

 

Hep söylüyoruz ya ‘çağdaş olacağız, çalmayacağız, çaldırmayacağız’ Bu noktada Türkiye’de direnen tek kurum kalmış o da CHP. MHP’nin hali içler acısı. Yedek lastik konumunda. 360 sıkıntısında AKP’nin yardımına koşan bir MHP var ortada. Türban da, 4+4+4’de yardımcısı hep MHP. demokrasi, eksik milli irade devam ediyor. 8 milletvekili arkadaşımız tutuklular.

 

“SANDIKTAKİ OYUMUZ, SINAVDAKİ SORUMUZ, HAZİNEDEKİ PARAMIZ ÇALINDI”

 

Türkiye’nin içinde bulunduğu durum çok vahim. Hayvancılığı bitmiş, tarımı dip yapmış, emeklisi geçinemiyor. Çocuklarımız önceden üniversite sınav kuyruğundayken şimdi de soruları çalınmış KPSS kuyruğundalar. Kısaca sandıktaki oyumuzu, sınavdaki sorumuzu, hazinedeki paramızı çaldılar.

 

“YETİM HAKKI YEMEKTE GÜNAHTIR”

 

Bunlardan bir tanesi Yalova’da CHP’liler dalga geçti ben de giydirdim. Sizde şimdi söylediğim gibi giydirin. O kişi bana dedi ki ‘Bu CHP’liler akşam kafayı çekerler, sabah geç kalkarlar.’ Ben de ona şu açıklamayı yaptım: “Alkol bizim dinimizde haramdır, günahtır. Bunu içende sarhoş olur. Ama yetim hakkı yemek de günahtır. Yetim hakkı yediğinizde alkoldeki gibi sarhoş olunsaydı, bu AKP’lilerin hiçbiri ayakta duramazdı. Yere yatardı bunların hepsi.’

 

“DİNDEN GEÇİNENLERİN İPLİĞİNİ PAZARA ÇIKARTACAĞIZ”

 

Din ile insanların arasındaki ilişki 3 grupta toplanabilir. Birincisi dindarlar. İkincisi dindar geçinenler. Üçüncüsü ise dinden geçinenler. Bunlar dinden geçinenler. Bunların ipliğini pazara çıkartıp maskelerini düşüreceğiz. Belediye meclis listesinde olmayınca partimize lanet okumayacağız. İlçe Başkanlığı benim hakkım demeyeceğiz. Biz bir kişiyle seçim kaybettik. 2004 Sinop Belediye Başkanlığını bir oyla kaybettik. O nedenle sen-ben kavgasına girmeyeceğiz.

 

“BU ÜLKEDE MİLYONLARIN HAKKI YENİLİYOR”

 

Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir yiğidi, o yiğit de memleketi kurtarır. Olaya bu şekilde bakmak zorundayız. Belediye meclis listesinde olmayınca gidip AKP’ye çalışmak gibi bir mantık yok. Giremeyebilirsin, olabilir. Hakkın yenmiş olabilir. Bu ülkede milyonların hakkı yenirken bırak bir kerede senin ki yensin. Ben bunları başaracağımıza inanıyorum.

 

“HALKA TEPEDEN BAKMAYACAĞIZ, ADAM OLACAĞIZ”

 

Hem solcu olacağız hem de adam olacağız. İkisi bir arada olmalı. Sen yutmuşsun sosyal demokrasiyi, kitapları ezbere biliyorsun ama adam olamamışsın. Bu ne işe yarar ki? Halkın değerleriyle barışık olunacak. Ona tepeden bakılmayacak. Bunları yapacağız, hiç moraliniz bozulmasın.

 

“BERABER YAŞAYACAKSAK TEK DEVLET VE TEK DİL OLACAK”

 

İster Kürt, ister terör isterseniz Güneydoğu deyin, ortada bir sorunumuz var. Bu anlamda herkes kendisine şu soruları sormalı; Biz beraber mi yaşamak istiyoruz? Yan yana mı yaşamak istiyoruz? Ayrı ayrı mı yaşamak istiyoruz? Beraber yaşayacaksak tek devlet ve tek dil olacak. Dilden kastım resmi olanı. Yoksa herkes kendi dilini günlük hayatında kullanabilir. Kimse karnından konuşmayacak. İki devlet mi olacağız yoksa yan yana bir federasyon mu? Ben beraber yaşayalım ve dilinle ilgili bir sıkıntın varsa gel çözelim istiyorum. Bu yüzyıllarca sürmemeli. Yazık bu memleketin çocuklarına. Hep garibanlar ölüyor.

 

“TERÖRLE MÜCADELE LAUBALİLİĞİ KALDIRMAZ”

 

Terörle mücadele laubaliliği kaldırmaz. Bu mücadele kararlılık ister. Adam geliyor, 5 km içeriye gelip seni bombalıyor. Sonra sen karşı taarruza geçiyorsun ama sınıra gelince geçemeyeceğini söyleyip kalıyorsun. Uluslararası hukuk buna cevaz veriyor. İstersen ileriye gidebilirsin. Bunların tepesine bineceksin. Silah bırakmıyorsa sen bıraktıracaksın. Devlet bunun için var. Biz bu konularda, sınır ötesi operasyonlarda her zaman destek verdik. Ama Suriye konusu bunun dışında farklı bir konu.

 

“DERSHANELERİ KAPATMAK O KADAR KOLAY DEĞİL”

 

Dershaneleri kapatmak o kadar kolay değil. Eğer kapatırsan onlarda yeraltına iner. Özel ders büroları oluşur, evlerde ders verilir. Bunu anlatmak uzun sürer. Bu sektörde yaklaşık olarak 100 bin insan çalışıyor. Tabi bunun yan kollarını da eklersen bu rakam çok daha fazla oluyor. Kapattığında evlerde özel dersler verilecek ve kaybeden yine garibanın çocuğu olacak. Dershanelerde yine özel kontenjan veya benzeri uygulamalar var. Ama özel derslerde böyle bir şey yok.  Özel dersi sadece zengin çocukları alacak. Bunun çözümü bu şekilde olmaz.

 

“ÖRGÜT BUNUN İÇİN VAR?”

 

Bedelli askerlik konusu var bir de. Tayyip’e şunu sormak lazım; Sen oğlunun birine bedelli askerlik yaptırdın, valinin eskort arabasıyla gönderdin. Birine de çürük raporu aldın. Bu konu hakkında bu ülkede konuşacak en son kişi kendisidir. İşte bunları millete anlatacaksınız. Televizyon göstermiyor, gazeteler yazmıyorsa siz çıkıp anlatacaksınız. Örgüt bunun için var. Yoksa örgüt ne için var?

 

 

KARAAHMETOĞLU: EMLAK VERGİSİ ORANLARINI ÖNERGEYLE YÜKSELTTİLER.’’

2B arazilerine yönelik olarak örgüt mensuplarından gelen soruyu yanıtlayan Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu şunları söyledi: “ Biz bu kapma giren arazi sahiplerinin yoksul olduğunu düşünerek hazine arazilerinin bedava olarak verilmesini önerdik. AKP rayiç bedelinin yüzde 70’iyle satılmasını meclisten geçirdi. Tarım ve hayvancılık yapanlara söz konusu yerlerin emlak vergisi değerleri üzerinden yüzde 50’si ile verilmesini önerdik. AKP yine yüzde 70’i üzerinden satılmasını meclisten geçirdi. BU yüzde 70’lik oran komisyonda verilen önergelerle yüzde 50’ye indirildi. Hatta Komisyon Başkanı bu konuda bakanlığa yüzde 50’nin altına indirilmesi temennilerini de iletti. İş genel kurula gelince, komisyonda yüzde 50 olmasını isteyen AKP’liler yine bir önergeyle bunu 70’lere çıkarttılar. Ve komisyonun tersine parmak kaldırdılar. Bu şekilde mesele de kanunlaştı.

 

ESNAFI ZİYARET ETTİLER    

 

CHP’li milletvekilleri, Muharrem İnce’nin konuşmasının ardından İlçe Başkan Vekili Turgut Saygın,  Belediye Başkan Vekili Seval Fildiş Çolakoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Elif Bilici ve partililer ile birlikte çarşı esnafını ziyaret etti.

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol