Silivri Facebook
banner88

Muhtarlar yeni planlar hakkında bilgilendirildi

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve ekibi Silivri İlçesi ve Köy Yerleşmeleri 1/5000 Nazım İmar Planı çalışmaları hakkında, Köy ve Mahalle Muhtarları ile Silivri Belediyesi Meclis salonunda bir araya gelerek slayt gösterisi eşliğinde bilgilendirme de bulundu.
Başkan Işıklar’ın özel daveti ile Meclis Salonu’ndaki toplantıya Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Muharrem Eren ve tüm muhtarlar iştirak ederken, Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Yıldırım, Yılmaz Kandemir, Elif Uzun, Teknik İşlerden Sorumlu Belediye Başkan Danışmanı Mehmet Has, Başkan Koordinatörü Zafer Ercan, Plan ve Proje Müdürü Berrin Papila, Cumhuriyet Halk Parti İl Genel Meclis Üyeleri Şerif Sezen, Gürcan Albayrak ile Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Emekli Tapu Sicil Müdürü Şükrü Karaca’da hazır bulundular.

BAŞKAN IŞIKLAR: BİLGİLENDİRME TOPLANTILARIMIZ DEVAM EDECEK


Toplantıya ev sahipliği yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar “Hepinize ayrı ayrı hoş geldiniz diyorum. Toplantımız daha önce sizlerle birlikte kararlaştırdığımız üzere 1/100.000’likler çıktıktan sonra, 1/5000’liklerin askıda olan ve daha sonra çıkacak olan kararlar hakkında bilgilendirme amaçlı olacak.  Sizlerle karşılıklı yaptığımız görüşmede, böyle bir toplantının faydalı olacağı kararına hep birlikte varmıştık. Bu toplantıyı bugüne organize ettik. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum. İlgili birim yetkililerimiz sizlere slâyt eşliğinde bilgi verecekler. Hep birlikte dinledikten sonra, soru cevaba geçelim. Aklınıza ne takılıyorsa, öğrenmek istediğiniz ne varsa çekinmeden sorun. Kararı askıda olan dokuz köyümüz var. Sayalar, K.Sinekli, Çayırdere, Akören, Bekirli, Seymen, Danamandıra, Yolçatı ve Beyciler Köyleri. Merkez Köy olarak Akören, Fenerköy, Büyükkılıçlı ve Sayalar Köyleri düşünülmüş. Diğer köylerimizin kararları daha sonra askıya çıkacak, onları da bilgilendirme toplantıları ile sizlere aktaracağız. Değerli muhtarlarım bizim ekibimiz her zaman sizlere yardımcı olacak. Zaman ayıramama gibi iş yoğunluğu diye bir şey yok. Teknik kadromuz, ayın 27’sine kadar bütün talepleri, bu konuda tüm incelemeleri yapacak. Gerekirse beldelerdeki arkadaşlarımızı buraya davet edeceğiz, burada çalıştıracağız. Zaman yoğunluk konusunda hiçbir sıkıntı yok, sizin talepleriniz olduğu sürece biz buna zaman ayırırız. Çünkü her kararı, her oluşumu birlikte onaylayacağız. Bilgilendirme, fikir alışverişi toplantılarımız devam edecek” dedi. 

İTİRAZ SÜRESİ 27 NİSAN’A KADAR


Sayalar, K.Sinekli, Çayırdere, Akören, Bekirli, Seymen, Danamandıra, Yolçatı ve Beyciler Köylerinin aralarında bulunduğu toplam dokuz köyümüzün bulunduğu 1/5000 Nazım İmar Planları slayt sunumunda Plan ve Proje Müdürü Berrin Papila tarafından geniş bilgilerle anlatıldı.

PAPİLA : ANA KRİTER İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN KÖY YERLEŞİK PLANLARI GÖZ ÖNÜNE ALINDI


Silivri Belediyesi Meclis Salonu’nda slayt sunumunda bilgi veren Plan ve Proje Müdürü Berrin Papila şunları söyledi “ Hepinize hoş geldiniz diyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Şehir Planlama Müdürlüğü’nün diğer adı ile İstanbul Metropoliten Planlama Bürosu BİMTAŞ tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli köy planları ile ilgili bilgileri sizlere aktaracağız. Askıda olan tüm köylerimizin bilgilerini anlatacağız. Yalnız burada iki köyümüz biliyorsunuz Alipaşa ve Kadıköy, köy statüsünden mahalle statüsüne geçti. Alipaşa Mahallesi’nin planlarını ikinci toplantıda bilgilendireceğiz. Kadıköy Mahallesi de İSKİ havzasında olduğu için, İSKİ ile ilgili sorunlar çözülemediğinden planları açıklanmadı. Bunun üzerinde de İstanbul Büyükşehir tarafından çalışmalar devam etmekte. 5216 yasa kapsamında 10 köy üç mahallemiz vardı. Şimdi ise 5447 yasa kapsamında bize bağlanan beldelerle beraber 18 köyümüz bulunuyor” diyen Papila slâyt sunumu eşliğinde köylerin yeni planları hakkında detaylı bilgiler verdi. Merkez köyler gerek nüfus gerek büyüklükleri açısından çekim alanı oluşturacaklardır. Bu köylerde Lise yapılabileceğini açıklayan Plan ve Proje Müdürü Papila Merkez Köy seçilen köyler, Sayalar merkez köy buna bağlı olarak Danamandıra, Akören merkez köy buna bağlı olarak Bekirli, Fenerköy merkez köy buna bağlı olarak Kurfallı, Büyüksinekli, Küçüksinekli, Büyükkılıçlı merkez köy buna bağlı olarak da Seymenköy ve Küçükkılıçlı’nın gelişeceğini açıklarken İstanbul Büyükşehir İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Şehir Planlama Müdürlüğü’nün planlamaları yaparken ana kriter olarak İl Tarım Müdürlüğü’ne Bayındırlık döneminden gelen köy yerleşik planları göz önüne alındığını söyledi. Ayrıca planlarda her köyde ana karar olarak, ilköğretim alanı, köyün çarşısı, mevcut okul ve öneri okul, idari tesis alanı, mezarlığı olacağını, daha yoğun olan köylerde pazar alanı bu alan çok amaçlı kullanılabilecek kurban satış alanı, düğün eğlence alanı gibi, köy meydanı, idari tesis alanı,  belediye hizmet alanı, İSKİ hizmet alanı,  köy konağı, sağlık ocağı, kütüphane, muhtarlık binası gibi bütün kamu tesisleri ihtiyaca göre planlanabileceği bilgisini verirken, her köyde spor alanı mevcut olduğunu, daha önceki planlarda spor alanı yer almadığı ve din tesis alanı planlarda mevcut olduğu bilgisini toplantıya katılanlara verdi.

BAŞKAN DANIŞMANI HAS: İMAR KANUNU UYGULANACAK


Toplantıda söz alan Silivri Belediyesi Teknik İşlerden Sorumlu Belediye Başkan Danışmanı Mehmet Has: “Bizler teknik bilgiye sahip kadrolar olarak, köy planlarını inceledik. Gerçekten öyle fazla bir hata yok. Sizlerin itirazları ile birlikte hep beraber hareket edeceğiz. Artı 1/1000’lik planları biz hazırlayacağımız için, burada görünen yeşil alanlar kimseyi korkutmasın. Neticede plan uygulaması yapılırken, herkesten eşit terk alınacak. 3194 sayılı İmar Kanununun 18.maddesi uygulanacak. Bizler Başkanımın da dediği gibi, sizlere her zaman bilgi desteği vereceğiz. Toplantı olur veya olmaz bizlere gelip bilgi talep edebilirsiniz” dedi.

EREN: PLANLARDA BİR ŞEY GÖREMİYORUM


Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Muharrem Eren “Bu toplantıyı organize eden Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Ben planlara itiraz etmek istiyorum. Şimdi 27 Nisan’a kadar itiraz edecebilecek miyiz? Kesin ve net cevap istiyorum. Ben daha önceki dönemde de yapılan toplantıda söylemiştim. Planlarda ben bir şey göremiyorum. Sizce iyi olabilir ama bence hiçbir şey yok. Bir de 1/1000’likleri biz yapacağız dediniz. 1/5000’likte görünenler, 1/1000’lerde değişecek mi ?” diyerek görüşlerini sundu.
Daha sonra diğer muhtarlarda söz alarak sıkıntılarını dile getirdiler. Toplantının sonunda Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar “ Bu tür toplantılarla her şeyin üstesinden gelebiliriz.
Bakın ben bir yere aday oldum, sekiz belediye buldum. Sorunları, sıkıntıları el birliğiyle aşacağız” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol