Silivri Facebook
banner88

Muhtarların ortak sorunu; hizmet binası!

Silivri merkezinde bulunan mahalle muhtarları seçim sonucunu değerlendirdi. Görevine devam eden ve yeni seçilmiş olan muhtarlar Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’dan isteklerini sıraladılar ve sıkıntılarını dile getirdiler. Konu ile ilgili görüştüğümüz muhtarlar şunları söyledi;

Ali Bey Mahallesi Muhtarı Harun Tüfekçi; “Hizmet bekliyoruz, Silivri halkı için yapacağı şeyler vaat ettiği şeyleri yapmasını bekliyoruz. Muhtarlarımızın hizmet binası yok, hizmet binasının yapılmasını istiyoruz, kültür merkezinin yapılmasını istiyoruz. Kendilerinin vaat ettikleri hizmetleri yerine getirmesini istiyoruz. Esnafa iş imkânı sağlamasını istiyoruz, çünkü artık Silivri esnafı iş yapamaz hale geldi. Esnafımızın canlanmasını istiyoruz. Şimdi esnafımızın işsizlik sorunu var. Biz sadece Silivri için iyi hizmet yapmalarını en iyilerini bekliyoruz.”

Piri Mehmet Paşa Mahallesi Muhtarı Adnan Ateş; “ Belediyenin muhtarlara yardımı olsun istiyoruz. Muhtarlık bürosu senelerdir yok biz bu şekilde kiralık bürolarda hizmet vermeye çalışıyoruz. Bizler bu şekilde çalışarak zor durumdayız, bize verilen ödenekler ne kira parasını nede gider parasını karşılıyor. Biz giderlerin parasını cebimizden veriyoruz. Tarifemiz var ama mağdur olan vatandaşlarımızdan para almıyoruz. Zaten bundan sonra mali sorunumuz olursa muhtarlıkla ilgili direk Özcan Işıklar’a iletilecektir. Bundan sonra da Silivri’ye fazla yatırım olacağını sanmıyorum çünkü İstanbul Büyük Şehir Belediyesi AK Parti burası cumhuriyet Halk Partisi bu zamandan sonra Belediye sadece kendi bütçesiyle Silivri’ye elinden geldiğini yapacak.”

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nuri Solmaz; “Biz bu işe gönlümüzü verdik, ruhumuzla yüreğimizdeki iş ahlakıyla biz bu yola çıktık. Sağ olsun Cumhuriyet Mahallesi halkı da bizi bu yolda yalnız bırakmadı. Bizi yalnız bırakmadıkları için herkese teşekkür ederim.  İnşallah bu sevgiye layık olmaya çalışacağız. İleriki günler de başarılarımızı birlikte paylaşacağız. Bize oy veren vermeyen herkese tekrar teşekkür ederim.”

Mimarsinan Mahallesi Muhtarı Kadir Kaya; “Biz belediye den mahalle aralarındaki tabelaları taktırmasını istiyoruz. Taksiciler bile geldiklerinde sokakların isimleri olmadığı için tabelalar da bulamıyorlar, direklerin dikilmesini istiyoruz. Bende muhtar olarak her ay sonunda mahalleliyi gezip isteklerini soracağım. Ben bundan önce bir söz söylemiştim o sözün de arkasındayım ben halkımın ayağına giderim ve her zamanda gitmeye hazırım.”

Yeni Mahalle Muhtarı Yavuz Alçı; “Adil dağılım istiyoruz. Muhtarlığın kendi mahallelerimizin içinde olmasını istiyorum. O zaman vatandaşlar bu kadar çok yorulmaz. Belediye Başkanı Özcan Işıklar vaat ettiklerini yapsınlar yeter. Bizim kendimize ait projelerimiz var. Bu projelere en kısa zamanda sunacağız. Mahallemiz de bize destek veren vermeyen herkese saygılarımızı sunuyoruz. En yakın rakibimize yüksek oranda fark atarak bu göreve bizleri verdikleri için teşekkür ediyoruz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol