Silivri Facebook
banner88

Mülteci Mağdurları Sus Pus

Melis AVCI

Selimpaşa Atatürk Anadolu Lisesi ile Turizm Meslek Lisesi karşısında bulunan 63.246 metrekarelik yeşil alana mülteci kampı yapılması istemine Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın karşı çıkarak “Bu projenin hayata geçmesine izin vermeyeceğiz” dediğini kamuoyuna duyurmuştuk. Başkan Turan, raporun Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu’nda bekletildiğini ve meclisten geçmesinin mümkün olmadığını gazetemiz aracılığıyla açıklamıştı. Selimpaşa Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu’da başından beri karşısında olduğu mülteci kampı ile ilgili tüm belde halkının tepkisini dile getirerek

“Rapor 6 aydır imar komisyonunda beklemede, bizi henüz gelen bir şey olmadı. Belediye meclisinden geçtiği anda gerekli itirazları yapacağız” demişti. Tüm bu açıklamalara rağmen Selimpaşa Belediye Meclis Üyesi Mustafa Altınkök gazetemizi arayarak kararın meclisten geçtiğini iddia etmişti. Altınkök “15 Aralık 2008 Pazartesi günü Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 45. maddesinde bu mülteci kampının Selimpaşa’ya yapılması görüşüldü ve meclise beldeyi temsilen katılan Selimpaşa Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu’da evet oyu kullandı. Yağcıoğlu çifte standart yapıyor. Basın mensuplarına mülteci kampını istemediğini söyleyen Yağcıoğlu neden mecliste evet oyu kullandı?” şeklinde konuşarak, iddiasında ısrarcı olmuştu.

HÜSEYİN TURAN’IN DEDİĞİ OLDU

Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın “Yapımına kesinlikle izin vermeyeceğiz” dediği bunu gazetemiz aracılığıyla kamuoyuna duyurduğu Selimpaşa Mülteci Kampı yapımı için yapılan başvuru, önce Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Metin Karakaş’ın başkan vekili olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’nda ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinde oybirliğiyle çıkan kararlarla reddedildi. Milli Emlak tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilen Selimpaşa Araptepe Mevkii 2-5-6 pafta 9374 parseldeki 63246 m²’lik alana mülteci kampı yapımı için yapılan başvuru, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’nda kabul edilmedi. Emniyet Genel Müdürlüğü AB Eşleştirme Projesi kapsamında Türkiye’nin İltica ve Göç Ulusal Eylem Planı çerçevesinde Bölge Eğitim Merkezi ve Yabancı Kabul-Geri Gönderme Merkezi hizmetinde kullanılmak istenen araziye İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu izin vermedi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün teklifi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de görüşüldü. Teklif, ortaya atılan iddiaların ardından bir gün sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri’nin oy birliğiyle aldığı kararla reddedildi.

ALTINKÖK’ÜN NE YAPACAĞI MERAK KONUSU

Selimpaşa Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu’na muhalifliği ile bilinen Selimpaşa Belediye Meclis Üyesi Mustafa Altınkök’ün tüm iddialarının Cuma günü Silivri Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan basın açıklaması ile yalanlanması gözleri Altınkök’e çevirdi. Altınkök daha önce de kooperatifler ve birçok konuda çeşitli iddialarda bulunmuş bunların hepsi boş çıkmıştı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol