Silivri Facebook
banner88

ÖDP'den kınama
 
Haber Merkezi
 
İstanbul Güngören’de yaşanan bu patlamaların ardından 17 kişi hayatını kaybetmiş 150 kişi de yaralanmıştı. Bu olayın ardından birbiri ardına gerçekleştirilen açıklamalarda ülkenin birlik ve baberliğe her zaman ihtiyacı olduğu vurgulanmıştı. Dün gazetemize bir açıklama yapam Silivri ÖDP İlçe Başkanlığı konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:
 
“GÜNGÖREN’DEKİ KATLİAMI NEFRETLE KINIYORUZ
 
İstanbul-Güngören’de 17 yurttaşımızın ölümüne ve 140 yurttaşımızın yaralanmasına neden olan insanlık dışı terör eylemini nefretle kınıyoruz. Hiçbir amaç masum insanların katledilmesini haklı kılamaz. Halka yönelik bu saldırı, kim tarafından ve hangi nedenle yapılmış olursa olsun, Türkiye’yi anlamsız bir şiddet ortamına sürüklemek amaçlıdır.
 
Bu insanlık dışı eylemin arkasındaki güçler bilmelidir ki, kullandıkları bu yöntemle amaçlarına ulaşamayacaklardır. Masum insanların katledilmesine yönelik terör eylemleri senaryosuna boyun eğilmeyecektir.
 
Biliyoruz ki, İstanbul’da yaşanan katliamın yaratacağı nefret, toplumdaki ırkçı, şiddet yanlısı ve gerici güçlerin değirmenine su taşıyacaktır. Ancak bugün intikam duygusu ve şiddete değil; akla, sağduyuya ve barışa ihtiyacımız var.
 
Patlamanın yarattığı büyük acıyı halkın demokratik iradesi, sağduyusu ve tepkisi bastıracaktır.
 
Temel sorunlarını tartışan; çözüm önerileri geliştiren demokratik bir toplum olma kararlılığımızı şimdi gösterme zamanıdır. Topluma dayatılan kanlı senaryoyu bir kez daha yaşamak istemiyorsak herkesi şiddete karşı harekete geçmeye çağırıyoruz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol