Silivri Facebook
banner88

ÖĞRETMEN GİTTİ İMAM KALDI...

 “Öğretmen gitti, imam kaldı”

 

Eğitim-İş Silivri Şubesi Başkanı Sanlı Taşkın ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Silivri İlçe Örgütü’nü ziyaret etti. AKP’nin eğitim politikalarının eleştirildiği ziyarette konuşan CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, “Siyasi çıkarları uğruna çocuklarımızı feda ettiler. Taşımalı sistemi çıkarttılar, öğretmen gitti, imam kaldı köylerde” dedi.

 

CHP Silivri İlçe Örgütü, geçtiğimiz gün Eğitim-İş Silivri Temsilciliği’ni konuk etti. Sanlı Taşkın’ın Başkanlığı’ndaki Yönetim Kurulu Üyeleri burada, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve yöneticilerle bir araya geldiler. Taşkın, soldaki en büyük kitle partisi olan CHP ile birlikte hareket etmek istediklerini ifade ederken, Tuğlu da, her zaman yanlarında oldukları mesajını verdi. AKP iktidarının özellikle eğitim politikasının eleştirildiği ziyarette Tuğlu sert açıklamalarda bulundu: “Siyasi çıkarları uğruna çocuklarımızı feda ettiler. Taşımalı sistemle öğretmen gitti, imam kaldı. Tüm bunlar, ARGE’si dışarıda hazırlanıp bize sunulmuş bir sistem.”

 

TAŞKIN: SİZLERLE AYNI DÜŞÜNCE VE İLKELERİ SAVUNUYORUZ

Eğitim-İş Silivri Şubesi Başkanı Sanlı Taşkın, CHP Silivri İlçe Örgütü’nü ziyaretinde, “Ülkemizin geldiği noktaya baktığımızda, sol görüşteki STK, dernekler ve siyasi partilerin dayanışma içinde ortak şekilde hareket etmesi gerekiyor. Özellikle bizlerinde bir parçası olduğu eğitim sistemi açısından durum çok ciddi ve büyük mücadeleler gerektiriyor. Maalesef son politikalarla öğretmenler itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Şikayet hatları kurularak öğretmenler üzerinde faşizan bir baskı kuruluyor. Bu anlamda sizlerle aynı düşünce ve ilkelere bağlı, mücadele veren örgütleriz. Bu nedenle iktidara karşı birlikte mücadele vermemiz gerektiğine inanıyorum” dedi.

 

“AKP’NİN ZİHNİYETİ ORTADA”

Taşkın açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “AKP iktidarı tarafından uygulamaya başlanılan ve hiçbir şekilde ön hazırlı yapılmayan 4+4+4 adı altında lanse edilen eğitim reformunun da ne kadar sağlıklı olduğu ortada. Eski devlet hastanesinin yerine cami yapılması konuşuluyor. Buradan da AKP zihniyetinin ve bakış açısının ne olduğu çok net bir şekilde görülmekte.”

 

“ATATÜRKÇÜ TÜRKİYE’DEN YANAYIZ”

Ülkemizin götürülmek istendiği karanlık yolda değil, aydınlığa giden, Atatürk’ün gösterdiği yolda, O’nun izinden yürümeye devam edeceğiz. Biz Atatürkçü, laik ve demokratik Türkiye’den ve bırakılan en büyük mirasımız olan Cumhuriyet’ten yana bir örgütüz. Sizlerin de katkısıyla bu yolda yürümek, Türkiye Cumhuriyeti’ni daha da yükseltme arzusu içindeyiz. Bu nedenle soldaki en büyük kitle partisi olan CHP ile birlikte hareket etmek istiyoruz

 

“19’UNDA ANKARA’DAYIZ”

Bu ayın 19’unda Ankara’da bir eylem gerçekleştireceğiz. Haklılığımızı kamuoyuna anlatmaya çalışacak, halkımızın desteğini isteyeceğiz. Bu anlamda yerelde de destek bekliyoruz. Tabi bu noktada da sizlerin hiç olmazsa manen yanımızda olmasına da ihtiyacımız var. 

 

TUĞLU:AKP’NİN BİZİ GETİRDİĞİ NOKTA ORTADA

AKP anlayışının gelinen noktada ülkeye neler kaybettirdiğine değinen CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu da, “Bugün ülke olarak bulunduğumuz noktaya baktığımızda, AKP anlayışının bizi getirdiği nokta hepimizin malumudur. Bu anlayışa karşı büyük mücadele veren eğitim kuruluşlarının başında da sizlerin geldiğini çok iyi bilmekteyiz. Ankara’daki eyleminizde ve hak arama mücadelenizde manen de olsa yanınızdayız. Bizler, Genel Merkez’e bağlı şekilde hareket etmek durumundayız. Ancak Silivri’deki eylemlerinizde ilçe olarak kendi irademizle gerektiğinde desteğimizi sizlere veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz” dedi. 

 

“AYDINLIK SİLİVRİ İÇİN KAFA YORUYORUZ”

Tuğlu konuşmasında şunları kaydetti: “Bizler de sizler gibi daha çağdaş ve aydınlık bir Silivri için kafa yoruyoruz. Belediyemizin de CHP’li olması nedeniyle birçok çalışmamızı müşterek yürütüyoruz. Direk olmasa da, belediyemiz ve yönlendirmelerimiz vasıtasıyla maddi destek noktasında STK’lara katkı sunmaya çalışıyoruz. Ama manevi olarak sonuna kadar yanınızdayız. Sizleri de yanımızda görmek isteriz. Ve bundan mutluluk duyarız.”

 

“İNSANLARI KORKU ÇEMBERİNE HAPSEDİYORLAR”

Sadece kendisi için demokrasi ve özgürlük isteyenlerin iktidara geldiğinde neler olabileceğini AKP sayesinde çok iyi görmekte ve değerlendirmekteyiz. Kendilerine tanıdıkları hakların onda birini başka insanlara tanımıyorlar. Zalimliğe varan tavırları ve baskılarını her gün arttırıyor, insanları korku çemberi içine hapsediyorlar. Özellikle teknolojinin de ilerlemesiyle birlikte, her yönden insanları fişliyor, baskı ve yıldırma politikalarıyla yönetmeye çalışıyorlar.

 

“SİYASİ ÇIKARLARI UĞRUNA ÇOCUKLARIMIZI FEDA ETTİLER”

AKP iktidarının özellikle reform adı altında gerçekleştirdiği 4+4+4 eğitim sisteminin ne kadar hazırlıksız ve bir takım hesaplar içerisinde uygulamaya koyulduğu da açıkça ortadadır. Bu konuyla ilgili olarak panel yaptık, komisyonlar kurarak okullarda gözlemlerde bulunduk. Ve gördük ki, birçok veli, çocuklarının bu sistemde başarılı olamayacağı düşüncesiyle çocuğunu okuldan aldı. Kısaca, AKP kendi politikaları uğruna bu çocukları yok saydı, siyasi çıkarlarına feda etti.

 

“ÖĞRETMEN GİTTİ, İMAM KALDI”

Öğrencisi ve öğretmeni olan yerlerde taşımalı sistem diye bir şey başlattılar. Köylerde yol gösterici olarak iki kişi bilinir. Biri öğretmen diğeri imam. İmam Cumhuriyet’i yok etmek için uğraşırken, öğretmen aydınlığı, laikliği, cumhuriyetin kazanımlarını, Atatürk ilke ve devrimlerini savunur. Buralarda öğrenci kalmayınca öğretmenlerde şehir merkezlerine taşındı. Böylece köylerde kalan imam oldu. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu da bu daha belirgin bir şekilde görülmekte. ARGE’si dışarıda hazırlanıp bize sunulmuş bir sistem olduğunu düşünüyorum.

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol