Silivri Facebook
banner88

ÖNCE

CHP Silivri Kadın Kolları, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte bayan esnaflara ve işe gitmekte olan, servis bekleyen emekçi bayanlara 8 Mart sabahında karanfillerle “günaydın” dedi.

 

CUMHURİYET Halk Partisi Silivri Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yollara düştüler. Bayan esnaflara ve işe gitmek için yollara düşen kadın emekçilere ellerindeki karanfillerle “günaydın” diyen ve bu önemli günlerinde onları yalnız bırakmayan CHP Silivri Kadın Kolu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerine, CHP Silivri İlçe Başkan Yardımcısı Cemile Paçalı, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Hacer Gören, Kader Aydın, Silivri Belediyesi Başkan Yardımcısı Elif Bilici, Silivri Belediyesi Meclis Üyeleri Suna Göçengil, Seval Çolakoğlu, Tülay Sinkil ve CHP Silivri Kadın Kolu eski Başkanı Gülsüm Onur eşlik ettiler. 

 

 

 

 

CHP’li kadınlardan “8 Mart” vurgusu

 

8 Mart Dünya Emekçi Kadın Günü dolayısıyla Uğur Mumcu Meydanı’nda CHP Silivri Kadın Kolları tarafından yapılan basın açıklamasında, Atatürk döneminde Türk kadınlarına verilen hak ve özgürlüklere, daha sonraki süreçlerde artı bir değer katılmadığına vurgu yapıldı.

 

 

CUMHURİYET Halk Partisi Silivri Kadın Kolları, Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenledikleri basın açıklamasıyla, kadın hak ve özgürlüklerine dikkat çekti. CHP Kadın Kolu Başkanı Nazan Kaçar tarafından okunan basın açıklamasında, Türk kadınına Atatürk tarafından çok önemli hak ve özgürlüklerin verildiği, ancak sonraki süreçlerde bunlara artı bir değer katılmadığı ifade edildi. Kadının, reklam adı altında vücudunun sömürüldüğü, töre cinayetlerine kurban gittiği, ikinci sınıf vatandaş muamelesine maruz kaldığına da dikkat çekilen açıklamada CHP kadınları olarak sonuna kadar mücadele verileceğine dair inanç tekrarlandı.,

Uğur Mumcu Meydanı’nda CHP Kadın Kolları tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, CHP Silivri İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar,  Silivri Belediyesi Meclis Üyeleri, ÇYDD, Eğitim-Sen Silivri Temsilciliği, Hacı Bektaş Veli Vakfı Silivri Şubesi, Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubesi ve çok sayıda partili katıldı.

 

KAÇAR: KADINLARIN İSTEKLERİ KANLA BOĞULMUŞTUR

CHP Silivri İlçe Kadın Kolları Başkanı Nazan Kaçar tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “ Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Ezilen, sömürülen, haksızlığa, zulme uğrayan kadınlar… 8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde 40 bin dokuma işçisinin düşük ücretlere, uzun çalışma saatlerine ve insanlık dışı çalışma koşullarına karşı başlattığı grevin polisler tarafından işçilere saldırarak kadınları fabrikaya kilitlemesi ve burjuva tarafından çıkarılan yangında 129 kadın işçinin katledilmesine sebep olmuştur. Böylece kadın işçilerin en temel istekleri kanla boğulmaya çalışılmıştır.

 

“KADIN HER YÖNDEN SÖMÜRÜLMEKTE”

Yıllar önce yakılan bu direniş meşalesi, eşitlik, özgürlük, adalet ve barış arayan kadınların elinde yanmaya devam ediyor. Ne yazık ki halen ülkemizde ve birçok ülkede ‘kadın olmak’ ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmektir. Haklarının korunmaması hayatları boyunca şiddete ve tacize maruz kalmaktır. Dövülmesi, su istimal edilmesidir. Erkekler ile eşit işte eşit maaş alamamaktır. Daha önce hiç görmediği birisiyle evlendirilmesidir. Ekonomik koşullar uğruna dedesi yaşındaki adamlara satılmasıdır. Binlerce kadının eğitimden yoksun olmasıdır. Namus kavramı yüzünden sürekli baskı görmesidir. Her yıl yüzlercesinin 4 töre sebepli katledilmesidir. Bir aile bireyinin tecavüzüne uğrayıp yine katledilen olmasıdır. Çocuğu olmayınca üzerine kuma getirilmesidir. Binlercesinin anne olmak isterken hayatını kaybetmesidir. Fuhuş a zorlanmasıdır ya da bunun için satılmasıdır. Vücudu üzerinden rant elde edilmesidir. Reklamlar adı altında vücudunun Tv ve billboard larda teşhir edilmesidir.

 

“BİZ BU SÖMÜRÜYE KARŞI MÜCADELE VERİYORUZ”

Bizim mücadelemiz şunun içindir; Tüm çalışanların iş güvencesine, eşit ve adil ücrete ve sosyal güvenlik hakkına kavuşması, En temel hakkımız olan sağlık ve eğitimin ticarileştirilmesine son verilmesi, kadını eğitimden, yaşamdan koparan çocuk gelinleri meşrulaştıran çağdışı gerici yaklaşımın son örneği 4+4+4 eğitim düzeninin kaldırılması. Kadın istihdamında tek seçenekmiş gibi görünen esnek güvencesiz kayıt dışı ve taşeron çalıştırmaya son verilmesi. İş yerlerinde cinsel tacize karşı koruyucu önlemler alınması. Kapatılmış kreşlerin tekrar açılması çalışan kadınların iş yerlerinde kreşlerin mutlak olması. Eşitlik, özgürlük ve barış talebi ile mücadele yürüten kadınlara yönelik gözaltı ve tutuklamaların son bulması.

 

“MÜCADELECİ KADINLAR OLMAK ZORUNDA”

Atatürk kadınlarımıza gereken değeri yıllar önce vermiş ve kadınların medeni, siyasi haklara kavuşması, seçme ve seçilme hakkı tanınması gibi önemli haklara kavuşmasını sağlamıştır. Ne yazık ki o yıllarda kadınlar için sağlanan bu haklara artı hiçbir değer katılmamıştır. Artık uğruna gün düzenlenen kadınlar, istismar edildiklerinin, kendi kişiliklerinin ve emeklerinin değerlerinin farkına varmalılar.

Siyasal ve toplumsal talepleri için mücadelelerinden vazgeçmemeleri şimdiye kadar edindikleri kazanımlarını yitirmemeleri gerektiğinin bilincine varmalılar Sadece bir gün çiçek verilip sevindirilen kadın değil, mücadeleci kadın olmak zorundalar. Cinsel ve sınıfsal sömürüye son vermek adına savaşsız barış dolu yaşanabilir bir dünya yaratmak adına eşitlik, özgürlük ve demokrasi adına, emeğin değerinin katlanması talebim ile, kadınlarımızın 8 Mart “Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlar, dünyamıza kattıkları güzellikler için tüm kadınlarımıza teşekkürlerimi sunarım”

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol