Silivri Facebook
banner88

Öndeş'ten Kılıçdaroğlu'na yanıt:

Haber Merkezi

 
Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Namık Öndeş, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''Mehmet Karasu'nun kendisine 80 bin YTL gönderdiği'' açıklamasına ilişkin, ''Yüzlerce insana yiyecek, giyecek, kira, eğitim bursu ve bunun gibi yardımları düzenleyen bu meblağ, insanların şahitliğinde, (Karasu) ailesi adına dağıttığım bir yardım parasıdır'' dedi.
Öndeş, yaptığı yazılı açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün yaptığı açıklamada, ''kendisinin Mehmet Karasu'dan 80 bin YTL aldığını'' ifade ettiğini anımsatarak, şunları kaydetti:
 
Öndeş: “Kılıçdaroğlu'nun hiç anlayamayacağını bildiğim bir insani süreç, ancak bu kadar çarpıtılabilir.”
 
'Yapmış olduğu bu açıklamayla bizleri hiç arzu etmememize rağmen Mehmet Karasu ve ailesi tarafından yapılan birtakım insani yardımları açıklamak zorunda bırakmıştır. Kılıçdaroğlu'nun hiç anlayamayacağını bildiğim bir insani süreç, ancak bu kadar çarpıtılabilir. Yüzlerce insana yiyecek, giyecek, kira, eğitim bursu ve bunun gibi yardımları düzenleyen bu meblağ, insanların şahitliğinde ailesi adına dağıttığım bir yardım parasıdır. Bu meblağın da tamamen resmi yollardan gelmesi bunun en açık şahidi ve kanıtıdır. İstenildiği takdirde, hiç arzu etmememize rağmen bu insanlar gerekirse tek tek listelenebilir.''
 
Kılıçdaroğlu'nun, banka dekontuna bakarak ilişki kurmaya çalıştığını ifade eden Öndeş, Mehmet Karasu'nun Silivri'nin Selimpaşa, kendisinin ise Silivri'nin Celaliye beldesinde doğduklarını ve burada yaşamlarını sürdürdüklerini dile getirerek, şöyle devam etti:
 
''Bu 2 köy birbirine sınır komşusu olan köylerdir. 4 kilometre mesafeden az bir yakınlıkta 2 köyün insanıyız. Mehmet Karasu'nun anne ve babası da Selimpaşa'da hayatlarını sürdürmektedirler. Karasu ailesinin bölgede yapmış oldukları yardımları bölge halkı da gayet iyi bilir. Bu konularda ben de onlara yardımcı olurum. Anne ve babasına para göndermemi ister, ben de kendilerine iletirim. Daha sonra Karasu bu paraları bana elden getirir veya benim banka hesabıma gönderir. Ayrıca bölgedeki okullara ve spor kulüplerine de yardımcı olma adına benden yardım ister. Üniversitede hazırlığa giden çocuklara, bölgedeki dershanelerde karşılığını kendisi ödemek koşuluyla yardımcı olur. Bunların ödemelerini de ben dershanelere yaparım. Bu olayın rüşvet tarafı nedir? Kaldı ki böyle bir şeye tenezzül etsem bunu banka hesabıyla hem de Silivri (CHP'nin kontrolünde olan) İş Bankası hesabıyla yapacak kadar akılsız bir insan değilim. Böyle şeylerin nasıl ve ne şekilde yapıldığını bilecek kadar zekam var.''

Öndeş: “Hayatımda hesabımı veremeyeceğim hiçbir şeyim yok”

 
Kendisinin de Karasu gibi okul ve diğer kurumlara her türlü yardımı yapan bir insan olduğunu belirten Öndeş, ''Hayatımda hesabını veremeyeceğim hiçbir şeyim yok'' dedi.
Öndeş, ''Çamur at izi kalsın'' politikalarının bu ülkeye yarardan çok zarar getirdiğini vurgulayarak, şunları ifade etti:
 
''Daha önce de başkanımız ve diğer çalışma arkadaşım Metin Karakaş'la ilgili asılsız ve mesnetsiz açıklamalar yaptılar. Hiç birisi de doğru çıkmadı. Bu nedenle Sayın Kılıçdaroğlu'ndan ricam, önce insanların birbirleriyle olan bağlarını ve kimliklerini iyi tespit etsinler, daha sonra böyle açıklamalarda bulunsunlar. Hepimizin ailesi ve çocukları var. Böyle boş tespitlerle ne bu ülkeyi meşgul etsinler, ne de insanlara zarar versinler. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bütün mesnetsiz iftiralarına rağmen köylerimizin ihtiyaç sahibi bu insanlarına yardımlar devam edecektir.
Bu konuyla şahsımın ilişkilendirilmesi noktasında itham edenler hakkında suç duyurusunda bulunarak gerekli yasal işlemleri başlattığımı kamuoyuna duyururum.''

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol