Silivri Facebook
banner88

''Partilimize küsmek gibi bir lüksümüz yok''
 
Haber: Melis AVCI
 
DP Silivri İlçe Teşkilatı, önceki akşam parti binasında olağan yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirdi. DP Silivri İlçe Başkanı Teoman Soydaş, istifa eden kadın kolu ve gençlik kolu başkanlarının yerine seçilecek olan başkanları, Çarşamba Günü Gümüşyaka’da yapılacak olan toplantıda açıklayacaklarını belirtti.
 
DP Silivri İlçe Teşkilatı, önceki akşam ilçe yöneticileri ve partiye yeni katılan gençlerle birlikte olağan yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Bilindiği üzere partinin Kadın Kolları Başkanı Semra Celkan bir süre önce memleketine gideceğini öne sürerek görevinden istifa etmişti. Yine geçtiğimiz günlerde partinin Gençlik Kolları Başkanı Aslan Elmas’da işlerinin yoğunluğu nedeniyle istifasını vermişti.
 
Partide yaşanan bu yaprak dökümünün ardından yapılan ilk yönetim kurulu toplantısı önceki gün parti binasında gerçekleşti. Önümüzdeki haftadan itibaren köy ve mahalle toplantılarına başlayacaklarını açıklayan DP Silivri İlçe Başkanı Teoman Soydaş, ilk toplantılarını Gümüşyaka’da yapacaklarını, yeni kadın ve gençlik kolları başkanlarını da orada açıklayacaklarını duyurdu.
 
Toplantının gündem maddeleri hakkında bilgi veren DP Silivri İlçe Başkanı Teoman Soydaş, şunları söyledi;
 
“İlk toplantımız Gümüşyaka’da olacak”
 
“Bugün yapılan yönetim kurulu toplantımızda, gençlikten sorumlu başkan yardımcımızın da yönetim kurulu toplantısında oluşuyla birlikte, yeni gençlerimizin de katılımıyla kendi aralarında gençlik kolları başkanının belirlenmesi olacaktır.
 
Hemen ardından da yönetim kurulu toplantısı devam edecektir. Gündemimiz ise, malumunuz beldeler iptal edildi. Dolayısıyla 35 tane mahalle temsilcisi yani belde başkanı sıfatı taşıyan temsilcilerimiz oluşmuştur. Bunların belirlenmesiyle birlikte, beldelerin, köylerin ziyaretleri önümüzde ki haftadan itibaren başlayacaktır.
 
Beldeler kapandığı için artık Gümüşyaka Mahallesi diyeceğim. Önümüzde ki hafta ilk toplantımızı Gümüşyaka’dan başlayarak yapacağız. Her hafta değişik yerlerde toplantılar olacak. İnşallah her köyde ve her mahallede yapılan toplantılarda Demokrat Parti’nin çıtayı ne kadar yükselttiğini her beraber göreceğiz. Partimizde böyle güzel gençleri bir arada görmek bize moral veriyor. Bize sunacakları siyasi sahnedeki performanslarına, bizlerde yetişeceğiz.”
 
“Partilimize küsmek gibi bir lüksümüz yok”
 
Soydaş konuşmasına şu cümlelerle devam etti “Önümüzdeki hafta Çarşamba günü Gümüşyaka’da olan toplantımızda hem kadım kolları başkanımızı hem de gençlik kolları başkanımızı sizlere açıklayacağız. Tabiî ki Silivri’de siyaseti sadece bu masada ki insanlarla değil, büyük bir toplulukla yapacağız. Bizler bir takım oluşturacağız. Biz siyaseti ilçe binamızda değil dışarıda yapacağız. Hedefimiz çok farklı.
 
Tek hedefimizde Silivri Belediye Başkanlığını almak olacaktır. İstifa eden arkadaşlarımızla karşılaştığımızda yine selamlaşıyoruz. Neticede onlar bizim partilimizdir. Bizim partilimize küsmek gibi bir lüksümüz yok. İşlerinin yoğunluğunu bahane edip, istifa etmişlerdir. Kendi takdirleridir. Bu konuda ilçe başkanı olarak benden daha başka bir açıklama beklemeyin.”
 
“Demokrat Parti olarak, AK Parti’nin kapatılmasına karşıydık”
 
AK Partinin kapatılmaması değerlendiren Soydaş “Bizim genel başkanımız aylardır şunu savunmuştur ve Anayasa Mahkemesi’ne mesaj olarak iletmiştir; AK Parti’yi kapatmayın. Millet kapatsın. Şahsım olarak bir partinin kapatılmasına karşıyım. Biz parti olarak bunu savunduğumuzdan dolayı Demokrat Parti çıtasını % 4 yükseltmiştir. Bu yapılan istatistik verilerin sonuçlarıdır. Bana söyler misiniz, kökten tabandan gelen insan var mı? Milli görüşçülerin toplandığı, Anavatan ve Demokrat Partisi’nden olan kopmalarla AK Parti iktidar olmuştur. Genel Başkanımız Sayın Süleyman Soylu’nun illerde yaptığı kongrelerde izdihamlar yaşanıyor. Bu halkın Demokrat Parti’ye olan teveccühüdür. Buda bize yatarak siyaset yapılmayacağını, sokağa inmek gerektiğini azmettiriyor” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol