Silivri Facebook
banner88

PLANLARIN GERİ ÇEKİLDİĞİ TAMAMEN YALAN...

PLANLARIN GERİ ÇEKİLDİĞİ TAMAMEN YALAN

 

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Selimpşa Ortaköy, Kavaklı TEM Otoyolu Güneyi 1/5000 ölçekli nazım imar planlarına ilişkin,  09.07.2013 tarihinde Silivri Belediye Başkanlığı tarafından basına servis edilen “ SELİMPAŞA PLANLARI GERİ ÇEKİLDİ”  başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını belirterek Silivri Belediyesi tarafından kamuoyunda bilgi kirliliği oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.

 

 

PLANLARIN GERİ ÇEKİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL

 

Selimpaşa, Ortaköy ve Kavaklı planlarının geri çekilerek müdürlüğüne iade edildiği yönünde ki haberlerin tamamen asılsız olduğunu belirten AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “ Silivri Belediyesi tarafından, Selimpaşa, Kavaklı ve  Ortaköy planlarının geri çekildiği yönünde ki haberler doğru değildir. Planlarda kesinlikle geri çekme söz konusu değildir. Yine bu konu hakkında halkı yanlış bilgilendiriyorlar. Bu plana yapılan yaklaşık 3 bin’e yakın itirazı incelemenin uzun zaman alacağı için, bu bölgelerimizde inşaatların önü tıkanmasın, inşaat hareketliliği durmasın diye böyle bir karar alınmıştır. Bu planlarda itirazlardan kaynaklanan revizyonlar gerçekleşene kadar, vatandaşlarımızın mağdur olmamaları ve ticari hareketliliğin devamı adına alınan bir karardır. Bu karar çok önemli olması dolayısı ile,   bu süreç içerisinde, eski imar hakları ne ise yine o haklarla vatandaşlarımız inşaat izni alabileceklerdir.

 

 

BELEDİYENİN AMACI BİLGİ KİRLİLİĞİ OLUŞTURMAK

 

Görünen o ki; Silivri Belediyesi daha Silivri deki planları toparlayamamışken, Selimpaşa da ki planları nasıl toparlayacak? O  donanıma da sahip değildir.  Basın ve belediyenin web sitesinden duyurdukları gibi, bu planlar geri çekilmemiştir. 3 bin itirazın tek-tek değerlendirilmesi yerine ki; bu çok zaman alacaktır. Bütün bu itirazlar revizyon 5 bin yapılmak kaydı ile daha süratli bir şekilde meclis gündemine gelecek. Bu planlar içerisinde çok önemli yatırımlar var. Silivri Belediyesi,  hep bardağın boş tarafını göstermeye çalışıyor. Bu plan içerisinde raylı sistem var, Kavaklı gişelerinin bağlantı yolu var, Selimpaşa kavşağının aşağı alınması var. Selimpaşa özelini ilgilendirecek olan bir kanal projesi var. Cami, okul, park, gibi sosyal donatı alanları var. Bunların hepsi ve daha fazlası bu planların içinde var. Eğer bu planlar geri çekilirse,  bu yatırımlar gelmeyecek demek olur. Bu kesinlikle doğru değildir olmadığı gibi söz konusu da değildir. Komisyon kararı aynen şu şekildedir ; “Silivri İlçesi, Selimpaşa, Ortaköy ve Kavaklı  TEM Otoyolu Güneyi Nazım İmar Planı’na yapılan itirazlar incelenmiş olup, 1/5000 ölçekli planın daha önceki palanlardaki yapılaşma değerleri, bölgede yapılan imar uygulamaları dikkate alınarak revizyonunun hazırlanması, 1/5000 ölçekli plan revize edilinceye kadar meri 1/1000 ölçekli planlar doğrultusunda uygulama yapılması şeklinde karar alınmıştır.” deniliyor. Bu karar önemli bir karardır. Dolayısı ile bu kararı doğru okumak gerekiyor. Silivri Belediyesi yine aynı şekilde karalama kampanyası ile, yanlış bilgilendirme ile, yalan haberlerle, kamuoyunda bilgi kirliliği oluşturmaya çalışmaktadır.

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol