Silivri Facebook
banner88

'Seçimi kaybedeceğimizi biliyordum'

29 Mart 2009 yerel seçimlerinin ardından değerlendirmelerde bulunan DSP Silivri İlçe Başkanı Yakup Bektaş, öz eleştiride bulundu. Sonucun sorumlusunun ilçe yönetimi olduğunu dile getiren Bektaş, seçimleri kaybedeceklerini önceden bildiğini ifade etti. Bektaş yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi;

“Sadece siyah ve beyaz vardı”

 “Silivri’de siyaset iki kutuplu oldu. Bir siyah bir beyaz oldu. Halk AKP illetinden kurtulsun diye CHP’ye yüklendi. Bizim geçen seçimde seçime girmeyişimiz, CHP’nin yanında olmamızdan ötürü bir eksimiz var. Artı Silivri’de ve Türkiye genelinde AKP’den kurtulmak için CHP’ye yüklenildi. Burada diğer partilerin hepsi aynı bizim düşündüğümüz gibi, en kötü meclis üyesi çıkartırız diyen partiler bile hüsrana uğradı. Tabi diğer parti başındaki arkadaşların olduğu gibi, bizde hüsrana uğradık. Biz dik duruşumuzdan hiçbir zaman ödün vermedik. Sonuç olarak bunun faturası ilçe yönetimine çıkacak. Bunun farkındayız ama Türkiye genelinde bu böyle. Siyah beyaz oldu. Oy ikisinden birine verildi. Seçim halkın takdirine bırakıldı. Halkta böyle uygun gördü. Bizde saygı duyuyoruz. Kazanan arkadaşlarımızı da gidip tebrik ettik.

“İddiaların hepsi yalan”

DSP’nin oylarını sattığı yönünde çıkan iddiaları değerlendiren DSP Silivri İlçe Başkanı Yakup Bektaş “Kesinlikle yalan. 40 milyar benim aldığım, 30 milyar ilçe sekreterinin aldığını söyleniyor. Sizlere soruyorum; siz ilçe başkanı olsanız seçimi satar mısınız? Bir ilçe başkanı seçimi sattım der mi? Kime söylemişiz oylarımızı sattık diye? Ancak örgütümüz bu konuda bir karar verir, bizde bu karara uyarız. Ama biz destek verici hangi açıklamayı yapmışız ya da hangi seçim otobüsünde yer almışız? Böyle bir şey kesinlikle yok. Bazı arkadaşlar kahve köşelerinde ki kültürden kurtulamadılar. Meyhane, kahve kültüründen kurtulmak gerekiyor. Şuan seçilen arkadaşların işi çok zor. Yukarıda birbirleriyle bağdaşamayacaklar. İnşallah bağdaşırlar” şeklinde konuştu.
CHP’nin hızlı yükselişini değerlendiren Bektaş, “Türkiye genelinde iki kutuplu bir seçim oldu. İstanbul’u Cumhuriyet Halk Partisi alsaydı, Silivri açısından çok iyi olurdu. İstanbul’da Kılıçdaroğlu’nun bir etkinliği oldu. Baykal, Kılıçdaroğlu’nu yemek için gönderdi, sivrilmesin diye gönderdi” dedi. 2009 yerel seçimlerinin ardından DSP’nin kemikleşmiş bir oy tabakası oluşturduğunu ifade eden Bektaş şunları söyledi; “Silivri’de DSP’nin sadece ismi vardı. Biz DSP’nin kimliğini burada ağırlıklı olarak hissettirdik. Fakat bugün DP, DSP ve MHP hüsrana uğrayan partilerdir. A ve B partisi seçime girdi, C veya D partisi yokmuş gibi bir hava oluşturuldu. AKP’den kurtarılması için tek parti CHP gösterildi.”

“Seçimi kaybedeceğimizi iletmiştim”

Bu aşamadan sonra ne gibi bir yol izleyeceklerini anlatan Bektaş “Biz şimdi ile verilmek üzere raporlar hazırlıyoruz. Ben bunu bir buçuk ay önce il ve Ankara parti meclis üyelerimize ve başkanlarımızla görüştüm. Seçime 15 gün kala seçimden koptuğumuzu söyledim. Ben bunları bire bir rapor ettim. Çünkü görüntü o şekle dönüştü. Her şeyden önce ben bir siyasetçiyim. Seçimden koptuk, bu nedenle de seçim için uçuk paralar harcamadık. Bazı şeyleri kısıtladık. Deli para harcayan partilerinde şuan aldıkları oy oranı belli. Bizim belediye başkan adayımızın kişiliğine kimse bir şey söyleyemez. Biz ona da söz vermiştik. 5 tane de oy alsak, senle birlikteyiz dedik. Şuan için istifa etmem gibi bir durum söz konusu değil. Ama partim bana istifa edeceksin derse de, bunu da kabul ederim. İlçe başkanlığını basamak olarak kullanan bir tarzım yok benim. Sadece görev verildi, o görevi yapmak için buradayız. Bugün ben varım yarın öbür gün başkası olabilir” şeklinde kaydetti.

“CHP’nin işi çok zor”

İlçe yatırım gelmesi için anakent belediyesi ile aynı partiden olmasının şart olduğunu dile getiren Bektaş “Silivri Belediyesi’nde bugün Ahmet olur, Mehmet olur, A partisi ya da B partisi olur. Ama hizmet almak için anakent belediyesiyle uyumlu olması gerekiyor. Şuan ki görüntü o. Hizmet gelir ama rötarlı gelir, geç gelir. 3 ayda yapılması gereken, 1 yılda bitmez. Zaten bakanları açıklama yaptı. Bize oy vermezseniz hizmet alamazsınız diye açıklama yaptı. Ben Silivriliyim, Silivri’de yaşıyorum. Silivri’ye hizmet gelmesini istiyorum ama şuan ki yapıda zor. Silivri’yi zor günler bekliyor. İnşallah yanılan ben olurum. Silivri bunları hak etmiyor. Silivri KİPTAŞ evleri yapıldı, Silivri’de ne kadar insan var ki o evlerde oturacak? Demek ki göç alacağız ama istihdam yok. İş imkânı yok. Nasıl olacak? Bu vatandaşlar nereye gidip gelecek? Şuan işsizlik had safhada. Silivri göç aldığı zaman bunun altından nasıl kalkacaklar? Belediyenin işi çok zor. Biz Silivrilileri çok iç açıcı günler beklemiyor. İnşallah bir şeyler yaparlar da bizde mahcup oluruz” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol