Silivri Facebook
banner88

Selami Değirmenci : ''Halk Aday Ol Derse Yapacak Bir Şey Yok''
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Geçtiğimiz günlerde CHP üyeliği onaylanan Selami Değirmenci’nin , CHP Silivri İlçe Örgütüne resmi bildirimin yapılmasının ardından gerçekleştirdiği ziyaret, beklenenin tam tersi olumlu gelişmelere sahne oldu.CHP İlçe binasında saat 16:00 sularında gerçekleşen toplantıda CHP İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım,eski ilçe başkanı Mümin Tuğlu, Silivri eski belediye başkanı Selami Değirmenci,eski meclis üyelerinden Mahmut Yıldırım,Kamil Çelik ve yönetimden bazı isimler bir araya geldiler.
 
Basının sadece görüntü almasına izin verilirken toplantı basının dışarı alınmasının ardından kapalı kapılar ardında yaklaşık 1.5 saat devam etti,Toplantı sonrası parti kanalından herhangi bir açıklama yapılmadı.Ancak sergilenen tutum ve tavırlar toplantının gayet olumlu geçtiği izlenimini verdi.
 
Konuyla ilgili olarak daha sonra bir açıklama yapan Selami Değirmenci,özellikle gelişinden rahatsızlık duyulmasının gereksiz olduğunun altını çizerken,amacının kimsenin önünü kesmek değil,tam tersine CHP için çalışacak olanlara destek vermek olduğunu ifade etti.Selami değirmenci açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
 
Geçmişe nokta koyduk
Bu bizi çok mutlu etti. Bu da gösteriyor ki bundan sonra CHP, gerçekten tek yumruk olarak, ne delege seçiminde ne ilçe kongresinde ne de sonrasında aday belirlenme aşamasında hiç bir sorun yaşamadan ve mevcut içerideki sıkıntıları da aşarak kamuoyunun karşısına çıkacaktır. Cumartesi günü gerçekleştirdiğimiz ziyaret, kamuoyunun beklediğinin tam tersine çok olumlu geçmiştir. Arada herhangi bir kırgınlık ve problem bundan sonra mevcut değildir. Geçmişteki bütün olumsuzlukları karşılıklı olarak sildik. Benden yana zaten herhangi bir şey söz konusu değil ve onlarında bana karşı herhangi bir tavırlarının olmadığı yapılan ziyarette ortaya çıkmıştır. Sonuçta burada kazanan CHP örgütü olacaktır. Önemli olan tek yumruk olabilmek ve ele ele vererek Silivri için mücadele edebilmektir. Zaman zaman parti içerisinde tartışmalar yaşanabilir ve bu tartışmalar hiçbir zaman bitmez ama benden kaynaklanan herhangi bir tartışma olduğunu düşünmüyorum. Şu an da bazı tartışmalar yok mu? var ama daha öncede partide tartışmaların olduğu ortada. Ancak bizim onlara bu aşamada yapacağımız katkı, o tartışmaların orada kalmasını sağlamak olacak. Tartışmanın ve çok sesliliğin olduğu yerde sağlıklı kararlar alınır. Birinin emrettiği ve diğerinin koşulsuz her şeyi onayladığı bir yerde sağlıklı kararların alınması elbette ki mümkün değildir.
 
Halkın tercihi önemli
Israrla ifade etmeye çalıştığım şeyleri o günkü ziyaretimde de kendilerine söyledim. Bazı arkadaşlar, adaylıklarının tehlikeye gireceğini düşündükleri için benim buraya gelmemden rahatsızlık duyuyorlar. Sizde onlarda görecekler ki, tam tersine onların yollarını açacak çalışmalar yapacağım dedim. Peki nasıl yapacağım bunu. Kamuoyuyla ilişkilerini güçlendirip bağlantılarının kesik olduğu noktalardaki sorunları gidereceğim. Kabul etmek gerekir ki, aday adayı olduğunu açıklayan arkadaşlarımızın bizim varoşlar olarak nitelendirdiğimiz bölgeler ve Anadolu kökenli seçmenlerle hiçbir bağlantıları yok. Ben onları bağlarının kopuk olduğu kesimle bir araya getireceğim, onlarda kendilerini anlatma imkanı bulacaklar. Tüm bunlardan sonra en çok kim kabul görürse onun arkasında destekçisi olacağız. Ancak tüm bunlarında ötesinde eğer halk sen aday ol derse bunda kimsenin de yapacağı bir şey kalmaz. Ve onların bana karşı aldığı tavrı ben hiçbir zaman sergilemeyeceğim. Yok gelirse partide önümüzü tıkar, yok partinin çalışmalarından uzak dursun şeklinde birkaç arkadaşımız tavır aldılar. Ama onlar bu yaptıklarının ne kadar yanlış olduğunun yanı sıra onlara ne kadar faydam olacağını da görecekler. Onların önünü kesen değil, onlara yardımcı olan birisi olacağım. Onlar halka kendilerini kabul ettirebilirlerse tamam, ama aksi durumda yapacak bir şey yok.
 
İlçe kongresi tek liste olabilir
İlçe başkanlığı konusunda bir teklif vardı.Ancak partide bir ayrılığın devam etmesi durumunda farklı bir liste ile bu olabilirdi.Ama bugün için öyle bir şey söz konusu görünmüyor.Ben sayın Abdullah Yıldırım’ı bu anlamda çok açık gördüm.Kendisi,partiye faydalı olabilecek kişileri partiye kazandırma konusunda çok açık ve net.Zaten önümüzdeki günlerde yapılacak olan örgüt toplantısında her şey daha bir netlik kazanmış olacak.Mevcut delegelerle bir araya gelerek ortak bir liste yapılmasını da kendisi ifade etti.Bizde kendisiyle bu konuda hemfikiriz.Ayrıca yeni dönemde ilçe başkanlığına adaylığını da çok açık bir şekilde ortaya koydu.. Ancak delegelerin farklı bir isimde karar kılmaları neticesinde, yeni isime de saygı duyacağını görüşmemizde ifade etti. Bu son derece açık ve net bir çalışma.Bu şekilde herkes açık olduktan sonra üstesinden gelinmeyecek sorun yoktur.Bu gün için Abdullah Yıldırım olmalı dememizde,olmamalı dememizde yanlıştır,bu delegelerin kararına ipotek koymak olur.
 
CHP hep gönlümüzdeydi
1983’ten bu yana yaşanan siyasi çalışmaların içinde hep ön planda yer aldık. Ardından 3 dönemde belediye başkanlığı yaptım. Ve şimdi o çalışmalara esas olan çatımız altında devam etmek çok heyecan verici. Biz gönül olarak oradan hiç ayrılmadık ama işin yasal kısmı o koşullarda onu gerektiriyordu. Son yerel seçimlerde GP adayı olmama rağmen CHP’li olduğumuzu her fırsatta dile getirdik ve seçimi kazanmamız durumunda CHP’ye geri döneceğimizi söyledik. Hatta bu sebepledir ki, gerçek GP’lilerin oyunu da alamadık.
 
Başta Abdullah Yıldırım olmak üzere şu an partideki pek çok arkadaşımız SHP’den ayrılıp CHP’yi kurarken beraber çalıştığımız arkadaşlarımız. Sadece Yılmaz Kandemir ile beraber çalışamadık, hep karşı partilerdeydik. Ancak onunla da bir problem yaşayacağımıza ihtimal vermiyorum. Çünkü benden ne kadar destek alabileceklerini görecekler. Elbette ki, yapılan çalışmaları bazı kesimler tereddütle izleyecekler ancak birkaç çalışma sonra amacımızın ne olduğu konusunda tatmin olacaklardır. Bugün dediklerim yarında değişmeyecek. Amacımız almak değil vermek. Benim için zaten CHP’de üye olmak en güzel şey .
 
Kişisel çatışmaları faturasını ödüyoruz
Olaylara kişisel yaklaşmadan CHP için çalışmalıyız. Kimse, kimse için partiden gitmemeli, mücadelesini parti içinde vermeli. Kimsenin de kimseye git deme gibi bir hakkı yok. Zaten bu yaklaşım halkçılık anlayışına sığmaz. Zaten bugün bu kişiselliklerin, kısır çekişmelerin faturasını ödüyoruz.
 
İlerleyen günlerde yoğun bir üye çalışmasına başlayacağız, en azından benim önerim bu olacak. Önemli olan burada bize oy vermeyeni kazanmak. Dolayısıyla da seçmen sayımızı arttırmak . Şu an ilçede görevli arkadaşlarımızın da aynı şeyleri hedeflediğini ziyaretimde gözlemledim ve onlarda bunları ifade ettiler.
 
İlçe kongresine, tüm CHP’nin ortak listesi çıkacak. Bu sadece benim ve Abdullah Yıldırım’ın isteği değil. Bence daha kongreye gitmeden tek liste sağlanacaktır. İki tarafta aynı şeyi arzu edince bunu sağlamak, birlik ve beraberliği sergilemek çok kolaylaşıyor. Son olarak şunu ısrarla ifade etmek isterim ki, benden yana hiçbir sorun yok. Benden sadece destek görecekler. Birbirimize güvenmek zorundayız. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol