Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİ 1. YOĞURT KUMPANYASI

Silivri Belediyesinin bu yıl düzenlediği ve başarısızlıkları konuşulan 48. yoğurt festivaline bir tepkide AK Parti’den geldi. Silivri Belediyesi AK Parti meclis üyesi ve gurup başkanı Metin Karakaş, “29 Mart seçimlerinde göz boyayan zihniyet, festivalde de yüz boyayarak becerisini ve sosyal belediyecilik anlayışını ortaya koydu!” şeklinde konuştu.

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen Yoğurt Festivali’ni düzen ve içeriği ile “Silivri 1. Yoğurt Kumpanyası” şeklinde tanımlayan Silivri Belediyesi AK Parti meclis üyesi Metin Karakaş, “Böylesine bir kumpanya ne Silivri’ye vizyon olabildi, ne de Silivri ve yoğurdunu tanıttı! Seçim dönemi göz boyayan zihniyet, festivalde de yüz boyayarak becerisini ve sosyal belediyeciliğini ortaya koydu! ” dedi.

FESTİVALİN İÇERİĞİ SİLİVRİ’NİN GELENEKLERİNİ YANSITMADI
Silivri Belediyesi AK PARTİ meclis Gurup başkanı Metin Karakaş, festivalin karmaşık yapısı ile kumpanyaya dönüştüğünü belirterek “Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri tarihine beceriksizliğiyle hatırlanacak bir eğlence daha bıraktı. Silivri’de belediye yönetimlerinin üzerinde hassasiyetle durduğu Yoğurt Festivali, bu yıl oldubittiye getirilerek kumpanyaya dönüştürüldü.  Silivri ve Silivri Yoğurdu’nu uluslar arası tanıtan Yoğurt Festivali’nin bu yılki düzeni, Anadolu’da turneye çıkan grupların kumpanyalarını andıran bir etkinlik karmaşasını anımsattı. Adı geleneksel konulan Yoğurt Festivali, içeriği ile Silivri’nin geleneklerini yansıtmadı, Silivri Yoğurdunu tanıtmadı, Silivri Belediyesi yönetiminin Silivri 1. Yoğurt Kumpanyası halini aldı. Bir anda yapılması kararlaştırılan ve güya sözüm ona Silivri’yi ve Silivri Yoğurdunu tanıtması amaçlanan festivalden bırakın dünya ülkeleri, bölgemiz il ve ilçelerini Silivri’nin merkez mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımızın bile haberi olmadı. Silivri Belediyesi, sosyal içerikten yoksun kalan bir organizasyon ile yerel ölçekte bile başarılı olamadı. Böylesine bir kumpanya ne Silivri’ye vizyon olabildi, ne de Silivri ve yoğurdu tanıttı! Yoğurt bu festivalin neresinde?” dedi.

“GELENEKSEL DENİLEN FESTİVALDE GELENEKLER YAŞATILMADI”
Festivali geleneksel hale getiren kültürün bu yıl yaşatılmadığını örneklerle dile getiren Silivri Belediyesi AK Partili meclis üyesi Metin Karakaş, “Silivri Yoğurt Festivali’ne geleneksel ismi verilirken, festivalimizin gelenekleri arasında yer alan Yoğurt Güzeli Yarışması ve gözü kapalı kaşıkla yoğurt yedirme yarışmaları düzenlenmedi. Bu yarışmaları muhteva etmeyen bir Yoğurt Festivali, geleneksel olamaz. Bu yarışmaların konulmadığı festival, yoğurdu önce ekşitip sonra bu ekşitilmiş yoğurdu sulandırıp tuzlayarak kurtarmaya, farklı şekilde değerlendirmeye benzedi.  Silivri’nin geleneksel festivallerinde tavla, satranç, plaj voleybolu turnuvası gibi etkinlikler de bulunmuyor. Biz de bu etkinlikleri yaptık ama adına geleneksel denilen festivalde gelenekler yaşatılmıyorsa, bu tarz etkinlikler ancak kenar süsü gibi duruyor. Seçim dönemi göz boyayan zihniyet, festivalde de yüz boyayarak becerisini ve sosyal belediyeciliğini ortaya koydu!” şeklinde konuştu.

“48. FESTİVAL DEĞİL!”
1996–2004 yılları arasında yapılmayan festivalin yapılmış gibi gösterildiğini açığa vuran Silivri Belediyesi AKP’li meclis üyesi Metin Karakaş, festivalin düzenlendiği yıl sayısının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Karakaş, “Siz adına geleneksel dediğiniz bir festivalin yapıldığı yıl sayısını bile bilmiyorsanız Yoğurt Festivali yapmayın!  Silivri Belediyesi 1996-2004 yılları arasında tam 8 yıl Yoğurt Festivali düzenlemedi. 8 yıl düzenlenmeyen festivali düzenlenmiş gibi değerlendirip “48. Festival” diyerek Silivri’yi kandıramazsınız. Belediye yönetiminin böylesine uydurma rakamsal oyunlardan medet umması, Silivri’nin tarihine sürülen bir kara lekedir. Bu kara lekeyi Silivri’nin ak sütünden yapılan yoğurtlar bile silemez!” diyerek yerel tarihi bir bilgiyi paylaştı.

KAMUOYU, BORÇLU BELEDİYENİN FESTİVALİ HANGİ PARAYLA DÜZENLEDİĞİNİ MERAK EDİYOR
Festivalin mali yapısını da irdeleyen Silivri Belediyesi Silivri Belediyesi AK Parti meclis üyesi Metin Karakaş, belediye yönetimine festival bütçesini sordu: “Sürekli ‘Borcumuz var’ diyerek borç siyaseti yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın borç kalemine yenisini eklemesi de kamuoyunun merakını çeken bir diğer konudur. Yaklaşık maliyeti en az 250–300 milyar lira olan bu festivale Silivrili esnaf ve işadamlarının sponsor olarak katılmaması, giderlerin belediye bütçesinden karşılandığını göstermektedir. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’dan “Şeffaf Belediyecilik” iddiasına uygun hareket ederek Yoğurt Festivali’nin ses, ışık ve sahne kurulumu, tanıtım ve ajans giderleri, festivalde sahne alan sanatçılara verilen her türlü ücretler de dâhil tüm giderlerin hangi kaynakla karşılandığını açıklamasını bekliyoruz. Kamuoyu, borçlu belediyenin festivali hangi parayla düzenlediğini merak ediyor.”

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol