Silivri Facebook
banner88

Silivri Belediyesi ulusal basında!


CHP'nin AK Parti'den devraldığı Silivri Belediyesi'nde akıl almaz bir gelişme yaşandı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Türkiye'de bir ilkin altına imza atarak, belediyeye ait bütün arazilerin satışı için belediye meclisinden yetki aldı. Karar, belediye meclisindeki AK Partili üyelerin itirazına rağmen tartışmalarla kabul edildi...
Sürekli AK Parti'nin özelleştirmelerle ülkeyi yağmaladığını ileri süren CHP, Silivri'de belediyeye ait bütün arazileri satışa çıkararak büyük bir yağma hareketi başlattı.
Silivri Belediye Meclisi'nin Temmuz oturumunda garip bir karar alındı. 29 maddelik gündemi değerlendiren belediye meclisinde, 26. gündem maddesinde belediyeye ait arazilerin satışının görüşülmesi, sert tartışmaların yaşanmasına yol açtı.

Silivri Belediyesi'ne ait arsaların satışlarının görüşülmesine ilişkin gündem maddesini değerlendiren belediye meclisi, CHP'li üyelerin oyları ile komisyonlara bile havale etmeden meclis gündemine getirdiği teklifle satış kararını aldı. Belediye Başkanı Özcan Işıklar, satışlar için belediyenin borçlarını ileri sürdü. AK Partili üyeler ise karşı çıktı.

KARAKAŞ: BORÇ GEREKÇESİ İNANDIRICI DEĞİL
AK Partili Belediye Meclisi Üyesi Metin Karakaş, başkanın borç gerekçesini inandırıcı bulmadığını belirterek, belediye kasasına geçtiğimiz 3 ayda giren yaklaşık 10 trilyona yakın paranın Belediye'yi rahatlatması gerektiğini belirtti.

Karakaş, “Bu konuda Silivri Belediye Meclisi belki tarihinde rekor denecek kararlar almak üzere. 107 tane parselin satışı ile ilgili belki bir kez daha düşünmeniz gerekir” dedi. Metin Karakaş, “Şu anda yangından mal kaçırma usulüyle bir satış kararı almaya çalışıyorsunuz” şeklinde konuştu.

AK PARTİ'DEN SATIŞ KARARLARINA RET
AK Parti grubu, söz konusu satışa karşı çıkarak ret kararı açıkladı. Metin Karakaş ayrıca şunları söyledi: “Borçlu belediye devraldık edebiyatıyla, ‘borcu ödeyemeyeceğiz, hiçbir şey yapamayacağız' mantığı ile kesinlikle ne kamuyu yanıltmak, ne de bu manada ‘şu işi yapacağız' deyip beş yıllık zaman içerisinde yapmamayı riske etmeyin. Sizin de başkan yardımcısı olduğunuz belediyede 10 trilyon bütçesi olup 8 trilyonluk borçla bir belediye devralmıştık. Biz kesinlikle kamuoyunda 8.5 trilyon borcu var, işte burayı satacağız demedik. Kamuoyunda verdiğimiz sözleri yerine getirebilmek için hangi kaynaklarla olursa olsun hizmet getirdik.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol