Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİ CHP HAYKIRDI: KAMUOYUNA DUYURULUR...

Kamuoyuna Duyurulur!

 

Son günlerde, CHP Silivri İlçe Gençlik Kolları tarafından 5 Şubat 2012 tarihinde Beşiktaş Dolmabahçe önünde gerçekleşen bir protesto eyleminde açılan pankart, özellikle AKP ve bunun yandaşları tarafından çarpıtılmıştır. Açılan pankartın aslında dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in ‘Gençliğe Hitabe ayet mi?” şeklinde yazılı ve görsel basında yer alan açıklamalarına cevaben yapıldığına değinilmemiş, durduk yere yapılmış bir eylem olarak gösterilmeye çalışılmıştır. Öyle ki, din üzerinden siyaset yapmayı görev edinen bazı kesimler bunu fırsat bilerek CHP’yi geçmişte olduğu gibi bugünde din düşmanı olarak gösterme çabasına girmişlerdir.

 

Bazı yayın organları ve bunların çok değerli mensupları da, gazetecilik etiğine sığmayan, 5N1K kuralını hiçe sayarcasına bu çarpıtmaya ortak olmuşlar, kimliklerine yakışmayacak haberlere ve yorumlara imza atmışlardır.

 

Bu yetmemiş, CHP Silivri Gençlik Kolları’nın pankartında yer alan “Gençliğe Hitabe ayet değildir. Atatürk’ün vasiyetidir, çiğnetmeyiz” sözleri “ayet olsa çiğnetirsiniz” gibi iğrenç bir yorumlamayla kamuoyuna algılatılmaya çalışılmıştır. CHP’nin asla ve asla din ile bir sorunu olmamış, ancak bazıları maalesef ki dinden nemalanmayı görev edindiklerinden böylesi talihsiz yöntemler izlemektedirler. Yaratılmak istenen algı doğruyu yansıtmadığı gibi, burada verilmek istenen mesaj sadece ve sadece Atatürk ve kurucusu olduğu Cumhuriyet’in kazanımlarına yapılan saldırılara asla izin verilmeyeceğidir.

 

5 Şubat 2012 tarihinde açılan pankartın, demokrasi ve özgürlüğün teminatı olan CHP’nin 90 yıldönümünde gerçekleştiği, bu eylemin Silivri de hayat bulduğu yönünde haberler ve yorumlar manidardır, iyi niyetli olmayıp tamamen karalama kampanyasının bir ürünüdür. Haberlerde ve yorumlarda yer alan fotoğraf karesindeki yerin Silivri olmadığı, partimizin 90 yıldönümünde mevsim gereği mont ve benzeri kışlık kıyafetlerin yer almadığı da ne gariptir ki fark edilememiştir. 

 

Tüm bu ayrıntıların göz ardı edilerek söz konusu haberin yeni olmuş gibi kamuoyuna pompalanması, açılan pankartın yukarıda da belirttiğimiz üzere dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in yazılı ve görsel basında yer alan “Gençliğe Hitabe ayet mi?” şeklindeki sözleri üzerine verilmiş bir cevap olduğunu araştırmacı gazetecilik kimliğini bir kenara bırakan sevgili basın mensupları ve yayın organlarınca lanse edilmesinin altında yatan tek gerçek vardır ki, o da CHP’yi din düşmanı olarak göstermek, siyasi rant elde etmektir.

 

Oysaki Cumhuriyet halk partisi demokrasinin ve özgürlüklerin teminatı olup, din, dil, ırk, mezhep ayrımcılığının karşısındaki en büyük kaledir. Asılsız ve çarpıtma haberlerin halkımızın gözünde bir itibarı olmadığını çok iyi bilmekteyiz. Gereken cevabın yine daha önceki olaylarda olduğu gibi Yüce Türk Milleti tarafından verileceğine olan inancımız tamdır.

 

       Mümin TUĞLU

              CHP Silivri İlçe Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol