Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİ'NİN EN PRESTİJLİ PROJESİNE 35 MİLYON DOLAR...

SİLİVRİ’NİN EN PRESTİJLİ PROJESİ NETLEŞİYOR
Boğluca Deresi ıslah projesinin içeriği, ihale hazırlıkları kapsamında netleşmeye başladı. Dere üzerinde yaya ve araçların güvenli geçişini sağlayacak 5 adet köprü, Aygaz Sezenler Ticaret önünde E-5’in altından geçen dere yatağı suyun akışkanlığı ve hızını kesmeyecek şekilde genişletilecek. AK Parti Silivri İlçe Başkanı ve İBB Meclis Üyesi Metin Karakaş, “İBB, Silivri’nin en prestijli projesi için 35 Milyon Dolarlık yatırım yapacak ve bunu kendi öz bütçesiyle karşılayacak. İBB, proje ve ihale sürecini tamamlayıp bu yıl içinde çalışmalara başlayacak.” dedi.

Boğluca Deresi çevresi istimlak ve ıslah projesinde, ihale sürecinin hazırlıkları son aşamaya geldi. TEM Otoyolu ile Marmara Denizi arasındaki alanda ıslah ve dere çevresindeki istimlakları kapsayan projenin içeriği de, başta sel tehdidi olmak üzere yapılaşma ve ihtiyaç kriterleriyle belirlenmeye başladı. Bir yandan dere kenarında yargı kararı kesinleşen mülklerin yıkımlarının sürdüğünü, bir yandan da proje hazırlıklarının devam ettiğini belirten AK Parti Silivri İlçe Başkanı ve İBB Meclis Üyesi Metin Karakaş, Silivri’deki durumu ve ihtiyacı yansıtan tekliflerinin de bu çalışmaya dahil edildiğini söyledi. Karakaş, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne fikir tekliflerimizi iletiyoruz ve bu fikirlerimiz projenin hazırlanmasında önemli rol oynuyor. Örneğin proje kapsamında Boğluca Deresi üzerinde kamu hizmet alanları ve yerleşim bölgelerinin ihtiyacına göre 5 adet köprü yapılmasını teklif ettik. Köprüler, suyun akışkanlığını rahat sağlayacak şekilde inşa edilecek. Hem yaya hem de araçların güvenli bir şekilde geçişini sağlayacak olan beton köprülerin yeri için zemin sondaj çalışmaları yapıldı ve belirlendi. Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü de Aygaz Sezenler Ticaret önünde E-5’in altından geçen dere yatağını suyun akışkanlığı ve hızını kesmeyecek şekilde genişletecek. Bu projenin de hazırlığı devam ediyor.” dedi.

SİLİVRİ’NİN EN PRESTİJLİ PROJESİ
Boğluca Deresi çevresindeki projenin daha başlangıç aşamasında, daha ortaya net bir görüntü bile çıkmadan beğenildiğini belirten AK Parti Silivri İlçe Başkanı ve İBB Meclis Üyesi Metin Karakaş, “Boğluca Deresi çevresinde Silivri’nin en prestijli projesini hayata geçiriyoruz. Dere çevresinde yargı kararı kesinleşen yıkımlar, bu projenin her ne kadar başlangıcı olsa da önemini ortaya koydu. Bir çok ev ve işyeri sahibinin her yağmur yağışında yaşadığı endişe, yıkımların ardından yerini ferahlığa bıraktı. Yargı ve yıkım süreci tamamlandığında bu projenin Silivri’ye katacağı değer daha net bir şekilde görülmeye başlayacak. İBB, Silivri’nin en prestijli projesi için 35 Milyon Dolarlık yatırım yapacak ve bunu kendi öz bütçesiyle karşılayacak. İBB proje ve ihale sürecini tamamlayıp bu yıl içinde çalışmalara başlayacak.” şeklinde konuştu.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol